Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

Kocsis Máté: elutasítjuk a brüsszeli bevándorláspárti terveket

2019. február 17. vasárnap

A Fidesz-KDNP elutasítja a brüsszeli bevándorláspárti terveket – jelentette ki Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Józsefváros országgyűlési képviselője az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszaka előtt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kocsis Máté a héten megtartott frakciószövetségi ülés fő témájáról szólva azt mondta: a brüsszeli bürokraták asztalai ismét tele vannak olyan tervekkel, amelyek, a „Soros-tervnek” megfelelően, bevándorló-kontinenssé tennék Európát. Ezeket a javaslatokat – így a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának növelését, és a nem bevándorláspárti országok pénzügyi vagy adminisztratív eszközökkel történő megbüntetését – a Fidesz-KDNP elutasítja – fejtette ki a politikus.

Brüsszelben napirenden van a betelepítési kvóta kérdése

Érthetetlennek nevezte, hogy a tervek között van a kötelező betelepítési kvóta is, amelyet a magyarok minden idők legnagyobb részvételű népszavazásán elutasítottak. Brüsszel ezt figyelmen kívül hagyva semmibe veszi az emberek véleményét – értékelte Kocsis Máté.

A kormánypárti politikus beszámolt arról is, hogy a családvédelmi akcióterv várhatóan négy törvényt érint majd, ezek elfogadására a Fidesz képviselőcsoportja teljes egyetértésben készen áll. Az érintett jogszabályok közé sorolta a költségvetési és az egészségbiztosítási törvényt, a munka törvénykönyvét, valamint az adótörvényeket. A vonatkozó indítványokat rövidesen, akár még februárban benyújthatja a kormány – fűzte hozzá.

Helytelen irányba halad Európa vezetése

Kocsis Máté a hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakról szólva leszögezte: a kormánypártok nem fognak felülni az ellenzék esetleges provokációjának. A vita alapja világos, míg az ellenzéki politikusok a brüsszeli politikát támogatják, addig a kormánypártok szerint helytelen irányba halad Európa vezetése – hangoztatta, jelezve: a Fidesz-KDNP változást szeretne elérni az európai parlamenti választásokon a brüsszeli politika terén.

A magyar ellenzéki politikusok tavaly a sokadik választáson nem kaptak bizalmat a szavazóktól, ez egyre erőszakosabbá teszi őket, és nem riadnak vissza attól sem, hogy a magyar parlamenti hagyományoktól teljesen idegen viselkedést tanúsítsanak az Országgyűlésben – magyarázta. Kiemelte: a kormánypártok ahelyett, hogy reagálnának a provokációra, inkább olyan döntéseket hoznak, amelyek Magyarország érdekében állnak, mint például a családvédelmi akcióterv, illetve a gyermekvállalást segítő intézkedések.

Forrás: MTI

Fotó: fidesz.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben