Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

A mikrochip segített a kutya azonosításában

Visszajuttatták Felhőt a gazdájához a józsefvárosi rendőrök

Fontos a kutyák mikrochippel való ellátása – vonta le a következtetést annak az ebnek a gazdája, amelyet a napokban sétáltatás közben szem elől tévesztettek. A kutya – és tulajdonosa – szerencséjére a kóborló ebre rátaláló járókelők a józsefvárosi rendőrök segítségét kérték. A körzeti megbízottak állatorvoshoz vitték a kutyust, ahol beazonosították a gazdáját, így a Felhő névre keresztelt törpe pincser hamar hazakerült.

Felolvasás, filmbejátszás és közös éneklés

Diákok emlékeztek a 140 éve született Molnár Ferencre

A gyermekkönyveit gondozó Móra Kiadó megemlékezést szervezett a népszerű író születésének 140. évfordulója alkalmából a Hatszín Teátrumban. A programon a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjait is vendégül látták.

Számíthatunk rájuk a bajban

Új szimulációs eszközökkel gazdagodott a Molnár Ferenc iskola

A Molnár Ferenc Angol–Magyar Két Tannyelvű Általános Iskola diákjai már számtalanszor értek el kiemelkedő eredményeket az országos elsősegélynyújtó versenyeken. Tudásukat és sikereiket most tovább gyarapíthatják azoknak a szimulációs eszközöknek köszönhetően, amelyekkel az intézmény egy sikeres pályázat révén gazdagodott.

A tudatos szemléletmód kialakítása a cél

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert a Leövey

A Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az intézményben folyó oktató-nevelő munka eredményeképpen elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. A díjat és a vele járó oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

Délelőtt az iskolások, délután és hétvégén a családok csúszkálnak

Közkedvelt a Horváth Mihály téri jégpálya

A kerületi lakosok és az idelátogató turisták körében is népszerű a józsefvárosi jégpálya – jelentette ki a pályát üzemeltető egyik szakember. Délelőtt kizárólag iskolai csoportokat fogadnak, ám a délután és a hétvége a családoké. Ki is használják a téli sportot szerető lakosok, hiszen a rövid karbantartási időn kívül szinte mindig vannak a jégen. Ott jártunkkor a Grundsuli diákjai rótták a köröket.

Szlovákiából is érkeztek a tornára

Floorball kupa a Vajdában

Másodszor került megrendezésre a Vajda Budapest Open floorball kupa az önkormányzat támogatásával a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában január 5-én és 6-án. A tornát, melyre több vidéki és egy szlovák csapat is érkezett, Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg.

Szívet melengető előadás a Szent József templomban

A Németh László Általános Iskola karácsonyi műsora

A Szent József templom adott otthont a Németh László Általános Iskola december 19-i karácsonyi műsorának. Felléptek az iskola tanulói, énekkara és vendégzenészek is. Az előadást Sántha Péterné alpolgármester is megtekintette.

Összefogás a nagycsaládosokért

50 gyermek karácsonyát varázsolták szebbé a Palotanegyedben

Idén is folytatódott a "Szép karácsonyt minden gyermeknek" elnevezésű akció, amelynek keretében ötven, nagycsaládban élő józsefvárosi gyermek számára varázsolták szebbé az ünnepeket.

Karácsonyi műsor a Napfény Otthonban

Losisok az idősekért

A karácsony közeledtével minden ember kicsit több szeretetre vágyik. Különösen az idős, egyedül álló emberek. A Losonci Téri Általános Iskola énekkara, Kovács Éva tanárnő vezetésével, az Illés utcai Napfény Otthonban járt és műsorával járult hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.

Régi Karácsony

Kesztyűgyári bábelőadás óvodásoknak

Az adventi készülődés jegyében telt az Aranyszamár Bábszínház december 14-i előadása a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Közel ötven óvodás nézhette meg a Régi Karácsony című mesejátékot, mely Fekete István novelláját, a Karácsonyi látogatókat és a Csodakalács című népmesét dolgozza fel. Az előadást Honyecz Ferenc hárfajátéka kísérte.

Józsefvárosi gyerekeket ajándékoztak meg

Karácsonyfa-díszítés a Mátyás téren

Immár negyedik alkalommal állított fel és díszített fenyőfát a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület a Mátyás tér közepén. A civil szervezet már korábban egy jótékonysági adománygyűjtésbe kezdett: kétszázötven, a környéken élő, illetve óvodába járó gyermeket szerettek volna megajándékozni. Kezdeményezésük megértő fülekre talált, az apróságok nagy örömére.

A Józsefvárosi Zeneiskola hegedűtanárát is elismerték

A legjobb zenetanár díja 2017

A Kis Virtuózok Alapítvány kuratóriuma 2017-ben is három zenepedagógus munkáját ismerte el A legjobb zenetanár díjával, valamint első alkalommal egy posztumusz díjat is odaítéltek. A díjakat Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi Junior Prima-díjas zongorista közös, teltházas koncertje után adták át a Művészetek Palotájában. Kitüntetést vehetett át Szászné Réger Judit is, aki mintegy ötven éve a Józsefvárosi Zeneiskola nagy népszerűségnek örvendő hegedűtanára.

A rovat további hírei