Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény a jégpályáról

Zajlanak a munkálatok

2019. december 09. hétfő

Biztonsági okokból elmaradt a jégpálya december 6-ai megnyitója a Horváth Mihály téren. Jelenleg is tart a pálya kiigazítása.

A Horváth Mihály téren december 6-án, pénteken 16 órakor kellett volna megnyitnunk a korcsolyapályát. A jégpálya felállításának munkálatai időben elindultak.

A pénteki nyitás a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt, a felállítással és üzemeltetéssel megbízott vállalkozó csak december 8- ra, vasárnapra vállalta a jégpálya biztonságos működtetését.

Az önkormányzat így készült, ott voltak a kölcsönözhető korcsolyák, vasárnap délután kettőkor kezdődtek volna a gyermekprogramok. Látva a jégpálya állapotát, biztonsági okokból ezt nem tettük meg. A jégpályán a hétvége folyamán többször is műszaki problémák voltak, amit a vállalkozó vasárnapi elmondása alapján sikerült stabilizálni.

A jelenlegi állapot szerint a pálya kiigazítása zajlik.

Az előkészületek során semmilyen műszaki, technikai problémáról nem kaptunk értesítést a vállalkozótól.

Az önkormányzat több éve ugyanazt a vállalkozót bízza meg ezzel a feladattal, a helyszín, a körülmények ismertek és adottak. Az önkormányzat mindaddig visszatartja a vállalkozói díj fennmaradt részletének kifizetését, amíg a felelősség kérdése nem tisztázódik.

A jégpályát használók biztonsága minden más szempontnál előrébb való számunkra, ezért a józsefvárosiak megértését, türelmét előre is köszönjük! Amint biztosat tudunk mondani a nyitás időpontjáról, azt a jozsefvaros.hu oldalon megtesszük.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben