Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Új szolgálati autó és irodafelújítás

Önkormányzati támogatás a biztonságosabb Józsefvárosért

A kerületi lakosságvédelmi intézkedések felgyorsítása és az állomány reakcióidejének további javítása érdekében egy új Suzuki Vitara típusú személygépkocsit adott át Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármester a VIII. kerületi tűzoltóknak kedden délután. A megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott autó beszerzése mellett az önkormányzat támogatásával felújították a Dologház utcai tűzoltólaktanya szolgálatparancsnoki irodáját is.

Rendőrautóba is beülhettek a gyerekek

Molnáros diákok jártak a józsefvárosi rendőrkapitányságon

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik osztályos évfolyamáról látogatott el február 16-án harminc diák a Józsefvárosi Rendőrkapitányság nyílt napjára. A gyerekek megismerkedtek a kapitányság alosztályaival és betekintést nyerhettek az ott folyó munkába. A program végén megtekintették a térfigyelő központot, beülhettek egy rendőrautóba és egy bátor jelentkező magára ölthetett egy rendőrségi testpáncélt is.

Első és harmadik helyet szereztek a tanulók

Losisok a Vollé! 2020 röplabdaversenyen

A Losonci Téri Általános Iskola csapatai ebben az évben is részt vettek a Magyar Röplabda Szövetség által rendezett Vollé! 2020 tornán és remek eredményekkel térhettek haza.

Több mint 20 kiállító várja a diplomásokat

Tavaszi állásbörze az Óbudai Egyetemen

Február 23-án ismét megrendezi az Óbudai Egyetem a 18 éves múltra visszatekintő állásbörzéjét, amely alkalmat nyújt az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára a közvetlen kapcsolatteremtésre. A Tavaszmező utcai rendezvényen több mint húsz kiállító várja majd az érdeklődőket.

Ifjúsági előadás józsefvárosi diákoknak

A Lakatosban elevenedett meg Ady és Petőfi

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban rendhagyó irodalomóra keretében elevenedett meg a több szálon Józsefvároshoz is kötődő Ady Endre és Petőfi Sándor alakja. Az interaktív előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérelte meg közelebb hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömüket és bánatukat.

Játékos feladatokkal várták a gyerekeket

A magyar kultúra napja a Kesztyűgyárban

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát, 1989 óta ezen a napon ünnepeljük A magyar kultúra napját. A Kesztyűgyár Közösségi Házban ebből az alkalomból a magyar kultúrához kapcsolódó feladatokkal várták a gyerekeket.

A Vizsolyi Biblia nyomában

Rendhagyó irodalomóra a Deák Diákban

Nem mindennapi előadást hallhattak a Deák Diák Általános Iskola diákjai a Vizsolyban nyomtatott bibliáról. Történelmünk és irodalmunk egyik legkiemelkedőbb alkotásáról, illetve a reformációról egy izgalmas bemutató kapcsán szerezhettek információt a gyermekek.

A közlekedésbiztonságról gyermekszemmel

Díjazták a rendőrségi rajzpályázat legjobb munkáit

Második alkalommal hirdetett gyermekrajzpályázatot a VIII. kerületi Rendőrkapitányság a kerületi óvodások illetve általános iskolák alsó tagozatos diákjai körében. A „Közlekedj szabályosan” című pályázatban a közlekedésbiztonságra helyezték a hangsúlyt. A több mint félszáz beérkezett mű közül első ízben, január 13-án az általános iskolások rajzait díjazták. Az első három helyezett mellett, ezúttal három különdíjat is kiosztottak. A jutalmakat Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya osztotta ki.

Hagyományt szeretnének teremteni

Nemzetközi floorball torna a Vajdában

Első alkalommal rendezték meg a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában a Vajda Budapest Nemzetközi Floorball Tornát január 6-án és 7-én. A megmérettetésen a házigazda vajdás csapatok mellett budapesti, vidéki és határon túli csapatok is pályára léptek. Az esemény fővédnöke Kocsis Máté polgármester volt.

Rangos díjak az eredményekért

A legjobb sportiskolák között a Vajda

A Budapesti Diáksport Szövetség díjátadó gáláján a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola a 2015-2016. évi diákolimpiai versenyek tekintetében Budapest második legeredményesebb iskolája címet kapta.

„János király karácsonya”

Ünnepi műsorral zárták az idei évet a Lakatosban

A János király karácsonya című darabot adták elő a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium harmadik osztályos növendékei. A zsúfolásig megtelt tornateremben mindenki néma csendben figyelte az előadást, amelynek végén szaloncukorral lepte meg Sántha Péterné alpolgármester a diákokat. A Lakatosban a pénteki volt az utolsó tanítási nap ebben az évben.

Karácsonyi koncert

Terézvárosban léptek fel a Deák Diák tanulói

Hosszú évek óta a Terézvárosban található Avilai Nagy Szent Teréz Templomban adnak karácsonyi koncertet a Deák Diák Általános Iskola tanulói. A zsúfolásig megtelt helyen latin, görög, német, angol és magyar nyelven hangzottak el kánonok és más vallási énekek. A józsefvárosi diákok fellépését siker koronázta: a közönség óriási tapssal köszönte meg a magas színvonalú előadást.

A rovat további hírei