Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Kifestették az iskola folyosóját

Társadalmi munka a JEGYMI-ben

Gyönyörű festmények díszítik október 18. óta a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola (JEGYMI) folyosóit. A Mosolygó Kórház Alapítvány szervezésében az E.ON munkatársai társadalmi munkában szépítették meg az iskola belső terét. Az oktatási intézmény dolgozói és a diákok is nagy örömmel fogadták a civil szervezet kezdeményezését.

Elismerésben részesült az iskola

Fogyasztói tudatosságra is nevel a Széchenyi Szakgimnázium

A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyerte el a Budapesti Gazdasági Centrumhoz tartozó Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnázium. A díjat Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át október 17-én a Vas utcai iskola igazgatójának.

1956-ra emlékeztek a kerületi iskolák a Turayban

’56-os előadást szerveztek a józsefvárosi diákoknak

A Józsefvárosi Önkormányzat meghívására csaknem kétszázötven gyermek nézhette meg Kiss József Az angyalok nem sírnak című színművét október 16-án a Turay Ida Színházban.

Egy világ vagyunk

Magyar kulturális értékek felelevenítése a JEGYMI-ben

A magyar néphagyományok és kulturális értékek felelevenítése volt a célja a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolában (JEGYMI) megrendezett, „Egy világ vagyunk” elnevezésű fesztiválnak. Az izgalmas és színes programokkal teli szombati délelőtti eseményen többek között lehetett csuhé-tárgyakat alkotni és fonalakból mandalákat készíteni. A rendezvényre ellátogatott Dudás Istvánné önkormányzati képviselő is.

Szabadtéri foglalkozás a Népszínház Kör szervezésében

Vidám hangulatú vasárnap délelőtt a II. János Pál pápa téren

Gyönyörű napsütéses időben, szabadtéri foglalkozásokkal várták a gyerekeket és szüleiket Józsefváros szívében, a II. János Pál pápa téren. A Népszínház Kör a Polgári Értékekért rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek kiváló kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Október 15-én ügyességi feladatokat próbálhattak ki illetve kézműves foglalkozáson vehettek részt a térre kilátogatók.

Babonák, hiedelmek, misztikum

Izgalmas gyermekprogram a Kesztyűgyárban péntek 13-án

Az egyik legismertebb hiedelmünk péntek 13-hoz köthető. Több ősi mitológiában is találhatunk a 13-asra és a péntekre vonatkozó negatív kimenetű történeteket, a kettő azonban nem függ össze. A két dolog összefonódása inkább csak a 20. század elején terjedt el, ettől kezdve tartották az emberek balszerencsés napnak a péntek 13-át. A Kesztyűgyár Közösségi Házban érdekes, és izgalmas programokkal várták október 13-án a fiatalokat, játékos feladatokon keresztül a babonák, a hiedelmek és a misztikum világa került előtérbe.

Egyre népszerűbb a rendvédelmi pálya a fiatalok körében

Pályaorientációs nap a Németh László Általános Iskolában

Komoly dilemma elé állítja az általános iskola végzős diákjait, hogy milyen szakmát, vagy milyen szakterületet válasszanak, amelyben el tudják képzelni jövőjüket. A Németh László Általános Iskolában pályaorientációs napot tartottak október 6-án annak érdekében, hogy a nyolcadikos diákok megismerkedhessenek egy-egy szakma vagy pálya sajátosságaival, szakemberek előadásán keresztül.

Programok az egészségnevelés jegyében

Családi nap a Molnárban

A hagyományokhoz híven negyedszerre rendezték meg a családi napot a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában október 5-én. A gyerekek és szülők közösen vehettek részt a különböző programokon, melyek nemcsak jó szórakozásnak bizonyultak, de lehetőséget adtak a tanulásra is.

Felhívás

November 8-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

A következő egy hónapban lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra. A program célja a hátrányos helyzetű hallgatók tanulmányainak támogatása.

Az Európai Diáksport Napja

Hagyományteremtő Lakatos-futás

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Lakatos-futást az Európai Diáksport Napja keretében. Az iskola valamennyi tanulója körbefutotta az intézményt, a legjobbak jutalomban részesültek. A tanulókat Balogh Gábor olimpikon, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte, az eseményen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

A háromágú tölgyfa tündére

Bábelőadás A magyar népmese napja alkalmából

Bábelőadást tartottak a Józsefvárosi Galériában A magyar népmese napja alkalmából kerületi óvodásoknak és iskolásoknak. A háromágú tölgyfa tündére című népmesét Fabók Marianna dolgozta át színpadra. A gyerekek egy csoportja az előadást követően kézműves foglalkozáson is részt vett, amelyen természetes anyagokból készítettek bábokat.

Figyelemfelkeltő programok a biztonságos közlekedésért

EDWARD Nap a Deák Diák Általános Iskolában

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) idén is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. A kezdeményezéshez a Deák Diák és a Németh László Általános Iskola is csatlakozott: a gyerekek látványos bemutatókon és előadásokon keresztül közelebb kerülhettek a biztonságos és szabályos közlekedés elsajátításához. Az eseményen Sára Botond alpolgármester elmondta: az elmúlt öt évben az önkormányzat 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság fejlesztésére, amiből éves szinten 30-40 millió forint jutott baleset-megelőzési eszközök telepítésére.

A rovat további hírei