Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Hetven éve szentelték fel a Szent Rita templomot

Erdő Péter bíboros szentmiséje Józsefvárosban

Hálaadó szentmisét tartottak vasárnap a hetven éve felszentelt Szent Rita templomban, Józsefvárosban. Az Egyházközséget Mindszenty József hercegprímás 1946 április. 1-én alapította, és szentelte fel 1947. október 19-én. A zsúfolásig megtelt templomban Erdő Péter bíboros mutatta be a hálaadó szentmisét. Az eseményen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is.

’56-os megemlékezés a Corvin közben

Ünnepeljünk együtt október 23-án!

A Józsefvárosi és a Ferencvárosi Önkormányzat tisztelettel meghívja a lakosokat az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.

Új EKG-defibrillátorral szerelnek fel egy mentőautót

Életmentő eszközzel támogatja az önkormányzat a Józsefvárosi Mentőállomást

2017 októberében megnyílt a Józsefvárosi Mentőállomás az Orczy úton a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) együttműködésének köszönhetően, ezzel tovább nőtt a kerületben élők egészségbiztonsága. Józsefváros önkormányzata most életmentő egészségügyi felszereléssel – EKG-defibrillátor – támogatja az új mentőállomást.

Az 1956-os forradalom lengyel-magyar kapcsolatai

Megkoszorúzták a „varsói kis felkelő” emléktábláját

Megkoszorúzták az 1944-es varsói felkelés és az 1956-os magyar forradalom lengyel-magyar kapcsolatainak emléket állító táblát pénteken a Corvin közben. A Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete mellett a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester is elhelyezte az emlékezés virágait.

Köztisztasági akció a Földünkért Világnap alkalmából

Ötvenhárom új szemetes a tisztább környezetért

Lakossági igények alapján összesen 53 új hulladékgyűjtőt helyeznek ki Józsefváros köztereire a városüzemeltetés munkatársai október 20-án és 21-én a Földünkért Világnaphoz kapcsolódva. A szemetesedények kihelyezésben Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere is segédkezett.

Józsefváros 240 éves

Címeres zászlót ajándékoz az önkormányzat a lakóházaknak

Józsefváros önkormányzata címeres ünnepi zászlókat adományoz a kerületi lakóházak részére Józsefváros születésnapjának 240. évfordulója alkalmából.

Felhívás

Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének partnerségi egyeztetése

Józsefváros önkormányzata egyeztetésre hívja Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének készítése kapcsán a helyi lakosságot, gazdálkodó szervezeteket (VIII. kerületi fiókkal, telephellyel, székhellyel rendelkező intézmények, vállalkozások, szervezetek), területileg érintett civil, valamint valamennyi egyház és elismert vallási tevékenységet végző szervezeteket. A lakossági fórumot október 24-én 16 órától rendezik a Hivatal dísztermében.

Hit, rend és biztonság

Szent László-kiállítás a Horváth Mihály téri templomban

Szent László királyunk trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben, amelynek tiszteletére emlékévet hirdettek. A határokon átívelő programsorozat részeként október 15-én kiállítás nyílt a józsefvárosi Szent József plébánián. A Tiszta hittel, erős kézzel – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című utazó kiállítást – a szentmisét követően – dr. Lomnici Zoltán a legfelsőbb bíróság korábbi elnöke nyitotta meg.

Interjú Sára Botond alpolgármesterrel

A társasházak joga dönteni az airbnb-s lakásokról

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete szeptember 7-i ülésén elfogadta a településkép védelméről szóló rendeletet és Józsefváros településképi arculati kézikönyvét. A rendelet érinti az Airbnb szolgáltatást is, ugyanis mostantól csak akkor hasznosítható e célra a lakás, ha a társasházak szervezeti és működési szabályzatában szerepel, hogy megengedik a lakások szálláshelyként való kiadását. Sára Botond alpolgármester a szigorítás kapcsán lapunknak elmondta: Józsefvárosban októbertől a lakóközösség döntheti el, hozzájárul-e ahhoz, hogy a házban működhet-e újabb airbnb-s lakás vagy sem.

Szüreti mulatsággal köszöntötte a szépkorúakat a kerület

Kocsis Máté: Az idősek számíthatnak Józsefvárosra

Negyedik éve már, hogy kerületi időskorúakkal telik meg a Rhema Rendezvényközpont nagyterme a Józsefvárosi Önkormányzat által életre hívott szüreti mulatságon, amelyet idén október 7-én rendeztek meg az Idősek Világnapja alkalmából. A műsort ezúttal Soltész Rezső énekes, dalszövegíró, Csepregi Éva, a Neoton Família örökifjú énekesnője és a Vegas Showband szolgáltatta. A jelenlévő csaknem kilencszáz szépkorút Kocsis Máté polgármester köszöntötte, aki kiemelte: „Józsefváros számít idős lakóira, és ők is számíthatnak Józsefvárosra”.

Megújul a Péterfy Sándor utcai és a Fiumei úti telephely is

Kocsis Máté: 1,3 milliárd forintos fejlesztés a Péterfy kórházban

Mintegy 1,3 milliárd forintból újul meg a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ – jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának elnöke október 5-én a Péterfy Sándor utcai kórházban tartott sajtótájékoztatón. A korszerűsítés érinti a Fiumei úti telephelyet is, ahol megújul a fűtési rendszer, a vizesblokk, a kórtermek és a folyosók, emellett új konyhát és központi labort is kialakítanak.

Jubileumi ünnepség az Illés utcában

Húszéves a Napfény Otthon

Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepelte szerdán a Napfény Otthon Alapítvány Budapesti Idősek Otthona. Az Illés utcai intézményben zenés-verses műsorral tekintettek vissza a jubileumra. Az időseket és a dolgozókat Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Sára Botond alpolgármester is köszöntötte.

A rovat további hírei