Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Több mint hetven éve Józsefvárosban

A kilencvenöt éves Kiss Györgynét köszöntötték

Tornai Mária Magdolna 1922. augusztus 6-án született Debrecenben, és már húszéves kora óta Józsefvárosban éli mindennapjait. A kilencvenötödik életévét betöltő és jó egészségnek örvendő Marika nénit Gondos Judit önkormányzati képviselő is felköszöntötte.

Életvezetési tanácsok a táborozó fiataloknak

Előadás a hulladékkezelésről és a drogok hatásairól

Véget ért a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) által már második alkalommal szervezett „Ne nézzük el” című programsorozat, amelynek keretében a Kesztyűgyár Közösségi Házban táborozó gyermekeknek tartottak ismeretterjesztő előadásokat a kábítószer-fogyasztás és a különböző függések veszélyeiről, egészségünk védelméről. Szerdán a hulladékkezelésről, valamint a drogfogyasztás és környezetszennyezés kapcsolatáról, pénteken pedig a drog emberi agyra gyakorolt hatásairól hallhatok előadást a fiatalok.

Látványos rendőrségi bemutatók a FiDo téren

Újabb izgalmas programon vehettek részt a Kesztyűgyárban táborozók

Egy veszélyessé váló utcai igazoltatás és egy fegyveres elfogás bemutatóját tekinthették meg július 24-én a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek a FiDo téren. A kerületi rendőrkapitányság akciócsoportjának látványos bemutatói után a táborozók fegyvereket is megnézhettek, illetve kérdéseiket is feltehették a rendőröknek.

Lovagi tornán a józsefvárosi fiatalok

Visegrádra kirándultak a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek

Visegrádra kirándultak a Kesztyűgyár Közösségi Házban táborozó józsefvárosi fiatalok július 20-án. Több mint hatvanan indultak útnak és élvezhették a várban megrendezésre kerülő játékokat és bemutatókat, majd kipróbálhatták azokat a fegyvereket, amelyeket a várvédők használtak. A kirándulás végén a gyermekek meglepetésben is részesültek.

Nemzetközi versenyt nyertek Washingtonban

A Fazekas gimnázium robotépítő csapatát fogadták a Fehér Házban

A Fehér Házban fogadták a józsefvárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját július 18-án Washingtonban.

Fókuszban az egészségünk

A szakrendelőben jártak a táborozó gyerekek

Az egészség témája, az egészségügyi ellátás volt a középpontban a Kesztyűgyár nyári táborának szerda délelőtti programján. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Ne nézzük el” című prevenciós programsorozatának aktuális állomásán a Szent Kozma Egészségügyi Központba is ellátogattak a gyerekek.

A Baptista gyülekezet látta vendégül a kicsiket a Teleki téren

Játszótéri gyermekhét Józsefvárosban

Izgalmas programokkal várták ezen a héten a józsefvárosi fiatalokat a Teleki téren a József Utcai Baptista Gyülekezet tagjai. Minden nap 17-19 óráig bibliai történetekkel, játékos feladatokkal, közös énekléssel kedveskedtek a szervezők a gyermekeknek. A programokat számos kerületünkben élő család meglátogatta, akik maradandó élményt szereztek a kiváló hangulat révén.

„Ne nézzük el” programsorozat a Kesztyűgyárban

„Vigyázz környezetedre, saját és társaid egészségére!”

A környezet- és egészségvédelemről szóló előadást szerveztek szerdán délelőtt a Kesztyűgyár nyári táborában résztvevő 6-9 éves gyermekeknek. A Dankó utcai sportudvarban Bajusz Ferenc, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet vezetője tartott játékos foglalkozást a gyerekeknek. Eközben a nagyobbak a Józsefvárosi Polgárőrség tevékenységével ismerkedtek meg.

A Kesztyűgyárban folytatódott a „Ne nézzük el” programsorozat

Drogprevenció játékos feladatokon keresztül

A drogok veszélyeire hívták fel a Kesztyűgyár nyári táborába látogató gyerekek figyelmét a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által megrendezett „Ne nézzük el” című programsorozat július 5-én megtartott rendezvényén. A játékos foglalkozáson a táborozók kipróbálhatták az úgynevezett „részegszemüvegeket” is, amely különböző tudatmódosult állapotokat érzékeltetnek a viselőjükkel.

Országos Tornaterem felújítási pályázat

Megújulnak a Vajda és a Deák Diák sportpályái

Sikeresen pályázott a Józsefvárosi Önkormányzat a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola sportpályájának, valamint a Deák Diák Általános Iskola tornatermeinek felújítására a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által kiírt Országos Tornaterem felújítási pályázaton. A közeljövőben mintegy 102 millió forintból korszerűsödnek az intézmények, a 30 százalékos önerőt a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja.

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a táborozó gyerekek

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Kesztyűgyár Közösségi Ház „Ne nézzük el” című drogprevenciós programsorozatának második állomásán a Kesztyűgyárban táborozó 120 gyermek a józsefvárosi rendőrkapitányságra látogatott el. A fiatalok megismerkedtek a rendvédelmi munkával, megtekintették a térfigyelő központot és játékos drogprevenciós fogalakozáson is részt vettek.

„Ne nézzük el”

Sportnappal indult a drogprevenciós programsorozat

Immár második alkalommal szervezi meg a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház a „Ne nézzük el” elnevezésű drogprevenciós programsorozatát. Ennek első állomásaként június 23-án, a kábítószerellenes világnaphoz kapcsolódóan sportnapot tartottak a Dankó utca 18. szám alatti sportudvarban. A Kesztyűgyár nyári táborában résztvevő 120 gyermek részére megtartott rendezvényen különböző sportágak bemutatásával hívták fel a figyelmet az egészséges életmódra.

A rovat további hírei