Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Egy csaló és egy zsaroló került rendőrkézre

Két körözött férfit fogtak el Józsefvárosban

A csaló öt éve bujkált a rendőrök elől, a másik férfit zsarolás miatt körözték. Mindkét férfit április 25-én fogták el és vették őrizetbe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Pénzt, iratokat és telefont vittek el

Elfogták a rabló házaspárt

A józsefvárosi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a párost, akik a II. János Pál pápa téren kiraboltak egy nőt.

Út a munkaerőpiacra

Április 27-én állásbörze a Kesztyűgyárban

Április 27-én ismét állásbörzét tartanak a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra. Az állásbörzén az érdeklődő álláskeresőknek bemutatják az Út a munkaerőpiacra projekt által nyújtott lehetőségeket is.

A cél, hogy minél kevesebb energiát használjunk

A klímaváltozásról tartott előadást a Trefortban Áder János

A klímaváltozásról, annak hatásairól és az alternatív energiaforrások hasznosításáról is beszélt Áder János a Józsefvárosban található Trefort Gimnáziumban. Az államfő a fenntarthatósági héten tartott előadásában elmondta: lényegesen kisebb mennyiségű szén-dioxidot bocsáthatunk ki az előttünk álló évtizedekben, mint amennyit csak az elmúlt évtizedben kibocsátottunk, a feladat tehát meglehetősen emberes. Az előadás végén a diákok feltették kérdéseiket az államfőnek, a klímaváltozás mellett aktuális politikai kérdésekkel kapcsolatban is. Szóba került a CEU ügye és a paksi atomerőmű beruházás is.

Felcsendült az Oscar-díjas magyar film betétdala is

Vajdások hangversenye a Nagyvárad téri templomban

Immár hagyományosnak mondható a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola gyermekkórusának évenkénti hangversenye a Nagyvárad téri Református templomban. Az egyház és az oktatási intézmény kiváló kapcsolata a zene világnapján szövődött. Hétfőn este hazai és külföldi zeneszerzők darabjaiból is elhangoztak fülbemászó dallamok a diákok jóvoltából.

Az ökológiai lábnyom csökkentése a téma

Fenntarthatóság a tanórákon és azon kívül

Több, mint 300 ezer tanuló vesz részt a Fenntarthatósági témahéten, amelynek célja a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között, tanórai és tanórán kívüli programelemekkel - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Az egyhetes programsorozat – amelynek a fő témája az ökológiai lábnyom csökkentése – nyitórendezvényét április 24-én a Természettudományi Múzeumban tartották. A rendezvény keretében Juhász Árpád geológus vezetésével elültettek egy fát a múzeum kertjében.

Egyedülálló lehetőség előtt Magyarország

Folytatódik a magyar-orosz űrkutatási együttműködés

Sajtótájékoztatón ismertették a Magyarország és Oroszország közötti, évtizedes múltra visszatekintő, idén új lendületet kapott űrkutatási együttműködés részleteit április 20-án. Az eseményen hazai részről az ELTE Űrkutató Csoport és az MTA-Wigner Fizikai Kutatóközpont, valamint a projektben résztvevő űripari cégek (BHE Bonn Hungary Kft., BL-Electronics Kft. és az SGF Technológiai Fejlesztő Kft.) képviselői vettek részt, az Orosz Tudományos Akadémia Űrkutatási Intézetének munkatársaival élő videokapcsolatot létesítve. A sajtótájékoztatót Dr. Ferencz Orsolya vezette, mint az ELTE Űrkutató Csoport tudományos főmunkatársa.

A Föld napja a botanikus kertben

Óvodások látogattak a Füvészkertbe

Több éve hagyomány, hogy A Föld napja alkalmából a józsefvárosi óvodások vezetett sétán vesznek részt a Füvészkertben. Április 21-én mintegy ötszázötven kisgyermek látogatott el a botanikus kertbe az önkormányzat támogatásának jóvoltából. A sétán egy-egy óvodáscsoportot Sántha Péterné alpolgármester is elkísért.

Faültetés, zöldesítés a kerületben

Folyamatosak a közterületi karbantartások

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai folyamatosan ellátják a kerületi közterületek, utak, járdák karbantartását és elvégzik a szükséges munkákat. A tavasz beköszöntével a fák, cserjék, virágok ültetése történik: többek között 30 darab fát telepítettek a Magdolna negyedben, virágokat ültetnek a Teleki és a Mátyás téren.

Választás a Magdolna negyedben

Időközi önkormányzati képviselő választás

Április 23-án, vasárnap a Magdolna negyedben, a 6. számú egyéni választókerületben időközi önkormányzati képviselő választást tartanak. A választókerületben a jelölt állításához szükséges és érvényes ajánlást hatan tudták összegyűjteni.

Senki sem sérült meg

Baleset volt a Fiumei úton

Csütötökön délelőtt, 10 óra 42 perc körül a Fiumei úti temető bejáratánál két gépjármű összeütközött, személyi sérülés nem történt. A járművek a Fiumei út egyik forgalmi sávját elfoglalják, emiatt kisebb torlódás alakult ki. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek! A fotó illusztráció.

Garázdaság miatt keresnek három férfit

A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri

Április 15-én három férfi bántalmazott egy személyt a Kiss József utcában. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a felvételen látható férfiakat, tegyen bejelentést.

A rovat további hírei