Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Április, május hónapban már gördülékenyen folyt a közös munka

A Mentor program tavaszi mérlege

2020. július 02. csütörtök

A VIII. kerületi családok számára a számítógépek hiánya okozta a legnagyobb problémát, amelyet adományokból, egyéb felajánlásokból próbált a Kesztyűgyár Közösségi Ház pótolni.

Március hónapban tovább folytatódott a Kesztyűgyár Közösségi Házban a Mentor program, ahová a megszokott módon a környező iskolákból érkeztek tanulók, általános, és középiskolás korcsoportból. A tanulók többsége a házi feladatban, a tananyag megértésében, írás vagy szóbeli feladatok gyakorlásában kért segítséget, illetve érettségi vizsgára is érkeztek felkészülni a diákok. Március közepétől azonban a megszokott személyes órákat hirtelen online felületre kellett átvinnünk a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt, így előtérbe kerültek a különböző kommunikációs applikációk, és üzenetküldő programok. A Mentor programmal együttműködő családok nagy része nem volt felkészülve az online tanulásra, sem eszközök terén, sem felhasználói tudás szintjén. A VIII. kerületi családok számára számítógépek hiánya okozta a legnagyobb problémát, amelyet adományokból egyéb felajánlásokból próbált a Kesztyűgyár Közösségi Ház pótolni. Az átállás első időszaka nem volt zökkenőmentes, az időpontok, a mindkét fél számára használható kommunikációs platformok, a feladatok online formában való átalakítása rengeteg időt, és energiát vett igénybe. Azonban április, május hónapban már gördülékenyen folyt a közös munka. Azt tapasztaltuk, hogy egyre több feladattal, kérdéssel keresik fel a gyerekek a segítő tanárokat. Ennek az oka részben az iskolai feladatok határidőre való visszaküldése miatt lehetett. Másrészt azoknál a tanulóknál, akik már lemaradásban voltak, ebben az időszakban talán még inkább úgy érezték egyedül vannak a kérdéseikkel, és talán jobban megérezték a segítő tanárok támogató jelenlétét is.

Június hónaptól újra személyesen várjuk a diákokat. A tanév végét megelőző két hétben sok tanuló kapott még lehetőséget javításra, vagy a pótvizsgák elkerülésére, így megpróbáljuk támogatni ezeket a diákokat, és csökkenteni a lemaradásukat az adott tananyagban. A nyári szünetben is várjuk azokat a diákokat, akik korábbi lemaradásaikat szeretnék pótolni, vagy készülnek a pótvizsgára. Reméljük, hogy továbbra is bizalommal fordulnak hozzánk a segítségre szoruló családok. Általános iskolai, és középiskolai szintű felkészítésben is állunk a diákok segítségére, minden nap a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben