Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Újabb lépés a közbiztonság javításáért

Megerősített rendőri jelenlét a Népszínház utcában

Nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosiak a Népszínház utcában és környékén. A készenléti rendőrség június 27-től 12 órás váltásban dolgozik az érintett területen, míg a józsefvárosi rendőrök nagyobb létszámban tudnak a kerület más területein szolgálatot teljesíteni. Józsefvárosban ezáltal fokozottabb rendőri jelenlétre lehet számítani.

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a táborozó gyerekek

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Kesztyűgyár Közösségi Ház „Ne nézzük el” című drogprevenciós programsorozatának második állomásán a Kesztyűgyárban táborozó 120 gyermek a józsefvárosi rendőrkapitányságra látogatott el. A fiatalok megismerkedtek a rendvédelmi munkával, megtekintették a térfigyelő központot és játékos drogprevenciós fogalakozáson is részt vettek.

Háztól házig, utcától utcáig

Könyvbemutató a megújuló Palotanegyedről

Óriási változáson ment keresztül az elmúlt szűk évtizedben a józsefvárosi Palotanegyed is. Ezt a megújulást – vagy inkább nevezzük újjászületésnek – dokumentálja és tárja olvasói elé az a nemrégiben megjelent kötet, amelyet június 27-én, kedden mutattak be a Horánszky utcai H13 Diák és Vállakozásfejlesztési Központban. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezte eseményen Szilágyi Demeter, a városrész önkormányzati képviselője is részt vett.

Utcát neveztek el az MTK egykori elnökéről

Kocsis Máté: Brüll Alfréd elévülhetetlen érdemeket szerzett

Az MTK és Józsefváros önkormányzatának kezdeményezésére az Új Hidegkuti Nándor Stadion mellett utcát neveztek el Brüll Alfrédról, a klub legendás elnökéről. Az utcanévtábla-avató ünnepségen Kocsis Máté, polgármester úgy fogalmazott, hogy Brüll Alfréd nagysága és halhatatlansága megmutatkozik abban is, hogy sokan sokféle világlátással egyet gondolnak róla: a magyar sport elévülhetetlen érdemeket szerzett személyisége. Kocsis Máté és Deutsch Tamás, az MTK elnöke közösen leplezték le az új utcanév táblát. Az ünnepi eseményen részt vett Sára Botond alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője is.

Kábítószer-ellenes küzdelem

Szakmai elismerés a VIII. kerületi rendőrkapitányságnak

A kábítószer ellen folytatott harc elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak mások mellett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának június 26-án, A kábítószer-ellenes világnapon az Emberi Erőforrás Minisztériuma Tükörtermében. Az oklevelet Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya vette át Czibere Károlytól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárától.

Kerületünk díszpolgára is volt

Elbúcsúztatták Jókai Anna írót

Jókai Anna időtálló életművet hagyott hátra, amellyel a magyar irodalomtörténet része lett – erről beszélt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tarlós István főpolgármester is a Kossuth Nagydíjas író, a nemzet művésze, Józsefváros díszpolgára búcsúztatásán június 26-án a Magyar Szentek Templomában. A gyászszertartáson részt vesz Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

Újabb lépés a közbiztonság javításáért

Tovább bővül a józsefvárosi térfigyelő kamerahálózat

További huszonöt térfigyelő kamerával bővül az ország egyik legnagyobb és legmodernebb térfigyelő rendszere – döntött a képviselő-testület június 8-ai ülésén. A Józsefvárosi Önkormányzat lakossági és szakmai egyeztetéseket követően határozott arról, hogy a kerület több pontjára telepít újabb kamerákat.

Újjászületik a főváros egyik legforgalmasabb csomópontja

Megújul a Blaha Lujza tér és környéke

A Blaha Lujza tér felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés: a tervek szerint a 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció kivitelezése a jövő év végén kezdődhet meg és 2019 végére fejeződhet be. A megújítás a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed, rendezik a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket és új átkelőket is kialakítanak a Rákóczi úton, az aluljárót is felújítják.

Elismerés az odaadó munkáért

Kerületünk pedagógusait köszöntötték

„A kerület vezetése kiemelt feladatának tekinti, hogy a Józsefvárosban dolgozó pedagógusok jól érezzék magukat és szívesen végezzék fontos és áldozatos munkájukat”– fogalmazott Sántha Péterné a Pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen június 13-án a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ dísztermében. Az eseményen átadták a kiváló munkát végző pedagógusoknak járó józsefvárosi elismeréseket: a Józsefvárosi Gyermekekért kitüntetéseket, a Polgármesteri Dicséretet, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, valamint a Jubileumi Diplomát.

Józsefvárosi idősek találkozója

Juniális a Napraforgó Idősek Klubjában

A kerületi idősek nappali ellátását biztosító öt klub, valamint az értelmi fogyatékosok és a szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító klubok ellátottjai részére juniálist rendeztek június 9-én délután a Delej utcai Napraforgó Idősek Klubjában. A zenés-táncos rendezvény célja az volt, hogy a különböző klubok tagjai megismerhessék egymást és maradandó élménnyel gazdagodhassanak.

Hatvanöt koncert a Palotanegyedben

Nagy sikerrel zárult a Kórusok Éjszakája Józsefvárosban

A Kórusok Éjszakája a nyári budapesti kulturális élet egyik pezsgő rendezvénye. Az amatőr kórusfesztiválon a közönséget több mint 50 kórus 65 koncertje várta a Palotanegyedben. A kórusokat 6 stílus-kategóriába sorolták: népzene, klasszikus, könnyűzene, kortárs, régi zene, és gyerekkórus, így mindenki megtalálta a kedvére való muzsikát. A fesztivál záróakkordja közös éneklés volt a Pollack Mihály téren.

A kerületi konzultáció eredményei alapján dolgozták ki

Rendvédelmi rendeletcsomagot fogadott el Józsefváros

A vendéglátóhelyek és kisboltok éjszakai nyitvatartásával, a közterületek és a lakóházak rendjével kapcsolatos rendeleteket tárgyalt a képviselő-testület június 8-án. „A célunk az, hogy Józsefvárosban egyre nagyobb rend legyen. A közterületeket rendeltetésszerűen használók érdekinek védelmében kell szabályokat alkotnunk” – hangsúlyozta az ülésen Kocsis Máté polgármester. A néhány helyen módosított rendeletcsomagot – amelyet 11 ezer fő részvételével tartott kerületi konzultáció alapján dolgoztak ki – a képviselő-testület minősített többséggel elfogadta.

A rovat további hírei