Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Tapasztalatok és együttműködés

Intézményi találkozót rendeztek a H13-ban

Ötödik alkalommal rendezték meg a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében azt a közös beszélgetést, amelyen a városrészben működő kulturális intézmények képviselői, valamint helyi vállalkozások vezetői összegezték az elmúlt évüket és megosztották egymással a tapasztalataikat. A január 18-i találkozónak a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott helyet.

Online is igényelhető

Február 28-ig érvényesek a parkolási engedélyek

A tavalyi évhez hasonlóan a lakosságnak két hónap áll rendelkezésére az új évben, hogy kicserélje, illetve megújítsa a gépjárműveikre szóló várakozási engedélyeket. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatóságának tájékoztatása szerint 2017-ben erre február 28-ig van lehetőség.

A Vizsolyi Biblia nyomában

Rendhagyó irodalomóra a Deák Diákban

Nem mindennapi előadást hallhattak a Deák Diák Általános Iskola diákjai a Vizsolyban nyomtatott bibliáról. Történelmünk és irodalmunk egyik legkiemelkedőbb alkotásáról, illetve a reformációról egy izgalmas bemutató kapcsán szerezhettek információt a gyermekek.

A közlekedésbiztonságról gyermekszemmel

Díjazták a rendőrségi rajzpályázat legjobb munkáit

Második alkalommal hirdetett gyermekrajzpályázatot a VIII. kerületi Rendőrkapitányság a kerületi óvodások illetve általános iskolák alsó tagozatos diákjai körében. A „Közlekedj szabályosan” című pályázatban a közlekedésbiztonságra helyezték a hangsúlyt. A több mint félszáz beérkezett mű közül első ízben, január 13-án az általános iskolások rajzait díjazták. Az első három helyezett mellett, ezúttal három különdíjat is kiosztottak. A jutalmakat Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya osztotta ki.

Hagyományt szeretnének teremteni

Nemzetközi floorball torna a Vajdában

Első alkalommal rendezték meg a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában a Vajda Budapest Nemzetközi Floorball Tornát január 6-án és 7-én. A megmérettetésen a házigazda vajdás csapatok mellett budapesti, vidéki és határon túli csapatok is pályára léptek. Az esemény fővédnöke Kocsis Máté polgármester volt.

Rangos díjak az eredményekért

A legjobb sportiskolák között a Vajda

A Budapesti Diáksport Szövetség díjátadó gáláján a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola a 2015-2016. évi diákolimpiai versenyek tekintetében Budapest második legeredményesebb iskolája címet kapta.

„János király karácsonya”

Ünnepi műsorral zárták az idei évet a Lakatosban

A János király karácsonya című darabot adták elő a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium harmadik osztályos növendékei. A zsúfolásig megtelt tornateremben mindenki néma csendben figyelte az előadást, amelynek végén szaloncukorral lepte meg Sántha Péterné alpolgármester a diákokat. A Lakatosban a pénteki volt az utolsó tanítási nap ebben az évben.

Karácsonyi koncert

Terézvárosban léptek fel a Deák Diák tanulói

Hosszú évek óta a Terézvárosban található Avilai Nagy Szent Teréz Templomban adnak karácsonyi koncertet a Deák Diák Általános Iskola tanulói. A zsúfolásig megtelt helyen latin, görög, német, angol és magyar nyelven hangzottak el kánonok és más vallási énekek. A józsefvárosi diákok fellépését siker koronázta: a közönség óriási tapssal köszönte meg a magas színvonalú előadást.

A természettudományos oktatást fejlesztik

Támogatás a Fazekas gimnáziumnak

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 3,1 millió forinttal támogatja a Fazekas Mihály Oktatási, Kulturális és Sport Alapítványt. Az összeget a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium természettudományos képzéséhez szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

Játékos tanulás

A téli közlekedésbiztonsággal ismerkedtek a Molnár diákjai

A gyermekek közlekedésbiztonságának javítása érdekében Téli Közlekedésbiztonsági Napot szervezett a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága. A december 7-én megtartott programon kerületünket a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai képviselték.

Józsefvárosi diákok sikere

Országos kilencedik lett a Losisok matekcsapata

A Losonci Téri Általános Iskolában több olyan tanuló is van, aki szereti a matematikát és szabadidejében szívesen old meg gondolkodtató, logikai feladatokat. Az előző években szép helyezéseket értek el az iskola csapatai, ám az idén minden eddigi elért eredményt felülmúltak.

Ünnepi hangulat Józsefváros szívében

A Kesztyűgyárban járt a Mikulás

Rendhagyó módon ezúttal december 4-én, vasárnap látogatott el a Kesztyűgyár Közösségi Házba a Mikulás. Az időpont megválasztása jó döntésnek bizonyult, hiszen zsúfolásig megtelt a nagyterem, ahol közel kétszáz csomagot kaptak a gyerekek a nagyszakállútól. Az ünnepségen a jó hangulatról egy zenés, interaktív előadás is gondoskodott.

A rovat további hírei