Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

140 nagyvárost vizsgáltak

Budapest a 34. legélhetőbb nagyváros

Bécsben a legjobb élni a világon londoni elemzők szerint. Az Economist Intelligence Unit intézet a világ 140 nagyvárosát vizsgálta meg különböző szempontok alapján. Budapest a tavalyi helyezéséhez képest nyolc pozíciót javítva a 34., olyan várososokat megelőzve, mint Washington, Madrid, London vagy New York.

Józsefvárosi lakosok, intézmények és szervezetek is pályázhatnak

Ösztöndíjat kaphatnak a tehetséges diákok

A Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért kuratóriuma pályázatot hirdet a józsefvárosi középiskolák 10-11. évfolyamára járó, kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákjai számára. A tehetséges tanulók mellett a józsefvárosi lakosok, illetve a kerületi székhelyű intézmények, szervezetek is pályázhatnak támogatásra.

„Felelős vagy azért, amit megszelídítettél”

A kisállattartásról hallhattak előadást a Kesztyűgyár táborozói

Mi mindent kell szem előtt tartanunk, amikor társunkká fogadunk egy kiskutyát? Hogyan kell gondoskodnunk róla, milyen jelzésekkel adja tudtunkra, hogy mit szeretne? Többek között ezekre a kérdésekre kapott választ a Kesztyűgyár Közösségi Házban táborozó közel 120 gyermek a Ne nézzük el! című programsorozat keretében megtartott legutóbbi előadáson.

Láss tisztán!

Játszva tanultak a gyerekek a Kesztyűgyárban

A Kesztyűgyár nyári táborában évről évre nagy gondot fordítanak arra, hogy a vakáció ideje alatt a náluk megforduló gyerekek ne csak az időt múlassák a Mátyás téri közösségi házban, hanem a kellemesen telő napok alatt – ha játékosan is – de tanuljanak, és hasznos tapasztalatokat szerezzenek. Ennek szellemében folytatódott a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Közbiztonsági Munkacsoportja által szervezett Ne nézzük el című programsorozat is, amelynek keretében július 25-én a különböző függőségek veszélyeiről és bőrünk egészségének megóvásáról és szakszerű ápolásáról szerezhettek ismereteket a józsefvárosi gyerekek a kerület szakemberei segítségével.

Folytatódik a „Ne nézzük el!” programsorozat

Bűn- és balesetmegelőzés témakörben tartottak előadást a táborozóknak

Mire vigyázzunk, ha egyedül maradunk otthon? Milyen veszélyek leselkedhetnek ránk az utcán? Ki számít idegennek? Mi történik a szervezetünkkel, ha energiaitalt iszunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak válaszokat a Kesztyűgyár nyári táborába járó gyerekek a „Ne nézzük el!”című programsorozat előadásán. A július 18-án tartott eseményen bűn-és balesetmegelőzés témakörben mintegy 120 gyerek hallgathatta meg a legfőbb lehetséges veszélyekről, és azok megelőzéséről szóló tudnivalókat.

Felhívás

Nyári korrepetálás az Egyszülős Központban

A Józsefvárosban működő Egyszülős Központ szeretné összehozni az önkéntes segítőket, tanárokat leendő tanítványaikkal. A közös ismétlés és gyakorlás célja, hogy a rászoruló egyszülős családok tanulási nehézségekkel küzdő vagy egyszerűen tanulni, gyakorolni vágyó gyerekei, felnőtt segítséggel hátrányaikat leküzdjék, ezáltal az új tanévet nagyobb magabiztossággal kezdhessék meg.

Folytatódik a Ne nézzük el programsorozat

Prevenciós foglalkozások a kesztyűgyári táborozóknak

A függőségekről és azok kialakulásának megelőzéséről tartottak foglalkozásokat, illetve drogprevenciós előadást a Kesztyűgyár nyári táborába járó mintegy 120 fiatalnak. A július 9-ei rendezvény a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportjának a Kesztyűgyárral együttműködésben létrejött Ne nézzük el című programsorozat harmadik állomása.

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a kesztyűgyári táborozók

Mintegy százhúsz kesztyűgyári nyári táborozó gyermek látogatott el a józsefvárosi rendőrkapitányságra szerda délelőtt azzal a céllal, hogy megismerkedjenek a rendőrökkel és feladataikkal. Az izgalmas program a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésében valósult meg.

Mozgással a bűn ellen

Sportnapon vettek részt a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésével immár harmadik alkalommal rendezik meg a „Ne nézzük el” című rendezvénysorozatot, amelynek keretében június 29-e és augusztus elseje között a szervezők hetente drog-, bűn- és balesetmegelőző célú játékos foglalkozásokkal és beszélgetésekkel várják a Kesztyűgyárban táborozó gyermekeket.

Rendvédelmi bemutató gyerekeknek

Bűnmegelőzési nap a FiDo téren

Izgalmas, a bűnmegelőzést fókuszba helyező programot szervezett a kerületi gyerekeknek a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) a VIII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen június 27-én a FiDo téren. A bemutatók mellett a rendőrök szívesen játszottak is a gyerekekkel, kártyáztak, labdáztak és lufit is hajtogattak együtt.

A biztonságos közlekedés menő

A Molnárosok is részt vettek a Mobil Suli Programban

Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági akcióprogram részeként meghirdetett „Mobil Suli” Program keretében a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai részt vettek egy biztonságos közlekedésre tanító, interaktív foglakozáson, és elindultak egy országos alkotói pályázaton is, melyen második helyezést értek el.

FELHÍVÁS

Nyári diákmunka nappali tagozatos tanulóknak

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

A rovat további hírei