Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint 2 millió forint értékű drogfogás

Lecsapott a józsefvárosi akciócsoport

2019. április 19. péntek

Több mint 2 millió forint értékű drog volt annál a kábítószer-kereskedőnőnél, akire április 17-én csapott le az átalakított józsefvárosi akciócsoport a II. János Pál pápa térnél. A dílernőt kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják mivel a kábítószert 11 éves gyermeke előtt árulta, a drogot a kiskorú által elérhető helyen tartotta. A rendőrök előterjesztést tesznek az elkövető letartóztatására.

A 32 éves K. Edina a II. János Pál pápa térnél lévő lakásban különböző kábítószereket árult. Az átalakult józsefvárosi akciócsoport – miután a nyomozás során elegendő bizonyítékokat gyűlt össze – lecsapott a dílerre. A nőnél tarott kutatás során a rendőrök mintegy 885 gramm különféle kábítószergyanús anyagot találtak. A kábítószerek értéke több mint 2 millió forint.

Emellett a helyszínen lefoglaltak – a kábítószer eladásából származtatható – nagy mennyiségű készpénzt és valutát, a kábítószer adagolására és csomagolására alkalmas eszközöket, illetve két személygépkocsit. 

Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya lapunknak elmondta: sikeresen végzi feladatait a speciálisan kiképzett józsefvárosi akciócsoport, amelyet a közelmúltban alakítottak át nyomozástaktikai szempontok alapján. Az átszervezéstől azt várják, hogy az elfogott bűnelkövetők elszámoltatása a korábbinál is hatékonyabb legyen.

Az elfogott dílernő a kábítószer-kereskedelmen túl megalapozottan gyanúsítható kiskorú veszélyeztetésével is, mivel a kábítószereket 11 éves gyermeke szeme láttára árulta, a veszélyes drogot a gyermek által elérhető helyen tartotta, a lakás pedig a legalapvetőbb higiéniás követelményeknek sem felelt meg. A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság K. Edinát gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu; Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben