Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Karácsonyi meglepetés

Játékutalvány a kerületi bölcsődéseknek és óvodásoknak

Karácsony közeledtével Józsefváros önkormányzata játékutalványt ajándékoz a kerületi bölcsődés és óvodás gyermekeknek. Az ünnepélyes átadást a gyönyörűen újjáépült Pitypang Tagóvodában tartották december 12-én. Az utalványokat Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester adta át Koscsóné Kolkopf Juditnak, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetőjének és Tárnokiné Joó Ildikónak, a Napraforgó Egyesített Óvoda vezetőjének.

Új játékok, rendezett park és megszépült tűzfal

Megnyitott A nagy ho-ho-ho-horgász játszótér

Az Auróra, Déri Miksa és Fecske utcák által határolt üres telken egy mászókával, kis focipályával és rugós játékokkal felszerelt játszóteret alakított ki az önkormányzat. A szomszédos ház tűzfalára a Csukás István és Sajdik Ferenc által megálmodott népszerű mesehős, A nagy ho-ho-ho-horgász került, aki a játszótér névadója is lett. Az elkészült játszótérre Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester is kilátogatott kedd délután.

Újra megnyílik a park központi része

Megújulnak az Orczy út melletti ingyenes sportpályák

Az Orczy-park rekonstrukciójának folytatásaként megújul, és modern sporteszközökkel bővül a parkhoz kapcsolódó szabadidős terület. A felújítás után az Orczy út melletti sportpályák az eddiginél színesebb és színvonalasabb időtöltést kínálnak a kerület lakossága és az idelátogatók számára. A december első felében kezdődő munkálatok ideje alatt a szabadidős terület munkaterület lesz, a baleset- és munkavédelmi szabályok értelmében nem látogatható.

Sikeres karácsonyi gyűjtőakció

Adományokkal segíti a rászorulókat a józsefvárosi rendőrkapitányság

Immár harmadik alkalommal szervezett ajándékgyűjtést a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a rászoruló családok ünnepét. Az akció során a lakosok és a rendőrkapitányság munkatársainak összefogása eredményeként 25 zsák és 15 nagy doboz ruhanemű, játék és édesség gyűlt össze. Az adományokat idén is a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSsSzGyK) segítségével juttatják el a rendőrök a nehéz körülmények között élő családokhoz.

Országgyűlési választás

Jakabfy Tamást jelöli az LMP Józsefvárosban

Lakossági fórumot tartott Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és miniszterelnök-jelöltje december 7-én Józsefvárosban a párt választási programjáról. Az eseményen az is elhangzott, hogy Jakabfy Tamás, az LMP józsefvárosi önkormányzati képviselője lesz a párt jelöltje a budapesti 6. számú – Józsefvárost és Ferencvárost magában foglaló – választókerületben a jövő tavaszi parlamenti választáson.

A remény vasárnapja

Meggyújtották a második gyertyát az adventi koszorún

Vasárnap délután fellobbant a második gyertya fénye Józsefvárosban is, a hagyományosan a Horváth Mihály téren felállított adventi koszorún Sántha Péterné alpolgármester és Bellovics Gábor jezsuita szerzetes, a Jézus Szíve Templom lelkésze gyújtották meg a gyertyát. Emellett ezen a hétvégén is színes programok várták a családokat a kerület főterén.

Vadkörtefát pótoltak a Bródy Sándor utcában

Faültetés a Palotanegyedben is

Ezer fát ültet el Józsefváros önkormányzata a kerületi zöldstratégia keretében. Ebből idén ősszel száz fát telepítenek, vagy szükség esetén pótolnak. A Bródy Sándor utcában egy tönkrement vadkörtefa helyett telepítettek újat csütörtökön, az ültetésben Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselője is segédkezett.

Tapasztalatcsere, kérdések és válaszok

Orvosi fórum a szakrendelőben

Háziorvosi, szakorvosi fórumot hívott életre a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), hogy a kerület háziorvosai és a JEK szakorvosai tapasztalatot tudjanak cserélni, a felmerülő kérdésekre, problémákra pedig közösen megoldást keresni. Az eddigi két alkalom pozitív visszhangra talált az egészségügyi dolgozók körében, a harmadik fórumra ellátogatott Sára Botond alpolgármester is, aki az önkormányzat egészségügyi fejlesztéseit és terveit ismertette. Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) elnöke pedig tevékenységükről számolt be.

Családias hangulat Józsefváros szívében

Mikulásváró ünnepség a Kesztyűgyárban

Családias és meghitt hangulatban zajlott december 6-án kora este a Mikulásváró ünnepség a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban. A zsúfolásig megtelt nagyteremben kétszáz ajándékcsomagot osztott ki a nagyszakállú, akivel sok gyermek közös fényképet is készített. Az ünnepségen a jó hangulatról egy zenés, interaktív előadás is gondoskodott.

Idén is minden kerületi gyermek jó volt

Józsefvárosban is járt a Mikulás

Józsefvárosban csupa jó gyermek van. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Mikulás, aki ellátogatott a kerületi óvodákba és bölcsődékbe is, minden kisgyermeket megajándékozott. A kicsik versekkel, dalokkal és rajzokkal köszönték meg a finomságokat.

Tegyük szebbé együtt a gyermekek karácsonyát!

Karácsonyi ünnepség és ajándékosztás a H13-ban

Idén is megrendezik a „Szép karácsonyt minden gyermeknek” – akciót a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE), a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ és a Józsefvárosi Nagycsaládosok Egyesületének együttműködésével. A felajánlott ajándékokat december 13-ig várják a nagycsaládban élő józsefvárosi gyerekek számára.

Józsefváros 240 éves

Értékes ajándékok a kvízjáték nyerteseinek

Józsefváros 240. születésnapja alkalmából az önkormányzat online kvízjátékot indított, melynek díjátadó ünnepségét december 5-én tartották a Polgármesteri Hivatalban. A nyereményeket Kocsis Máté polgármester adta át.

A rovat további hírei