Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együtt ültettek

Kivirágzott a Lőrinc pap tér (+Fotók)

2012. május 15. kedd

A Madarak és fák napja alkalmából május 12-én virágba borult a Palotanegyed egy újabb része. A Lőrinc pap téren a Civilek a Palotanegyedért Egyesület kezdeményezte az akciót, amely keretében, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 1700 tő virágot ültettek el a környéken lakók, önkéntesek. Nézzék meg cikkünk végén található képgalériánkat!

Az eseményen aktívan részt vett a körzet két képviselője, Egry Attila alpolgármester, és Szilágyi Demeterrel, valamint Kondor Katalin, a Kossuth Rádió volt elnöke és Vértesaljai László jezsuita atya, a Jézus Szíve Templom vezetője. Az atya és egyházközössége vállalták azt is, hogy a virágokat rendszeresen ápolják, öntözik. "Ahogy a gyermekeket sem elég csak világra hozni, még nagyobb feladat felnevelni őket, úgy a most elültetett virágokat is gondozni, óvni kell"- nyilatkozta lapunknak az atya.

Egry Attila alpolgármester és Vértesaljai László atya együtt ültették a virágokat

A tér, amely korábban a kutyasétáltatók kedvelt gyülekezési helye volt, új földet és teljesen új arculatot kapott. Egry Attila és Szilágyi Demeter lapunknak elmondták, örömmel támogatták a Civilek a Palotanegyedért Egyesület kezdeményezését, és a kerület szépítése, zöldebbé varázslása tovább folytatódik a nyár során. Legközelebb a Gutenberg téren ültetnek majd növényeket.  

A virágosítás remek közösségi program is volt

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben