Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

„Figyeljenek egymásra a közösségek tagjai”

Bűnmegelőzési előadás a Víg Otthon idősklubban

Milyen óvintézkedésekkel lehet csökkenteni az áldozattá válás esélyét a mindennapok során? Többek között erre is választ adott Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós március 21-én a Víg Otthon idősklubban megtartott előadásában. A kerületi idősklubok tagjainak a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Családsegítő Központja a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságával együttműködésben szervez bűnmegelőzési programokat, amelyek közül az első előadásra a Víg Otthonban került sor.

A térfigyelő központba is betekinthettek

JEGYMI-s diákok látogattak a józsefvárosi rendőrkapitányságra

A józsefvárosi rendőrkapitányság rendszeresen tart nyílt napot a kerületi iskolások és óvodások számára. Március 21-én délelőtt a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet és Általános Iskola (JEGYMI) felső tagozatos diákjai látogattak el a Víg utcai rendőrkapitányságra, ahol megtekintették a térfigyelő központot is.

Új tanítási módszerek tanulmányozása

Vajdások a világ körül

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanárai az iskolában folyó Erasmus+ pályázat részeként február és március folyamán Svédországba és az Egyesült Királyságba látogattak. A megpályázott feladatok egyike az az angoltanári továbbképzés volt, amelyre a svéd Boras városában került sor, majd a közép-angliai Kidderminsterben a pályázat féléves találkozóján vettek részt.

Ünnepi előadás a Németh László Iskolában

Színésznövendékek idézték fel 1848 emlékét

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei léptek fel a Németh László Általános Iskolában. A színésznövendékek hatalmas élménnyel ajándékozták meg a diákokat.

Szendrey, Petőfi és Jókai alakjai elevenedtek meg

1848-as megemlékezés a Losiban

Zsúfolásig megtelt a Losonci Téri Általános Iskola második emeleti tornaterme a március 15-i megemlékezésen. Egy nem mindennapi műsorral készültek a diákok, amelyben Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Jókai Mór bőrébe bújva játszottak el egy olyan darabot, amely az akkori eseményeket a mai korban dolgozza fel.

Nőnapi programok a Kesztyűgyárban

Csajos délután, nem csak csajoknak

A kerületben lezajlott változatos nőnapi rendezvények után péntek délután „csajos délutánt” szerveztek a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A programokkal a lányoknak szerettek volna kedvezni a szervezők, de a fiúk sem maradtak ki semmi jóból. A közösségi házba látogatókat finom szörppel és muffinnal is várták a szervezők.

Éjszaka a Gyárban

Izgalmas programok a Mátyás téren

A szokásoktól eltérően péntek kora este nem zárta be kapuit a Kesztyűgyár Közösségi Ház. Sőt, ekkor vette kezdetét az „Éjszaka a Gyárban” elnevezésű program, amelyen előzetes regisztrációval bárki részt vehetett. A szervezők izgalmas játékokkal, feladatokkal várták a fiatalokat: volt csocsó, darts és pingpongverseny, tánc, illetve a kisebbeknek kézműves foglalkozás. A programra ellátogatókat finom szörppel és pizzával várták a Kesztyűgyár munkatársai.

Több neves festő alkotása a tárlaton

Józsefvárosba költözött a Roma Galéria

Számtalan festmény, rajz és grafika található a Roma Galériában, amely közel hat hónapja költözött a Szentkirályi utcában található Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központba. Az eddig az V. kerületi Magyar utcában működő szervezet célja, hogy a neves roma művészek alkotásait csokorba szedje, és a nagy nyilvánosság elé tárja.

A mesék szerepe a pedagógiában

Gyermekkönyv-illusztrációkból nyílt kiállítás a Deák Diákban

Az ember életét, látásmódját meghatározzák a gyermekkori olvasmányok, és a hozzá tartozó illusztrációk, éppen ezért hatalmas felelősséggel jár ez a munka – vallja a Magyar Képzőművészeti Főiskola alkalmazott grafika szakán végzett Faltisz Alexandra mesekönyv-illusztrátor. A szakembernek a Deák Diák Általános Iskolában nyílt kiállítása, amelyhez kapcsolódóan az iskola meseíró-pályázatot is hirdetett.

Rendőrautóba is beülhettek a gyerekek

Molnáros diákok jártak a józsefvárosi rendőrkapitányságon

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik osztályos évfolyamáról látogatott el február 16-án harminc diák a Józsefvárosi Rendőrkapitányság nyílt napjára. A gyerekek megismerkedtek a kapitányság alosztályaival és betekintést nyerhettek az ott folyó munkába. A program végén megtekintették a térfigyelő központot, beülhettek egy rendőrautóba és egy bátor jelentkező magára ölthetett egy rendőrségi testpáncélt is.

Első és harmadik helyet szereztek a tanulók

Losisok a Vollé! 2020 röplabdaversenyen

A Losonci Téri Általános Iskola csapatai ebben az évben is részt vettek a Magyar Röplabda Szövetség által rendezett Vollé! 2020 tornán és remek eredményekkel térhettek haza.

Több mint 20 kiállító várja a diplomásokat

Tavaszi állásbörze az Óbudai Egyetemen

Február 23-án ismét megrendezi az Óbudai Egyetem a 18 éves múltra visszatekintő állásbörzéjét, amely alkalmat nyújt az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára a közvetlen kapcsolatteremtésre. A Tavaszmező utcai rendezvényen több mint húsz kiállító várja majd az érdeklődőket.

A rovat további hírei