Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Interjú a Figyelőben

Kocsis Máté: Példátlan a magyar családtámogatás

2019. február 21. csütörtök

A Fidesz frakcióvezetője, Józsefváros országgyűlési képviselője a Figyelőnek adott interjújában példátlannak nevezte a magyar családtámogatási rendszert, valamint beszélt az ellenzéki képviselők minősíthetetlen viselkedéséről, és az európai parlamenti és az őszi helyhatósági választásokról is kifejtette véleményét.

Kocsis Máté szerint a baloldal folyamatos sikertelensége miatt ellenzéki képviselők és az ellenzéki újságírók egyaránt súlyos szereptévesztésben vannak: ellenzéki újságírók vitatkoznak a kormánypárti politikusokkal, míg az ellenzéki képviselők élő közvetítéseket tartanak.

A frakcióvezető elmondta: Európában még egyetlen ország sem fordította költségvetésének ekkora hányadát a családok megsegítésére. A családokról szóló nemzeti konzultáció során 1.300 000 ember támogatóan nyilatkozott a kormány terveiről, ezzel pedig felhatalmazást adtak azok végrehajtására.

A politikus úgy véli: biztosan nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak, mióta Magyarország is az Unió tagja. Az őszi önkormányzati választások kapcsán pedig kifejtette: a Fidesz-KDNP egyetlen választást sem szokott félvállról venni, most sincs ez másként. A választók bizalmát ki kell érdemelni, ami nem könnyű feladat. Hozzátette: sok helyen jól bevált polgármesterekkel vágnak neki a kampánynak. 

A Kocsis Mátéval készült teljes interjút a Figyelő február 21-én megjelent számában olvashatják.

Fotó: fidesz.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben