Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

A lakosság segítségét kérik

Eltűnés miatt keresik Nádasdi Zsanettet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága eltűnés miatt keresi a fényképen látható Nádasdi Zsanettet.

Rendőrségi felhívás

Eltűnés miatt keresik Révész Laura Dzsenifert

A 14 éves lány egy gyermekotthonból tűnt el, a józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Modern tartalommal fűszerezett klasszikusok

Lackfi János felolvasóestje a Galériában

A Józsefvárosi Galéria Könyvjelző Varieté című programsorozatának keretében ezúttal Lackfi Jánossal találkozhatott a közönség. A január 18-án megrendezett irodalmi esten a remek előadói képességekkel is megáldott József Attila-díjas költő legújabb verseiből, illetve Magyari Andrea írónő novelláiból tartott humorral teli, mégis elgondolkodtató, olykor lélekig ható felolvasást.

Irodalmi kávéházi beszélgetések

Varró Dániel, a gyereklelkű felnőtt

Egy évvel ezelőtt indult útjára az Irodalmi kávéházi beszélgetések a Nem Adom Fel Kávézóban, amelynek első meghívottja Bereményi Géza, Józsefváros díszpolgára volt. A kulturális programsorozat ezen a héten Varró Dániel József Attila-díjas magyar költőt, műfordítót látta vendégül. A gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű költő telt ház előtt mesélt életéről, irodalmi munkásságáról és terveiről.

Kedvezmények a törzsközönségnek

Idén is kapható a Józsefvárosi Galéria klubkártyája

A Józsefvárosi Galéria látogatóinak száma évről évre gyarapodik, és kialakult egy olyan törzsközönség is, akik szinte minden programra eljárnak. Évekkel ezelőtt a vezetőség kezdeményezésére klubkártyát adtak ki, amely kedvezményeket biztosít egy-egy program megtekintésénél. A tapasztalatok szerint mára már presztízzsé vált klubtagnak lenni.

Jubileumi emlékműsor

125 éves a bőrklinika

Fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepélyes emlékműsort a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján január 11-én. Az eseményt Dr. Hermann Péter rektorhelyettes nyitotta meg.

A közös játék öröme

Évindító játszóház a Kesztyűgyár Közösségi Házban

A Kesztyűgyár évindító játszóházában január 12-én az ugrálóvár, a társasjátékok és a babasarok mellett kézműves foglalkozások is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A legnagyobb sikert azonban az X-box és a Kinect-játékok aratták.

Öt autó ütközött egymásnak

Baleset történt a Blaha Lujza téren

Öt autó szenvedett ráfutásos balesetet a Blaha Lujza téren szombaton este - adta hírül honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egyik jármű hátsó ülésén utazó fiatal nőt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a járműből, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt részleges útzár volt érvényben a helyszínen.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnés miatt keresik Szarvas Nikolettet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága keresi a 15 éves Szarvas Nikolettet, aki 2018. január 12-én egy józsefvárosi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott.

Kisteherautó és személygépkocsi karambolozott

Baleset a Korányi Sándor utcában

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi a Korányi Sándor utca és az Illés utca kereszteződésénél pénteken délután 15 óra után. Egy embert a mentők vizsgálnak a baleset helyszínén, ahova a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A raj kézi erővel megszünteti a karambol által okozott forgalmi akadályt. A fotó illusztráció.

Több mint hatvan éve Józsefvárosban

A kilencvenöt éves Németh Lajosnét köszöntötték

A Vas megyében született Németh Lajosné átvészelte a II. világháború borzalmait, valamint az 56’-os forradalmat is. Hosszú éveket dolgozott a rendőrség kötelékében vidéken és a fővárosban egyaránt. Az évtizedek óta kerületünkben élő szépkorú asszonyt Kaiser József önkormányzati képviselő köszöntötte a jeles nap alkalmából.

Keresik Nagy Anasztáziát

A rendőrség a lakosok segítségét kéri

A 17 éves Nagy Anasztázia január 11-én a VIII. kerületi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit az eltűnt személyről, tegyen bejelentést.

A rovat további hírei