Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösség

Hogyan segíthet Ön a koronavírus elleni védekezésben?

2020. március 28. szombat

Így tud segíteni józsefvárosi szomszédainak, ha Ön nem tartozik kockázati csoportba és egészséges.

Ha Ön nem tartozik kockázati csoportba és egészséges, ajánlja fel segítségét környezetében, szomszédságában azoknak az embereknek, akik idősek, betegek, vagy más ok miatt nehézséget jelent nekik ez az időszak! A higiénés szabályok szigorú betartása mellett segíthet nekik akár az ügyintézésben, bevásárlásban, kutyasétáltatásban, hogy senki ne maradjon magára a nehéz időkben.

Tájékoztassa közvetlen környezetét arról, miben tud segíteni! Ahhoz, hogy segítségét fel tudja ajánlani saját lakókörnyezetében, készítettünk egy plakátsablont az #aHang mintája alapján. Az itt található sablont kinyomtatva és kitöltve tud értesíteni másokat arról, milyen segítséget ajánl fel.

Segítsen minket a tájékoztatásban! A Józsefvárosi Önkormányzat tájékoztató plakátjainak célja, hogy a helyi lakosok figyelmét felhívja arra, hogyan őrizhetik meg egészségüket és hogyan fordulhatnak az Önkormányzathoz.

Támogassa a helyi vállalkozásokat és civil közösségeket! A kerületben a veszélyhelyzet alatt működő szolgáltatókat itt találja >>>

Segítse a nem magyar anyanyelvűeket a tájékozódásban! Az önkormányzati tájékoztató plakátok nem csak magyar, hanem angol, spanyol, orosz, kínai és arab nyelven is letölthetők innen. A Menedék Egyesület folyamatosan frissülő tájékoztatója angol, arab, fárszi, hindi, magyar, spanyol és urdu nyelven.

Segítse a környezetében érintettek tájékozódását a fogyatékos emberek számára fontos információk megosztásával.

Ha úgy érzi, Önnek vagy a környezetében valakinek további tájékoztatásra, segítségre van szüksége, hívja zöld számunkat naponta 8 és 20 óra között: 06-80-277-256 vagy írjon emailt ide: info@jozsefvaros.hu.

Ha Ön társasházi intéző-bizottság vagy számvizsgáló-bizottság tagja vagy közös képviselő: kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@jozsefvaros.hu e-mail-címen, segítse a házában élő időseket, rakja ki az Önkormányzati plakátokat társasházában!

Legyen naprakész a helyi híreket illetően! A koronavírus miatti helyzet gyorsan változik, a fejleményekről naprakész információt találhat a honlapon (www.jozsefvaros.hu), illetve Facebook-oldalunkon.

Csatlakozzon segítő közösségünkhöz a Facebook-on! A Józsefváros Összefog csoport Facebook-oldala.

Ha lehetősége van rá, adományozzon a józsefvárosi Szolidaritási Alapba!

Ha tud, ajánljon fel tárgyi adományt a Józsefvárosi Önkormányzatnak, melynek menetéről itt talál további információt!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben