Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Gyógyító támogatás

A Szent Rókus Kórház és a Józsefvárosi Mentőállomás is új eszközökkel gazdagodott

Huszonkét másik gyermekgyógyító intézmény mellett a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése is modern műszerekkel, eszközökkel gazdagodott a K&H Gyógyvarázs területi pályázatának köszönhetően. Emellett a vállalat támogatta a Józsefvárosi Mentőállomást is. A pályázat nyerteseinek ünnepélyes kihirdetésére a Szent Rókus Kórházban került sor február 23-án.

Extrém hideg várható

Vörös kód riasztás lép életbe szombaton

Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt.

Ima a pléhkeresztnél

Nagyböjt, a húsvét előtti negyven napos előkészület

Nagyböjt a keresztény egyházak híveinél a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Célja, a Húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülés, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. Ebben az időszakban a hívek az étkezések során is önuralmat gyakorolnak.

Fővárosi Közgyűlés

Elfogadták Budapest 2018-as költségvetését

A fővárosi közgyűlés 20 igen és 5 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta a fővárosi önkormányzat 2018-as összevont költségvetését. Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerdán azt mondta, hogy „igen feszített” a költségvetési terv, ami egy fegyelmezett működést feltételez. Ezen túlmenően teljes mértékben biztosítja a főváros működőképességét és a legfontosabb fejlesztéseit. Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok szerint a költségvetés olyan fejlesztési lehetőségeket nyit meg – érintve józsefvárosi beruházásokat is –, amelyek a szocialista kormányok alatt nem valósultak meg.

Több mint tízezren csúszkáltak rajta

Bezárta kapuit a Józsefvárosi Jégpálya

A tavasz közeledtével, február 20-án bezárta kapuit a Józsefvárosi Jégpálya. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Horváth Mihály tér adott otthont a korcsolyapályának, ahova kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt szívesen látogattak ki. A családok, baráti társaságok és párok mellett hétköznap délelőttönként az iskolai csoportoknak nyújtott sportolási lehetőséget. A több mint két hónapos működése alatt tizenháromezer korcsolyázni vágyó fordult meg a jegén.

Országgyűlési választás 2018

Kocsis Máté elsőként adta le az ajánlásokat a választókerületben

Hétfőn indult az ajánlások gyűjtése és mindössze néhány óra alatt 2580 választó biztosította támogatásáról az országgyűlési választáson induló Kocsis Máté polgármestert. Józsefváros első embere a Fidesz-KDNP jelöltje a Józsefváros nagyobbik felét és Ferencváros egy részét magába foglaló budapesti 6. számú választókerületben. Az országban az elsők között hivatalosan is nyilvántartásba vette Kocsis Mátét, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét a helyi választási bizottság. Az országgyűlési választást április 8-án tartják, az egyéni választókerületek jelöltjeinek legalább 500 támogató ajánlást kell összegyűjteniük.

Beszámolók a 2017-es év tevékenységéről

Szakmai tanácskozást tartott a JSzSzGyK

Idén is összehívta a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóit, hogy azok beszámolhassanak az elmúlt esztendőben végzett munkáról és a szerzett tapasztalatokról. A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztő Központban (H13) február 15-én megtartott jelzőrendszeri szakmai tanácskozáson a résztvevőket Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte.

Miniszterelnöki évértékelő a Várkert Bazárban

Orbán Viktor: nekünk Magyarország az első

Nekünk Magyarország az első – hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében tartott 20. évértékelőjében az elmúlt nyolc év eredményeit ismertetve. A miniszterelnök elmondta, Magyarország sikeresen megvédte déli határait, Nyugatról azonban veszély fenyeget, de hazánk nem fogja tétlenül nézni a Soros-terv végrehajtását, és Magyarország szolidáris azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel, akik meg akarják menteni hazájukat és keresztény kultúrájukat.

Beszélgetés dr. Horváth Szilárddal, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatójával

Megújuló orvosi eszközpark, rendszeres szűrőprogramok

A három éve teljeskörűen felújított Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kerületi lakosok egészségbiztonságát tovább növeljék. A fejlesztések sora a Józsefvárosi Önkormányzat támogatása révén az orvosi eszközpark megújításával folytatódik. Erről és a szakrendelő programjairól Horváth Szilárd főigazgató beszélt lapunknak.

Józsefvárosi Egészségnap

Szűrővizsgálatok és gyerekprogramok a Szent Kozma Egészségügyi Központban

Egészségnapot rendeznek február 24-én, szombaton a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, amelyen tizennégy különböző szűréssel várják a kerületi lakosokat. Többek között cukorbetegség-szűrésre, látásvizsgálatra, vérnyomásmérésre, anyajegyvizsgálatra is lesz lehetőségük az egészségük megőrzése iránt tenni vágyóknak. A résztvevőket védőnői tanácsadással is várják, a Turay Ida Színház művészei pedig gyermekműsorral kedveskednek a kicsiknek.

Közel egymillió vendégéjszaka egy év alatt

Tovább nőtt a Józsefvárosba látogató turisták száma

Évek óta felfelé ívelő pályán van a turizmus Józsefvárosban éppen úgy, mint fővárosi szinten, ahol a vendégéjszakák száma először haladta meg az évi 10 milliót. Egyre többen érkeznek turisztikai céllal kerületünkbe is: tavaly 400 ezernél is több vendég töltött csaknem egymillió éjszakát városrészünkben – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból. A turisták a folyamatosan szépülő kerületünket megújult közterei, kulturális vonzereje és építészeti öröksége mellett vélhetően az egyre bővülő minőségi szállodakínálat miatt is választják útjuk célpontjaként.

Kilenc évtizede Józsefvárosban

A kilencvenéves Herczeg Istvánnét köszöntötték

Születése óta kerületünkben él Herczeg Istvánné, aki február 5-én töltötte be kilencvenedik életévét. A mai napig jó egészségnek örvendő Sarolta nénit hétfőn Szilágy Demeter önkormányzati képviselő köszöntötte a kerek évforduló alkalmából.

A rovat további hírei