Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

A József Telefonközpont

Egy különleges épület kerületünk főterén

Budapest VIII. kerületének magva a XVIII. században alakult ki, a tavalyi évben ünnepeltük a városrész 240 éves évfordulóját. A következő évszázadban kialakult közlekedési hálózat két sugárútja Józsefváros peremén fut, míg a kerület történelmi városmagján egy halad át, ez a mai Baross utca. Ezen a főúton két jelentősebb tér található: az egyik a Templom, későbbi nevén Mária Terézia tér, amely 1954-től Horváth Mihály történész nevét viseli, a másik a Kálvária tér.

A biztonságos közlekedés menő

A Molnárosok is részt vettek a Mobil Suli Programban

Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági akcióprogram részeként meghirdetett „Mobil Suli” Program keretében a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai részt vettek egy biztonságos közlekedésre tanító, interaktív foglakozáson, és elindultak egy országos alkotói pályázaton is, melyen második helyezést értek el.

FELHÍVÁS

Nyári diákmunka nappali tagozatos tanulóknak

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

Paul Harris Fellow-díjat kapott az iskola igazgatója

A Losi negyedik éve alkalmazza sikeresen a KIP-módszert

A Losonci Téri Általános iskola 2008 óta, immár tíz éve működik együtt a Rotary Club Margitsziget szervezettel. Közös munkájuk gyümölcse a Losi pedagógiai megújulása is, negyedik éve alkalmazzák sikeresen a Komplex Instrukciós Programot.

Gyere velem táborba!

A zsidó hagyományokkal ismerkedhetnek a táborozók

A „Gyere velem zsinagógába!” projekt öt-öt napos nyári napközis tábort szervez 8-11 éves, valamint 12-14 éves gyermekek számára.

Holokauszt túlélőkkel készítettek interjút

Kiállítás a Trefort diákjainak munkájából

A Józsefvárosban található ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és az ózdi Van helyed! Alapítvány közös projektjeként nyílt meg június 11-én a romák és zsidók XX. századi sorsát feldolgozó tárlat a középiskola épületében. Az eseményen részt vett Czingel Szilvia, a Centropa Alapítvány és Szántó Judit, a Van helyed! Alapítvány képviseletében, valamint Sólyom Olga holokauszt-túlélő.

Ceruza- és szénrajzokat, festményeket állítottak ki

Tárlat nyílt a Körúti Rajziskola növendékeinek munkáiból

Idén negyedszerre ad helyet a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ a Kiss Ildikó iparművész és rajztanár által megálmodott Körúti Rajziskola hagyományos év végi kiállításának. A megnyitót június 8-án tartották, a tárlat június 22-ig tekinthető meg a H13 galériájában.

Amikor a tanárokat kérdezik

Fordított nap a Losiban

A tavalyi évhez hasonlóan a Losonci Téri Általános Iskola diákönkormányzata idén is megrendezte az intézményben a fordított napot. Ilyenkor a tanárok diákbőrbe bújva próbálnak megfelelni a szigorú elvárásoknak.

A ritmus ihlette a kollekciókat

Végzős divatbemutató a Rákóczi téren

A Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium végzős hallgatóinak vizsga-divatbemutatóját tartották június 2-án az iskola kultúrtermében. A divat- és stílustervező szakos diákok ruhakölteményeit, kollekcióit idén a ritmus inspirálta.

Sportversenyek, íjászkodás, foci és csillámtetkó

Ovis sportnap a FiDo téren

A kerületi óvodásoknak szervezett egészség- és sportnapot a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, Iskolai - óvodai szociális munkacsoportja, május 31-én a FiDo téren. A program célja, az óvodákkal való jó kapcsolat ápolása mellett, a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt. A JSzSZGyK programjai mellett, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági játékokkal tették még sokszínűbbé az eseményt.

Vitázik a világ ifjúsága

Vitavetélkedő középiskolásoknak az Andrássy Egyetemen

A Vitázik a világ ifjúsága projekt az egyetlen német nyelvű, nemzetközi vitavetélkedő közép-és kelet-európai középiskolások részére. A magyarországi döntőt május 30-én rendezték a kerületünkben található Andrássy Egyetemen, ahol a zsűrit soproni Balázs Fanni győzte meg retorikai képességéről. Az esemény fővédnöke Hende Csaba, a magyar Országgyűlés alelnöke volt.

Koncert, rendőr- és tűzoltóautó, terápiás kutyák

Élménydús gyermeknap a Bárcziban

A Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola gyermeknapot rendezett május 24-én. A programon fellépett Gryllus Vilmos, a gyerekek rendőr- és a tűzoltóautóba ülhettek be, emellett terápiás kutyák, valamint ügyességi feladatok is vártak rájuk.

A rovat további hírei