Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

12-es számú körzet – Nagy segítség a KMB-iroda

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekében tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. A 12-es körzetben Tóthné Dolycsák Ida r. törzszászlóst Fabu Ferenc r. főtörzsőrmester váltja, aki tizenöt évvel ezelőtt kezdte meg a rendőri pályafutását a VIII. kerületben. A főtörzsőrmester a hivatalos fogadóóráján túl is sokat tartózkodik körzetében, a Hungária körúti körzeti megbízotti irodában is szívesen látja a kerületieket.

Kikapcsolódás az egész családnak

Több ezer programmal várta a közönséget a Múzeumok éjszakája

Minden eddiginél több látogató vett részt az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Múzeumok éjszakáján, melynek keretében országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várta a közönséget június 23-án. A kerületünkben található helyszínek is számos izgalmas programot kínáltak minden korosztály számára.

Kispálya – nagy foci

Józsefvárosi futballbajnokság az Orczy-parkban

Míg a nagyvilág még hetekig várhat arra, hogy kiderüljön, ki adta a legjobb focicsapatot a 2018-as világbajnokságon, kerületünk már hátradőlhet, hiszen a június 23-án megrendezett futballtornán eldőlt, hogy kik a labda legnagyobb mágusai ebben a városrészben.

További eszközberuházások várhatók a szakrendelőben

Szűrőszombatok a megelőzés érdekében

Csaknem tíz éve tartanak ingyenes szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban (JEK) az önkormányzat támogatásával. Ezeken az alkalmakon rendelési időn kívül ingyenes vizsgálatokon vehetnek részt a kerületi lakosok. Június 23-án 13 különböző szűrést szerveztek és a korábbiakhoz hasonlóan most is sokan éltek a lehetőséggel. Sára Botond alpolgármester lapunknak kifejtette: a kerület vezetése szeretné tovább bővíteni, korszerűsíteni a szakrendelő eszközállományát, erre idén egy 230 millió forintos pályázat keretében nyílhat lehetőség.

Csaknem kétezer program országszerte

Józsefvárosi helyszínek a Múzeumok éjszakáján

Országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várja a közönséget június 23-án, a 16. Múzeumok éjszakáján. Budapesten belül, így Józsefvárosban is számos izgalmas lehetőség közül választhatunk ezen a különleges szombati napon.

Adathordozó a betegek biztonságáért

Változatlanul elérhető a „Józsefváros a demensekért” szolgáltatás

Továbbra is elérhető a „Józsefváros a demensekért” szolgáltatás, amelyet egy évvel ezelőtt indított el az önkormányzat annak érdekében, hogy a betegségben érintettek nagyobb biztonságban legyenek. A demenciában szenvedőknek ezért egy ingyenes karszalagot biztosítanak, amely vészhelyzet esetén segít a betegek beazonosításában.

Közösségi tervezéssel valósulna meg

A Déri Miksa utca felújításával indul a Csarnok negyed rehabilitációja

A Csarnok negyed főutcájává válna a Déri Miksa utca, amely felújításával megkezdődik a Népszínház utca, Auróra utca, József utca és Német utca által határolt terület rehabilitációja. A tervezésébe a környéken élőket is be kívánja vonni az önkormányzat, a koncepciótervet június 20-tól egy hónapig kiállítják a Rákóczi téri Vásárcsarnokban, ez idő alatt tehetik meg a lakosok a javaslataikat – számolt be lapunknak Sára Botond alpolgármester.

Boldog gyermekkorom volt a kerületben

Interjú a Józsefvárosi Becsületkereszttel kitüntetett Sárközi Gyulával

Sárközi Gyula Budapesten született 1962-ben, gyermekkorát Józsefvárosban töltötte. Szegény sorsú roma családban nevelkedett, ám a családi háttér és a sok munka hozzásegítette ahhoz, hogy kiemelkedő pályát járjon be balettművészként. Lapunknak életútjáról mesélt.

Egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban

A biztonság nemcsak köz, de egészségbiztonságot is jelent

Az elmúlt három évben Józsefváros önkormányzata 3 milliárd forintot fordított a kerületben élők egészségbiztonságára: az Auróra utcai szakrendelő, azaz Szent Kozma Egészségügyi Központ teljes megújítása, eszközeinek modernizálása mellett folyamatosan halad a kerületi háziorvosi rendelők rekonstrukciója. Növeli a helyiek egészségbiztonságát a szeptemberben megnyílt mentőállomás és a lakosok részére rendszeresen szervezett szűrőszombatok is. A további fejlesztésekről, egészségügyi beruházásokról Sára Botond alpolgármester beszélt lapunknak.

MAGYAR ÚSZÁS NAPJA

Nyílt nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában

A Magyar Úszás Napja programsorozathoz Józsefváros önkormányzata is csatlakozott. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve június 16-án a józsefvárosi lakosok ingyenesen használhatták az Orczy-parkban épült új uszodát, amely ezen a napon 10 és 16 óra között várta a látogatóit. A jeles alkalomból 10 órától a Ferencvárosi Torna Club Szinkronúszó szakosztálya tartott látványos bemutatót.

Sport, közönségtalálkozó, játék, Vb-meccsek

16 csapat indul a Józsefvárosi Focibajnokságon

Kispályás focibajnokságot rendez Józsefváros önkormányzata az Orczy-parkban június 23-án, szombaton. A tornára a nevezés lezárult, a maximális 16 csapat indul. A bajnokságon résztvevők találkozhatnak a Budapest Honvéd öregfiúk csapatával és az FTC labdarúgóival, illetve kivetítőn követhetik a világbajnokság meccseit is.

Elballagtak a nyolcadikos diákok

Véget ért a tanév, kezdődik a vakáció

Több száz józsefvárosi diák érkezett életének egyik fontos állomásához: befejeződött a 2017/18-as tanév, június 15-én utoljára csengettek ki a nyolcadik osztályosoknak. Virágcsokrokkal, lufikkal a kezükben búcsúztak iskolájuktól, végigjárták a feldíszített termeket, folyosókat, elköszöntek tanáraiktól, fiatalabb társaiktól is, hogy aztán új célokkal, új kihívásokat keresve vessék bele magukat a nyári szünetbe.

A rovat további hírei