Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Könyvajánló: Új föld, új szerencse

A Tisztviselőtelep tiltott története

128 évvel keletkezése után jelenik meg először könyvben Tolnai Lajos regénye, ami a maga idejében hatalmas botrányt keltett: a megírt karakterek népes tiltakozó küldöttséget menesztettek a Tolnai írását folytatásokban közlő napilap, a Pesti Napló főszerkesztőjéhez.

Játszva tanulhattak

Digitális témahét a Molnárban

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanárai és diákjai az idei tanévben is izgatottan készülődtek a digitális témahétre. Az április 9. és 18. között megrendezett programsorozat középpontjában ezúttal az iskola névadója, Molnár Ferenc író állt.

Bemutatták az Üveggolyó programot

Projekt- és családi nap a JEGYMI-ben

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola (JEGYMI) február 5. és június 15. között valósítja meg a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „Üveggolyó” elnevezésű projektet. A kezdeményezés a tanulók tehetséggondozását célozza meg. A projekt keretében április 13-án családi napot tartottak az intézményben

Tömlőgurítás, árvízvédelem, elsősegélynyújtás

Diákok bizonyították rátermettségüket a katasztrófavédelmi versenyen

Mintegy 160 diák részvételével rendezték meg április 13-án a huszonhatodik Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A résztvevők tömlőgurításban, sugárszerelésben valamint árvízvédelmi, iparbiztonsági és elsősegélynyújtási feladatokban mérték össze a tudásukat. A megmérettetésen az V., VI., VII., VIII., IX. és X. kerület oktatási intézményeiből negyven csapat indult. Józsefvárost öt általános iskola és három középiskola összesen 12 csapattal képviselte. Kerületünkből a Vajda Péter Általános és Sportiskola II. számú csapata és a Bókay János Szakgimnázium csapata szerezte meg az első helyezést és jutott tovább a fővárosi versenyre. A díjakat Sára Botond alpolgármester adta át.

50 éves a Józsefvárosi Zeneiskola

Jubileumi gálaműsor a Turay Ida Színházban

A zene szárnyán repülhetett végig az évszázadok hosszú során a Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi gálaműsorának közönsége a Turay Ida Színházban. A Nap utcában található intézmény az idei tanévben ünnepli önállóságának 50. évfordulóját, amit egy nagyszabású hangversenysorozattal is emlékezetessé tesznek. Az ünnepi koncertsorozat kiemelkedő állomása volt az április 12-én megrendezett gála is.

Fókuszban a környezettudatosság

Óvodás sportnap a Kálvária téren

Sportnapot rendezett a Napraforgó Egyesített Óvoda a Kálvária téren április 12-én, melyen mind a tizennégy tagóvoda részt vett, mintegy 470 gyermekkel. A délelőtt az egészséges életmód és a környezettudatosság jegyében telt: közös torna és izgalmas feladatok várták az óvodásokat.

Április 11: a költészet napja

Saját verseket szavaltak a Deák Diák tanulói

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik meg minden évben. Az ötvennegyedik évfordulón, szerdán reggel a Deák Diák Általános Iskola nebulói is tisztelegtek a költészet és a költők halhatatlansága előtt. Minden osztály írt egy saját verset és elő is adta a II. János Pál pápa téri iskola tornatermében.

Nagyszabású jubileumi programok

50 éves a Józsefvárosi Zeneiskola

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola a 2017/2018-as tanévben ünnepli kerületi önállóságának 50. évfordulóját. Az iskola a jubileum alkalmából nagyszabású hangversenysorozatot szervez, amelynek kiemelkedő eseménye lesz az az ünnepi gálaműsor, amelyet április 12-én rendeznek a Turay Ida Színházban.

Szakmai konferenciát szervezett a JÁSZER

A digitális világ veszélyei a fiatalokra

A digitális világban rejlő, fiatalokat fenyegető veszélyekre hívták fel a figyelmet a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) március 28-án megtartott konferenciáján. A rendezvényen – amelyen kerületi bölcsődék, óvodák, iskolák munkatársai, nevelői és pedagógusai, illetve a JÁSZER és területi ÁSZER tagok vettek részt – Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere kiemelte: az áldozatsegítő rendszer eredményei is arra ösztönöznek, hogy folytassuk a munkát, amellyel kerületünk egyre élhetőbbé válik.

Térfigyelő központ, kvízjáték, rendőrautó

Óvodások látogattak a józsefvárosi rendőrkapitányságra

A VIII. kerületi rendőrkapitányság rendszeresen tart nyílt napot, amelyen óvodások, iskolások ismerkedhetnek meg a kerületi kapitányság mindennapjaival. Március 21-én a MindenKid óvoda egy csoportja látogatott a Víg utcai épületbe, ahol megnézhették a térfigyelő központot is.

Erasmus Day

Európai tanárok látogatása a Vajdában

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola immár 2 éve vesz részt az Európai Unió által támogatott Erasmus+ pályázaton, amelynek témája a fenntartható fejlődés a jövő Európájában. A közelmúltban európai pedagógusok látogattak az iskolába. Ennek részeként március 10-én egy Erasmus Day nevű projektnapot szerveztek az intézményben, amelyen a gyerekek megismerkedhettek az idelátogató országok kultúrájával.

A kisebbek zászlóval, a nagyobbak műsorral készültek

A Fazekas március 15-ei emlékműsora

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről a Horváth Mihály téren március 14-én. Az ünnepségre a negyedikes diákok műsorral készültek, a kisebbek pedig zászlókat készítettek, hogy azzal díszítsék fel a Horváth Mihály téri emlékműt.

A rovat további hírei