Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Közlemény

Sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést a polgármester

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási Igazgatóságának belső ellenőrzése, és egy biztonsági kamera felvétele alapján derült ki, hogy a társaság egyik alkalmazottja a parkolóautomatákból beérkező pénz naponkénti összeszámlálásakor jelentős összegeket eltulajdonított, azt saját céljaira fordította.

Közel hetven éve a Kiss József utcában

Riza Sándornét köszöntötték 90. születésnapján

Riza Sándorné, Marika néni 1927. július 16-án született Mezőkövesden, 1950-ben költözött fel Budapestre. Fővárosi életét abban házban kezdte meg, ahol jelenleg is él. Riza Sándornét kilencvenedik születésnapján Zentai Oszkár önkormányzati képviselő köszöntötte.

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

7-es körzet - Zöld szörnyek és valós problémák

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Sorozatunkban a 12 józsefvárosi körzeti megbízottat, munkájukat mutatjuk be. A hetes körzetben szolgáló Kárpáti Tibor 2009-től lát el körzeti megbízotti feladatot Józsefvárosban. A lakossággal való kapcsolattartás, panaszok kivizsgálása mellett az is feladata, hogy a társszerveknek, illetve az önkormányzat intézményeinek is segítséget nyújtson.

Meghívó

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

A Józsefvárosi Önkormányzat tisztelettel meghívja a kerület lakosait Államalapító Szent István király Ünnepére. Időpontja: 2017. augusztus 20., vasárnap, 9 óra 30 perc. A Golgota téri ünnepségen beszédet mond Kocsis Máté polgármester.

Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet

Várják a lakosok véleményét és javaslatait

A Józsefvárosi Önkormányzat elkészítette a Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezetét. A Kézikönyv és a rendelet véleményezésében – partnerként – valamennyi érintett és érdeklődő részt vehet. Az Önkormányzat írásban várja a véleményüket és javaslataikat többek között a helyi örökségvédelem, a településkarakter, a közterület, az építészeti részletek és a reklámhordozók témájával kapcsolatban.

Lakossági tajékoztatás

Módosulnak a fővárosi kormányablakok ügyfélfogadásai

Budapest Főváros Kormányhivatala I-XXII. Kerületi Hivatala kormányablakainak ügyfélfogadási rendje egységesen, 2017. augusztus 1. napjától a Miniszterelnökség döntése következtében módosult.

Nincs veszélyben a Gutenberg-galaxis, de felkészülten kell várnunk a változásokat

Interjú Dr. Fodor Péterrel, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójával

Van Józsefvárosban, a Palotanegyedben egy hely, amelynek kapujánál már nyitás előtt sorokban állnak a fiatalok, és naponta többezren fordulnak meg a falai között. Nem egy divatos szórakozóhelyről van szó, hanem a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Központi Könyvtáráról. Ennek a kultikus helynek a varázsáról, a fővárosi könytárhálózatról, az olvasás jelenéről és jövőjéről, valamint a könyvtárak előtt álló kihívásokról beszélgettünk Dr. Fodor Péterrel, a FSZEK főigazgatójával.

Festő Ridovicsok

Két nemzedék kiállítása a Józsefvárosi Galériában

A Ridovics család négy művészének alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn este a Józsefvárosi Galériában. Rábai Ridovics Ferenc (1923-1993), R. Ruppert Zsuzsa (1934-2011), Ridovics László és Ridovics Péter műveit tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 5-ig. A zsúfolásig megtelt megnyitón Rozs Tamás zeneszerző, zenész is közreműködött.

Pályázati felhívás

Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2017

A Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága kiírta a Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2017. évi pályázatát Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében.

Fókuszban a drogellenes bűncselekményekkel szembeni harc

Beszélgetés Molnár Gáborral, Józsefváros rendőrkapitányával

A kábítószerrel szemben folytatott harc elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak a VIII. kerületi rendőrkaptányságnak a közelmúltban. Molnár Gábor alezredessel a józsefvárosi rendőrkapitányság drogellenes munkájáról beszélgettünk.

Felhívás

Szerver karbantartási munkálatok a Hivatalban

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2017.07.24-től 2017.07.28-ig szerver karbantartási munkálatot végeznek, ezalatt a hivatali levelezés nem lesz elérhető. A folyamatos ügyintézés érdekében erre az időszakra ideiglenes e-mail címet hoztak létre.

A hét aktualitásai

Hírlevél Józsefváros legfontosabb híreiről

Elindult a Józsefvárosi Hírlevél, amely hetente egyszer érkezik a legfontosabb, legérdekesebb Józsefvárost érintő hírekkel.

A rovat további hírei