Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Többször is megszúrta áldozatát

Rendőrkézen a késelő

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki több késszúrással életveszélyes sérüléseket okozott vitapartnerének október 15-én a Vajdahunyad utcában.

A közös játék öröme

Családi nap a Vajdában

Mi hozhatná közelebb egymáshoz a különböző generációkat, mint a közös játék izgalma és öröme? A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában megrendezett családi nap október 13-án, szombaton éppen erre a közös kikapcsolódásra kínált lehetőséget szülőknek, gyermekeknek és az őket tanító pedagógusoknak egyaránt.

Elismerés a kiváló iskolai teljesítményért

Ösztöndíj a kerületi diákoknak

A Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért kuratóriuma ösztöndíj támogatásban részesített három tehetséges, józsefvárosi középiskolába járó, kerületi lakóhelyű tanulót. Az ösztöndíj ünnepélyes átadására október 8-án került sor az alapítvány irodájában.

Gyermekek adták elő a musical főcímdalát

Pál utcai fiúk produkció a Füvészkertben

A nagy sikerű A Pál utcai fiúk musical főcímdalát, a Mi vagyunk a Grundot adták elő iskolások, sajátos nevelési igényű (SNI-s) társaikkal közösen a Füvészkertben, a Vörösingesek főhadiszállásán október 13-án. Az Adj egy ötöst! pályázat keretein belül megvalósuló produkcióban a Pannónia Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola 6.C osztályos tanulói, a BKSZC Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolája és a Heltai Gáspár Általános Iskola pár SNI-s diákjával együtt vett részt.

26 SZAKOSZTÁLY, VERSENYEK, SPORTPROGRAMOK

Sportolási lehetőségek széles tárháza a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Huszonhat sportszakosztály működik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem égisze alatt, amelyek az egyetemi polgárok mellett soraikba várják a sportolni vágyó kerületi lakosokat is. „A több mint ezer tagot számláló NKE Sportegyesület (NKE SE) a mozgás biztosítása mellett programok szervezésében is élen jár” – mondta el lapunknak Kovács Gábor rendőr dandártábornok, az NKE SE elnöke.

A magyar oktatási rendszert tanulmányozták

Bolgár pedagógusok látogattak Józsefvárosba

Mintegy ötvenfős, bolgár pedagógusokból és oktatási szakemberekből álló csoport látogatott október 5-én a Mesepalota Tagóvodába és a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába. A külföldi szakemberekből álló küldöttség – akiket a Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében Sántha Péterné alpolgármester fogadott – a Dunamenti Önkormányzatok Társulásának „Tengeri Akadémia 2020”elnevezésű programjának keretében érkezett kerületünkbe.

Felhívás felsőoktatási hallgatóknak

November 6-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

A következő egy hónapban lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra. A program célja a hátrányos helyzetű hallgatók tanulmányainak támogatása.

Hangversenyek kerületszerte

A zene világnapját ünnepelték a józsefvárosi iskolások

A zene világnapjához, október 1-jéhez kapcsolódóan kerületünkben is több rendezvényt tartottak. A hagyományait követve a Józsefvárosi Zeneiskola a jeles nap alkalmából tartotta meg idei első növendékhangversenyét, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola két kórusa pedig a Nagyvárad téren és a Bláthy Ottó utcában adott koncertet.

Tudomány minden korosztálynak

Józsefvárosban is népszerű volt a Kutatók Éjszakája

Ebben az évben is országszerte számtalan programmal várta az érdeklődőket a szeptember 28-án és 29-én megrendezett Kutatók Éjszakája. A tudomány minden területéről hallgathattunk előadásokat, nézhettünk kísérleteket, járhattunk be múzeumokat, kutatóintézeteket, egyetemeket a bőség zavarával küzdve. Józsefvárosban olyan széles volt a kínálat, hogy komoly fejtörést okozott annak a kiválasztása, melyikre eseményre is látogasson el az ember.

Kitartás, önfegyelem és egészség

Vajda-futás a Népligetben

Az Európai Sporthét keretében, az Európai Diáksport Napjához kapcsolódva a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanulói a Népligetben tettek tanúbizonyságot kitartásukról és állóképességükről: szeptember 28-án, a Vajda-futáson minden résztvevő 2018 méteres távot futott végig.

Előadások, workshopok, kísérletek és még sok minden más

Ha szeptember, akkor Kutatók éjszakája!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén először két napon át, szeptember 28-án és 29-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Kerületünkben számos egyetem, intézmény csatlakozott a programsorozathoz: pénteken kora délutántól szombaton délutánig bepillanthatunk a kulisszák mögé, tudományos, kulturális előadásokat hallgathatunk, interaktív programokon vehetünk részt – akár gyermekekkel együtt.

A csend és a béke hangjai

Zenés est a Horváth Mihály téri templomban

Nemcsak a testnek, de a léleknek is szüksége van időnként egy kis pihenésre, elcsendesedésre. Erre kínált kitűnő alkalmat szeptember 20-án este a Horváth Mihály téri Szent József-templomban előadott A költő imája című zenés est is. Az Ars Sacra Fesztivál részeként megrendezett program keretében a Józsefvárosi Zeneiskola tanárai, növendékei és meghívott vendégfellépők Ady Endre Istenes verseinek Mendöly Gyöngyi által megzenésített változatát adták elő.

A rovat további hírei