Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Évfordulós zeneszerzőkre emlékeztek

Zongorahangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

2019. március 21. csütörtök

Ünnepi hangversenyre került sor március 12-én a Józsefvárosi Zeneiskolában Balázsné Szatmári Éva, az intézmény zongoratanszak vezetőjének kezdeményezésére. A jubiláló zeneszerzők műveiből összeállított változatos műsor nagy sikert aratott mind a fellépő gyerekek, mind a közönség körében. Ezen az estén 26 növendék lépett színpadra.

 A zenei világ idén Joseph Haydn, Felix Mendelssohn, Leopold Mozart és Feliks Rybicki zeneszerzőkre emlékezik születésük, illetve haláluk kerek évfordulója alkalmából. Műveiket a zongoristák is szívesen játsszák, minden korosztály könnyen talál neki megfelelőt. A zongora világszerte a legnépszerűbb hangszerek közé tartozik, Józsefvárosban is sokan választják zenei tanulmányaik megkezdésekor. Jelenleg több, mint 200 zongora szakos növendéke van az iskolának, akik gyakran lépnek fel koncerteken és más rendezvényeken.

Az évfordulós zeneszerzők tiszteletére rendezett hangverseny színes képet nyújtott a zongoratanítás kezdő lépéseitől haladva a nehezebb művek előadásáig. A kicsik lelkesedése mellett a „nagyok” virtuóz játékát is élmény volt látni és hallani. A közös muzsikálást közös ünneplés zárta: a gyerekek és az őket felkészítő zongoratanárok emléklapot és újonnan megjelent kottákat kaptak ajándékba.

Fotó és szöveg: Józsefvárosi Zeneiskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben