Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Kábítószer-ellenes világnap

Anonim szűrés és felvilágosítás a Kesztyűgyárban

Június 26-a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja. Ennek alkalmából a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) felvilágosító előadással egybekötött, HIV és hepatitis gyorsteszttel végzett ingyenes, anonim szűrővizsgálatot szervezett a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

„Ne nézzük el”

Sportnappal indult a drogprevenciós programsorozat

Immár második alkalommal szervezi meg a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház a „Ne nézzük el” elnevezésű drogprevenciós programsorozatát. Ennek első állomásaként június 23-án, a kábítószerellenes világnaphoz kapcsolódóan sportnapot tartottak a Dankó utca 18. szám alatti sportudvarban. A Kesztyűgyár nyári táborában résztvevő 120 gyermek részére megtartott rendezvényen különböző sportágak bemutatásával hívták fel a figyelmet az egészséges életmódra.

Felhívás

Nyári diákmunkában való részvétel

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

Nyári játékok az egész családnak

Játékos vasárnap délelőtt a II. János Pál pápa téren

Ismét gyermekprogramokkal, játékokkal készült a Népszínház Kör a Polgári Értékekért a II. János Pál pápa téren. A programon ezúttal ötpróba vetélkedőn és kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyermekek. A legkisebbek körében most is az arcfestés volt a legnépszerűbb, míg a nagyobbak kézműves foglalkozáson vehettek részt. A családi programot a cukorkákkal teli „pinata” legyőzése zárta.

Évértékelés és elismerések

Óvodapedagógusok ünnepsége a Kesztyűgyárban

Immár második alakommal rendezték meg Józsefvárosban az óvodapedagógusok napját június 16-án. Az esemény célja, hogy minden év végén összejöjjenek a tagóvodák dolgozói és értékeljék az elmúlt esztendőt. Az idei találkozón a gyermekek és nevelőik is készültek műsorral a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A rendezvényen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is, aki kiemelte: „külön elismerés a józsefvárosi óvodáknak, hogy más kerületekből is bennünket választanak a szülők”.

Segítség az iskolának

Harminc darab laptop a Fazekas sulinak

Harminc darab használt laptopot vehetett át a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója a napokban a PWC Magyarország képviselőitől. Mint Pásztor Attila, az iskola vezetője elmondta: nagy segítség ez számukra, elsősorban matematika-, informatika-, történelem- és idegennyelv-órákon használják majd a gépeket.

Véget ért a tanév, kezdődik a nyári szünet

Elballagtak a kerület nyolcadikosai

Ma kicsöngettek a józsefvárosi iskolákban, befejeződött a 2016/17-es tanév és kezdetét vette a két és fél hónapos nyári szünet, az általános iskolákban pedig felcsendültek a jól ismert ballagó dalok. A végzős diákok elbúcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól, fiatalabb társaiktól. A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban is együtt ünnepelték a tanév végét és a ballagást, a Németh László Általános Iskolában pedig a tanév zárásaként átadták a hollandiai Szent István Alapítvány tanulmányi ösztöndíjait, az ünnepségen részt vett Sántha Péterné, kerületünk alpolgármestere is.

Fél évszázados évforduló a Szűz utcában

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a Százszorszép Tagóvoda

Ötvenéves lett a Százszorszép Tagóvoda. Fennállásának fél évszázados jubileumát vidám műsorral tette színessé – fellépett a dolgozókból álló vegyeskórus és táncegyüttes, a kicsik verseket, mondókákat adtak elő – június 12-én a Szűz utcai intézmény, amelyen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

Új utak a bölcsődei nevelésben

Irodalmi program a józsefvárosi bölcsődékben

„Fontos, hogy minél kisebb korban megszerettessük gyermekeinkkel a magyar nyelv és az irodalom szépségeit” – fejtette ki Sántha Péterné az Országgyűlés Kulturális Bizottságának Női Méltóságért Albizottságának június 7-ei ülésén. Józsefváros alpolgármestere kiemelte: a kerületi bölcsődékben 2016-ban indult irodalmi nevelési programnak a gyermekek és a bölcsődei szakemberek mellett a szülők is aktív részesei.

Nyílt nap

Hamarosan indul a Kesztyűgyári nyári tábor

Nyári tábor hívogató címmel szervezett izgalmas és játékos feladatokat fiataloknak a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház. Az eseményen a szervezők tájékoztatták a gyerekeket és szüleiket a nyári vakáció ideje alatt működő tábor részleteiről. A péntek délután megtartott kesztyűgyári programok részben ízelítőt adtak a tábori hangulatból és programjaiból.

Szeptembertől már iskolások lesznek

Elballagtak a Hétszínvirág óvodásai

A Kun utcai Hétszínvirág Tagóvoda Tulipán nagycsoportosai tartottak évzáró és ballagási ünnepséget szerda délután a megújult Teleki téri pódiumon. A szülők meghatódottan, gyönyörű virágokkal köszöntötték gyermekeiket és az óvodapedagógusokat. A most nagycsoportos ovisoknak megkezdődött a nyári vakáció, amely után szeptemberben már az iskola várja a gyerekeket.

Középiskolás fiatalok német nyelvű versenye

Vitavetélkedő az Andrássy Egyetemen

A Vitázik a világ ifjúsága projekt az egyetlen német nyelvű, nemzetközi vitavetélkedő közép-és kelet-európai tanulók részére. A magyarországi döntőt május 31-én rendezték a Józsefvárosban található Andrássy Egyetemen, ahol a zsűrit Budai Franciska győzte meg retorikai képességéről. A döntő fővédnöke Gulyás Gergely, a magyar Országgyűlés alelnöke volt.

A rovat további hírei