Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Két üveg alkoholért rabolt

A rendőrök fél óra alatt elfogták

A VIII. kerületi rendőrök fél óra alatt elfogták azt a dohánybolti rablót, aki egy józsefvárosi dohányboltból tulajdonított el két üveg szeszes italt. A tettes elszámoltatása folyamatban van.

Konfliktus miatt garázdaság

Néhány órán belül elfogták a tetteseket

Mindössze néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a két budapesti nőt, akik egy korábbi konfliktus miatt bántalmaztak majd kifosztottak egy 16 éves lányt az Orczy téren. A nyomozók előterjesztést tettek a két tettes előzetes letartóztatásának indítványozására.

Online is igényelhető

Február 28-ig lehet megújítani a parkolási engedélyeket

A tavalyi évhez hasonlóan a lakosságnak két hónap áll rendelkezésére az új évben, hogy kicserélje, illetve megújítsa a gépjárműveikre szóló várakozási engedélyeket. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatóságának tájékoztatása szerint 2017-ben erre február 28-ig van lehetőség.

Olimpia 2024

Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

A kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására – tájékoztatott a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerda este. Budapest vezetése szintén a pályázat visszavonását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a kormánnyal egyetértésben – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester.

Fővárosi Közgyűlés

Egyeztetésre kérték fel a főpolgármestert a MOB-bal és a kormánnyal

A Fővárosi Közgyűlés határozatban kérte fel szerdán Tarlós István főpolgármestert, tárgyaljon a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) és a kormánnyal arról, hogy tekintettel "a megszűnt nemzeti egységre", van-e értelme fenntartani a budapesti pályázatot a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére. A Közgyűlés továbbá döntött az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséhez kapcsolódóan egy korrupciót vizsgáló munkacsoport létrehozásáról is.

A kortárs líra méltósága

Versmaraton, az élő költészet legnagyobb ünnepe

A költészet napja köré szervezett Versmaraton rendezvénysorozatról tartottak sajtótájékoztatót február 20-án a józsefvárosi Magyar Napló Könyvesboltban. A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó, a Magyar Rádió és az MTVA közös programját, amelyet a kortárs líra népszerűsítésére hoztak létre, immár hetedik alkalommal rendezik meg, és mára a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi programsorozatává vált.

Másodfokon sem nyert a valóságshow-szereplő

Alekosz elvesztette józsefvárosi nyereménylakását

Nagy Alekosznak vissza kell adnia józsefvárosi nyereménylakását, ugyanis a másodfokú bíróság sem neki adott igazat. A valóságshow-szereplő 2011 májusában nyerte meg a Való Világ 4-et: júliusban megkapta az 51 négyzetméteres, 61 négyzetméteres terasszal rendelkező lakását, az RTL pedig utalni kezdte a havi egymillió forintos nyereményt, ami eredetileg egy éven át járt volna számára. Nagy Alekosz azonban hamarosan a konkurens TV2 képernyőjén bukkant fel: ezzel az RTL szerint szerződésszegést követett el.

Cziffra György Országos Kulturális Központ

Hamarosan elkezdődik a Tavaszmező utcai épület tervezése

A Romák oktatása, kulturális helyzete, jövőképe Magyarországon címmel rendeztek konferenciát február 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI), ahol a Tavaszmező utcában megvalósuló roma kulturális és módszertani-oktatási központ tervezéséről is beszéltek a meghívott előadók. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár előadásában hangsúlyozta: mindenki felelőssége a társadalmi felzárkózás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres.

Jelmezt öltöttek a legkisebbek

Farsangi mulatság a Kesztyűgyárban

Izgalmas programokkal, finom limonádéval és frissen sült fánkkal várta a Kesztyűgyár Közösségi Ház a józsefvárosi fiatalokat péntek délutáni farsangi rendezvényére. A gyermekeknek lehetőségük volt álarcot készíteni, részt vehettek egy interaktív zenés mesejátékon és nem maradt el a jelmezverseny sem.

Zene, tánc, maskara

Farsangi mulatság Józsefváros idősek klubjaiban

A farsangot hagyományosan vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik, amelyek egyben a télbúcsúztatáshoz kapcsolódnak. Alapvetően gazdag néphagyományokra épül és Józsefvárosban is változatos programokat szerveznek köré, az időseknek is.

Télűző hagyományőrzés kerületünkben is

Mohácsi busójárás Józsefvárosban

Mohácsi busók a télűző hagyományőrzést mutatják be kerületünkben február 20-án, hétfőn délelőtt 11 órától. Az utcai maszkos felvonulás során sokác zenészek is kísérik a busókat.

Interjú Seprenyi Lászlóval

„Szívvel-lélekkel állok hozzá minden szerephez"

Hazudni tudni kell! címmel egy pikáns francia komédiát mutattak be a közelmúltban a Turay Ida Színházban. Ebben a zenés vígjátékban számos bonyodalom adódik, a nézők legnagyobb örömére. Az inast Seprenyi László játssza a darabban. A fiatal színész második évadát tölti a Turayban, emellett naponta láthatjuk a tévéképernyőn, Bartha Krisztiánt alakítja a Barátok köztben.

A rovat további hírei