Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Az életmentéssel ismerkedtek

Molnárosok látogattak a Józsefvárosi Mentőállomásra

Nemcsak a mentőautó belsejét vehették közelről szemügyre, de számos kérdésükre választ kaptak, sőt a mentések során használt eszközökkel is megismerkedhettek a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, akik április 21-én reggel a Józsefvárosi Mentőállomáson vendégeskedtek.

A bölcsődék napját ünnepelték a kerületben

Kitüntették a kisgyermekek nevelőit

Az első magyar bölcsőde 166 évvel ezelőtti megnyitására emlékezve ünnepeljük A bölcsődék napját április 21-én. Józsefváros vezetése hétfőn fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak: Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke átadta a „Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” és a „Polgármesteri Dicséret” kitüntetéseket, valamint a „Hűségjutalom okleveleket”.

Ötvennyolc éve Józsefvárosban

A kilencvenéves Benyák Mihálynét köszöntötték

Az 1928. április 21-én született Erdősi Máriát köszöntötte a napokban kilencvenedik születésnapja alkalmából Kaiser József önkormányzati képviselő. Az idős hölgy immár ötvennyolc éve él kerületünkben, Visi Imre utcai otthonában.

Állati móka a Mátyás téren

Színes családi délután a Kesztyűgyárban

Vidám és izgalmas programokkal várták a józsefvárosi családokat a Kesztyűgyár Közösségi Házban péntek délután. A Föld napja alkalmából számos kikapcsolódási lehetőség közül választhattak a Mátyás térre érkezők. A szervezők különböző versenyeket is rendeztek, amelyek győztesei értékes tárgyjutalomban részesültek.

Kávéházi esték Tóni atyával

Józsefvárosban járt Böjte Csaba szerzetes

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt a vendége a józsefvárosi Nem Adom Fel Kávézónak április 19-én este. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Michels Antal plébánossal beszélgetett az életéről és hivatásáról. Böjte Csabát a legtöbben az általa létrehozott gyermekmentő szervezet révén ismerik, amelynek célja az Erdélyben sanyarú körülmények között élő gyermekek felkarolása.

Kerületszépítési akció

Több mint tizennégyezer tő virágot osztott ki az önkormányzat

Immár negyedik alkalommal szervezett nagyszabású virágosztást a Józsefvárosi Önkormányzat. Ezúttal A Föld napjához kapcsolódva április 19-én és 20-án minden eddiginél több – 14.500 tő – virágot adtak át a kerületi lakosoknak, közösségeknek, hogy a növények a házak ablakaiba, udvaraiba kiültetve egész Józsefváros díszévé válhassanak.

Mit veszíthetünk?

A sarkvidékeket bemutató fotókiállítás nyílt a Természettudományi Múzeumban

A Föld napjához kapcsolódva Olvadó jövőnk – Az Északi- és a Déli-sarkvidék törékeny jelene címmel nyílt meg Kércz Tibor és Komáromi Csaba természetfotósok kiállítása a Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) kupolatermében április 20-án. Az 51 képből álló tárlatot Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Juhász Árpád geológus és Korsós Zoltán, az MTM főigazgatója, az alkotók pedig a kiállítás ötletének megszületéséről számoltak be. Kerületünket az eseményen Sántha Péterné alpolgármester képviselte.

Felhívás

Április 21., szombat munkanap, fizetni kell a parkolásért

Április 21-e, szombat munkanap, így a közterületi parkolásért fizetni kell. A Parkolási Igazgatóság ezen a napon pénteki ügyfélfogadási renddel várja a lakosokat. Az ünnepi hosszú hétvégén – április 27-én üzemzárástól május 2-án üzemkezdetig – a fizető parkolás szünetel.

Növekvő zöldfelületek, új közösségi terek

Néhány héten belül indul az új irodapark építése a Százados negyedben

Közösségi terek és a környékbeliek számára is elérhető, életminőséget javító szolgáltatások is létesülnek az Aréna Business Campus irodakomplexumban, amely a Hungária körút – Hős utca – Százados út és Stróbl Alajos utca által határolt 19 ezer négyzetméteres telken valósul meg. A projekt indulását jelképező alapkő-letételi plakettet Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Borbély Zoltán, a belga beruházó Atenor magyarországi vállalatának igazgatója írta alá a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az eseményen jelen volt Egry Attila alpolgármester is.

Tegyünk együtt a virágosabb Józsefvárosért!

Idén is lesz virágosztás A Föld napja alkalmából

A Föld napja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan idén is szervez virágosztást a Józsefvárosi Önkormányzat. Az akció keretében több mint 13 ezer tő egynyári virágot vehetnek át ingyenesen a kerületi lakosok és társasházak április 19-én és 20-án.

Sakura ünnep a Füvészkertben

Virágot bontottak a japán cseresznyefák

Idén áprilisban is rózsaszínbe borult az ELTE Botanikus kertje. A már hagyománnyá vált Sakura ünnep mindkét hétvégéjére rengetegen érkeztek, hogy megcsodálhassák a virágzó japán cseresznyefákat és részt vehessenek az izgalmasabbnál izgalmasabb programokon, melyek a felkelő nap országát mutatták be.

Egy délelőtt a reformkor jegyében

Kossuth-Széchenyi szónoklatverseny Józsefvárosban

Kerületünkben tartották meg a Kossuth Szövetség és az Országos Széchenyi Kör szervezésben az Országos Szónoklatverseny döntőjét április 13-án, a volt Apáczai Kiadó József körúti székházában. A legjobbak közé került fiatalok két korcsoportban versenyeztek, a győzteseknek járó díjakat tanárokból és neves színművészekből álló zsűri ítélte oda, a rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt.

A rovat további hírei