Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Recept

Lecsó tökkel

2020. augusztus 08. szombat

Még tart a lecsószezon, érdemes kipróbálni a tökkel vagy cukkinivel bolondított lecsót Bodrogi Fűszeres Eszter (képünkön) konyhájából.

Hozzávalók:

- 3 evőkanál étolaj

- 1 nagy fej hagyma, fél karikákra vágva

- 2 paradicsom felkockázva

- 3 lecsópaprika

- 70 dkg cukkini, vagy zsenge főzőtök megpucolva, kockákra vágva

- 1 kávéskanál köménymag

- 2 kávéskanál jó minőségű pirospaprika

- 1 nagy csokor kapor

- 2 dl tejföl

- só, bors

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük piros paprikával, sózzuk, rászórjuk a köménymagot, majd a kockára vágott paradicsomot. Amikor a paradicsom félig megfőtt, mehet bele a kockákra vágott paprika. Lefedve tíz percig főzzük, majd beletesszük a tököt. Amikor a tök is megpuhult, megkóstoljuk, hogy beállítsuk a sósságát, majd belekeverjük a kaprot és a tejfölt. Langyosan a legfinomabb.

Szöveg: Bodrogi Eszter

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben