Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Meggyújtották a harmadik gyertyát

Az öröm gyertyája is ég az adventi koszorún

2018. december 17. hétfő

Már a harmadik gyertya is ég kerületünk adventi koszorúján, hogy hirdesse, hamarosan itt a karácsony. A Horváth Mihály téren ezen a vasárnapon is izgalmas programokkal várták a családokat a szervezők. A koncertek mellett állatsimogató, betlehem és kézműves foglakozások színesítették a hófehérbe burkolózó délutánt. Az est fénypontjaként dr. Görhöny Ádám alpolgármester és Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya Templom plébánosa együtt gyújtották meg az adventi örömöt hirdető harmadik gyertyát.

A hólepte Józsefváros karácsonyi fényeivel ünnepi pompába öltözött. A Horváth Mihály téren felállított jégpályán folyamatosan rótták a köröket kicsik és nagyok. Délután három órától Farkasházi Réka és zenésztársai gyermekkoncertjét élvezhették a gyerekek, akik karácsonyi dalokkal hangolódhattak az ünnepre.

A legbátrabbak a színpadon is megmutathatták, milyen ügyesen tudják elénekelni az ismertebb dalokat, sőt, új énekeket is tanulhattak. 16 órától a Gyerekvirág Tagóvoda gyermekei mutatták be betlehemi műsorukat.

Az ünnepélyes gyertyagyújtást megelőzően dr. Görhöny Ádám alpolgármester és Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya Templom plébánosa léptek a színpadra. A plébános a bocsánatkérés, a megbocsájtás és egymás segítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Azt kívánom mindenkinek, hogy lelkileg is tudjon készülni az ünnepre: tudjon bocsánatot kérni attól, akit megbántott, segítsen a másiknak, tudjon változtatni az életén, ha szükséges. Ha mindez sikerül, akkor a szíve mélyén egy olyan újfajta öröm fog megszületni, amit senki nem tud elvenni tőle.” 

Az ünnepi gyertyagyújtás után Keresztesi Ildikó adott koncertet, akivel a közönség egy személyként énekelte az ismert slágereket.

A hideg elől a kézműves házba húzódhattunk be. Itt mézeskalács-szaggatás- és díszítés, továbbá karácsonyi díszek készítése várta a kreativitásra vágyó kis alkotókat. 

A kerületi lakosok ingyenesen használhatják a Józsefvárosi Jégpályát. Aki nem saját korival érkezik, mert nincs neki, vagy spontán ötlettől vezérelve vetné bele magát az élménybe, annak sem kell aggódnia.

A pálya melletti sátorban bérlési lehetőség is van. 140 cm alatt óránként 400, 140 cm felett óránként 600 forintért – ugyanennyi a belépődíj a más kerületekből érkezőknek is (140 cm alatt 400 ft/fő, 140 cm felett 600 ft/fő).

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben