Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tájékoztató

Elindult a lomtalanítás Budapesten

2019. február 22. péntek

Megkezdődött az idei lakossági lomtalanítás Budapesten – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. Józsefvárosban február 24. és március 1. között szállítják el a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat, a kihelyezések pontos időpontjáról a lakosok postai úton kapnak tájékoztatást.

Az FKF Zrt. a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edényzetbe) gyűjti össze és szállítja el. Az FKF nyomatékosan felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy a jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak. Ez az időintervallum a VIII. kerületben február 24-től március 1-ig tart. Mivel közterület-szennyezési szabálysértést követ el az, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levélben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok.

A lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, a lomokat ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak! Az FKF a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának kötelessége.

A háztartásokban keletkező veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok átvételére az FKF minden lomtalanítási körzethez tartozóan ideiglenes gyűjtőpontot biztosít, amelynek helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levélben tájékoztatott. A veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására a lomok kihelyezését követő napon díjmentesen van lehetőség.

Amennyiben olyan felesleges bútorai, használati tárgyai vagy eszközei vannak, amelyek mások számára még használhatóak, azokat leadhatja a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokban, vagy érdeklődjön a segélyszervezeteknél, hiszen ezzel segíthet másokon.

További tájékoztató a lomtalanításról: https://www.fkf.hu/tajekoztato-2019-evi-lomtalanitasrol

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben