Még tart a lecsószezon, érdemes kipróbálni a tökkel vagy cukkinivel bolondított lecsót Bodrogi Fűszeres Eszter (képünkön) konyhájából.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej hagyma, fél karikákra vágva
- 2 paradicsom felkockázva
- 3 lecsópaprika
- 70 dkg cukkini, vagy zsenge főzőtök megpucolva, kockákra vágva
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 kávéskanál jó minőségű pirospaprika
- 1 nagy csokor kapor
- 2 dl tejföl
- só, bors
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük piros paprikával, sózzuk, rászórjuk a köménymagot, majd a kockára vágott paradicsomot. Amikor a paradicsom félig megfőtt, mehet bele a kockákra vágott paprika. Lefedve tíz percig főzzük, majd beletesszük a tököt. Amikor a tök is megpuhult, megkóstoljuk, hogy beállítsuk a sósságát, majd belekeverjük a kaprot és a tejfölt. Langyosan a legfinomabb.
Szöveg: Bodrogi Eszter