Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Fűtött sátor és forró tea a rászorulóknak

Életmentő Pont a Dankó utcában

Évek óta nem volt ilyen hideg Budapesten, és úgy tűnik, a mínuszok még maradnak egy ideig. A rászorulókat a Józsefvárosi Önkormányzat által – önként vállalt feladatként – működtetett Életmentő Pont várja a Dankó utca 18. szám alatt. Az éjjeli melegedőn fűtött helyiség és meleg ital fogadja az oda betérőket. A józsefvárosi közterület-felügyelők és a kerületi polgárőrök pedig a járőrözéseik alkalmával ezekben a napokban kiemelten figyelnek a krízishelyzetben lévőkre.

Kerületi konzultáció Józsefvárosért

A közrendet zavaró, bosszantó problémákról kéri az önkormányzat a józsefvárosiak véleményét

Józsefváros vezetése az elmúlt években sokat dolgozott a kerületiekkel közösen annak érdekében, hogy a lakókörnyezet élhetőbb legyen, s az itt élők számára valódi otthont jelentsen. Az intézményi, közterületi és társasházi felújítások mellett kiemelkedően javult a város közbiztonsága. Csökkent a bűnözés, az autólopások száma minimális, és rendre elfogják a drogkereskedőket. Vannak azonban még bőven olyan kisebb, de a közrendet zavaró problémák, amelyek joggal bosszantják a józsefvárosiakat. A problémák alaposabb feltérképezése és a józsefvárosiak javaslatainak megismerése érdekében az önkormányzat januárban konzultációt indít. A kérdőív online már kitölthető és a hónap végéig postán is megkapja minden józsefvárosi választópolgár.

Önkormányzati elismerés a szakszerű munkáért

Kiválóan helytálltak a józsefvárosi közterület-felügyelők

Ahogyan arról Sára Botond alpolgármester hivatalos közösségi oldalán beszámolt, az önkormányzat ma köszönetet mondott munkájáért és helytállásáért Patkoló Norbert és Duka Róbert közterület-felügyelőknek, akiket vasárnap szolgálatteljesítés közben támadtak meg Józsefvárosban.

Online is igényelhető

Február 28-ig érvényesek a parkolási engedélyek

A tavalyi évhez hasonlóan a lakosságnak két hónap áll rendelkezésére az új évben, hogy kicserélje, illetve megújítsa a gépjárműveikre szóló várakozási engedélyeket. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatóságának tájékoztatása szerint 2017-ben erre február 28-ig van lehetőség.

Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Jogi és közbiztonsági eszközök a drogellenes küzdelemben

Immár második alkalommal rendezett a drogprevencióval, kínálatcsökkentéssel és bűnmegelőzéssel kapcsolatos szakmai konferenciát a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF). A Kesztyűgyár Közösségi Házban január 12-én megtartott programon előadásokat hallhattak a kerület pedagógusai, a szociális területen dolgozó meghívott szakemberek és a fórum további tagjai.

Emlékezés a Don hőseire

Koszorúzás a 2. magyar hadsereg tragédiájának évfordulóján

Idén hetvennégy esztendeje, 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg offenzívája a Don mentén folyamvédelmi feladatokat ellátó 2. magyar hadsereg ellen. A támadás áttörte az arcvonalat és a második világháború legnagyobb magyar katonai véráldozatot követelő tragédiájához vezetett: a 200 ezres seregből 120 ezren soha nem tértek haza. Az elesett hősök emléke előtt a Ludovika Campus Főépületénél található II. világháborús emlékműnél koszorúzással tisztelegtek, Józsefváros Önkormányzatát Sántha Péterné képviselte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által szervezett ünnepségen.

Lezárult a Korányi projekt első fázisa

Elindult a gyógyító munka a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületében

Befejeződött a Korányi projekt első, európai uniós fázisa a Semmelweis Egyetemen. A Józsefvárosban található Külső Klinikai Tömb területén egy új, 8 szintes Központi Betegellátó Épület létesült központi diagnosztikával, itt működik az Ortopédiai, valamint a Radiológiai Klinika, továbbá az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika beköltözésével létrejött a központi intenzív osztály. A beruházás keretében részlegesen megújult a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika is.

Mérséklődő árak, növekvő bérek

2017 - Az adócsökkentések és az otthonteremtés éve

Sok pozitív változást hozott 2017. Adócsökkentések és béremelések teszik könnyebbé a mindennapokat. Csökkent a legfontosabb élelmiszerek áfája, tovább nőtt a kétgyermekesek családi adókedvezménye, nőtt a nyugdíj, folytatódnak a közszféra béremelései, 15%-kal emelkedett a minimálbér, 25%-kal emelkedett a szakmunkás minimálbér és jelentősen csökkentek a vállalkozások adóterhei. A legfontosabb változásokat foglaltuk össze Olvasóinknak.

Több mint 50 drogboltot számoltak fel

Eredményes a józsefvárosi rendőrkapitányság akciócsoportja

Példaértékű a VIII. kerületi rendőrkapitányság akciócsoportjának munkája. A nyolctagú speciális egység az elmúlt két évben több mint félszáz drogboltot számolt fel, több millió forint értékű kábítószert vont ki Józsefváros utcáiról, emellett gyors reagálású egységként rablókat, nyaklánckitépő tolvajt, betörőket, gépkocsifeltörőket fogtak el – számolt be a Zsaru magazin. Az akciócsoport munkáját Józsefváros is elismeri, többek között bevetési eszközök, felszerelések beszerzéséhez is segítséget nyújtott. Emellett az önkormányzat az elmúlt években több mint 100 millió forint értékben támogatta a helyi rendőrkapitányságot.

Interjú Sántha Péternével, Józsefváros alpolgármesterével

„Szeretnénk nagy léptekkel előrehaladni Józsefváros fejlesztése érdekében”

Sántha Péterné humán ügyekért felelős alpolgármesterrel a 2016-os év eredményeiről, a kerület nevelést és szociális gondoskodást érintő intézkedéseiről, valamint az Egyházügyi Tanács munkájáról beszélgettünk, továbbá a jövőbeni tervekről is kérdeztük.

Kicsik és nagyok egyaránt korcsolyáznak

Sokan látogatják a Horváth Mihály téri jégpályát

Töretlenül tartja népszerűségét a novemberben Józsefváros főterén felállított jégpálya. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen kijárnak a Horváth Mihály térre korcsolyázni. A pálya az elmúlt hetekben a családok találkozóhelyévé nőtte ki magát, valamint iskolai csoportoknak biztosított alternatív testnevelési, mozgási lehetőséget. A megnyitás ideje, azaz november 27-e óta több mint hétezren léptek a jegére.

Józsefváros támogatja Budapest 2024-es pályázatát

Olimpiai médiafalu lehet a volt pályaudvar területén

Mint köztudott, a 2024-es, XXXIII. nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére a Magyar Olimpiai Bizottság is pályázatot nyújtott be. A lehetséges budapesti helyszíneket már kiválasztották, kerületünk az olimpia médiafalujának adna helyet a korábbi józsefvárosi pályaudvar területének egy részén, amely a sportrendezvényt követően családok otthonává válna. Józsefváros képviselő-testülete támogatásáról biztosította az olimpiai pályázatot és a médiafalu létrehozását.

A rovat további hírei