Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Több mint ezer betöltetlen állást kínáltak

Tavaszi állásbörze a Kesztyűgyárban

Immár 14. alkalommal rendeztek állásbörzét a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A börze célja, hogy elősegítse a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra. Az április 27-ei rendezvényen 35 munkáltató több mint ezer állást kínált az érdeklődőknek, valamint az Út a munkaerőpiacra elnevezésű uniós projektet is megismerhették az álláskeresők.

Kitüntetések A bölcsődék napja alkalmából

A kisgyermekek nevelőit köszöntötték

A legelső magyar bölcsőde 1852. évi megnyitására emlékezve immár nyolcadik éve ünnepeljük A bölcsődék napját kerületünkben. Józsefváros vezetése április 26-án a H13 központban fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak: Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át a Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért és a Polgármesteri Dicséret kitüntetéseket, valamint a kerületi Törzsgárda okleveleket.

Fontos az iskola korai elhagyásának megelőzése

Nemzetközi konferencia a Losiban

Hatnapos nemzetközi konferencia zajlik Budapesten az Erasmus+ program keretében, amelyen a Losonci Téri Általános Iskola is képviselteti magát. A hároméves nemzetközi együttműködés célja, hogy az iskola korai elhagyásának okait feltérképezzék, majd megfelelőképpen kezelni tudják a pedagógusok. Öt országból kilenc oktatási intézmény működik együtt az európai iskolaelhagyás kihívásaival szemben.

IGE-IDŐK

A reformáció 500 évéről nyílt kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Több mint 400 kiállított tárggyal nyílt meg az Ige-idők című tárlat április 26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi kiállítása. Az ünnepi programon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mellett köszöntőt mondott Gáncs Péter evangélikus püspök és Bogárdi Szabó István református püspök. A programon Józsefvárost Sántha Péterné alpolgármester képviselte.

Józsefváros folyamatosan fejleszti bölcsődéit

Kiállításmegnyitóval ünnepelt a 15 éves Bölcsődei Múzeum

Fennállásának 15 esztendejét ünnepelte a Nagy Templom utcai Gyermekkert Bölcsődében működő Bölcsődei Múzeum. Ebből az alkalomból megnyílt a „15 évesek lettünk” című időszaki kiállítás is, amely az elmúlt másfél évtized alatt összegyűjtött játékokat, valamint a kisgyermeknevelés eszközeit mutatja be. A programon a megjelent bölcsődei dolgozók mellett részt vett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, köszöntőt mondott Fűrész Tünde bölcsődei átalakításért felelős miniszteri biztos, valamint Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere.

Óriási fölénnyel nyert a fideszes jelölt

Sántha Péterné a Magdolna negyed új képviselője

Sántha Péterné, a Fidesz-KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a Magdolna negyedi időközi önkormányzati választást. Sántha Péterné, aki kerületünk alpolgármestere, is a 6. számú egyéni választókerületben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg. A választás eredményéről tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté polgármester úgy fogalmazott: „ez az eredmény megerősíti az önkormányzat vezetését abban, hogy jó az irány, helyes úton járunk”.

Családi programokkal és koncertekkel ünnepeltek

Újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepli a Teleki téri piac

A Teleki téri piac újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepelhetik idén a kerületiek. Józsefváros önkormányzata kizárólag saját forrásból építette fel az új Teleki téri piacot, ahol 2014 óta igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a kerület polgárai és az idelátogatók. Az újranyitás harmadik évfordulója alkalmából vidám családi programok és koncertek várták a piacra látogató vásárlókat április 22-én.

Interjú Józsefváros polgármesterével

Kocsis Máté: Célunk, hogy nagyobb rend legyen a házakban és a közterületen

„Idén több, mint 3 milliárd forint jut további fejlesztésekre, így a Józsefváros Újjáépül Program nagy lépésekkel tud folytatódni” – hangsúlyozta a lapunknak adott interjúban Kocsis Máté. A polgármester arról is beszélt, hogy sikeresnek bizonyult a lakosokkal történő konzultáció, több mint 11 ezer józsefvárosi küldte el észrevételeit a közrenddel kapcsolatban. A városvezetőt a vasárnapi időközi önkormányzati választásról is kérdeztük. Kocsis Máté elmondta: Sántha Péterné személye a garancia arra, hogy tovább fejlődhet a Magdolna negyed.

400 millió forintos állami támogatás

100 józsefvárosi bérlakás újul meg

Józsefváros önkormányzata 400 millió forint összegű állami támogatásban részesült, amelyet önkormányzati bérlakások fejlesztésére fordíthat. A városvezetés összesen 100 üresen álló bérlakást választott ki felújítás, korszerűsítés céljából. Az ingatlanokban építészeti-, gépészeti-, hőszigetelési munkák, illetve energiahatékonyság, komfortszint javító munkálatokat végeznek majd.

Ingyen virágok a kerületi lakosoknak

10 ezer tő virágot osztanak ki

A Föld napja alkalmából idén is szervez virágosztást a Józsefvárosi Önkormányzat a JGK Zrt. telephelyén, a Dankó u. 3-5. szám alatt. A Sántha Péterné alpolgármester kezdeményezésére indult akció keretében 10 000 tő virágot osztanak ki a kerületi lakosoknak.

Újabb lakások a LÉLEK-Programban

Két család talált új otthonra

Két új lakást alakítottak ki a LÉLEK-Program keretében a Szerdahelyi utca 5. szám alatti családos közösségi szálláson. A lakásokba gyermekes családok költözhetnek be a napokban, az egyik házaspárnak kedden délután Sántha Péterné alpolgármester adta át a kulcsokat.

Köztérfelújítások hatásai

Városfejlesztési példa a Magdolna negyed

Gazdasági internetes portálok állítják példának a Magdolna és a Corvin negyed városrehabilitációs programjait. Mint írják, a köztérfelújításoknak és városrehabilitációs programoknak köszönhetően korábban kevéssé preferált városrészek is kifejezetten vonzóvá válhatnak. Budapesten több tucat helyszínre érdemes most figyelni, köztük a Magdolna negyedre – állítják ingatlanos szakemberek.

A rovat további hírei