Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Biofüvet és kristályt terjesztettek

Újabb drogterjesztőket kaptak el

A józsefvárosi rendőrök elfogták azt a budapesti férfit, aki rendszeresen árult „kristályt” és „biofüvet”. Társa is feladta magát.

A rendőrök három férfit fogtak el

Szóváltásból felfegyverkezett garázdaság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat L. Róbert 48 éves, L. István 52 éves és K. László 60 éves budapesti lakosokkal szemben csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Tavaly hunyt el a mikro- és lézersebészet atyja

Emléktáblát avattak Jakó Géza emlékére

A Horánszky utca 12. szám alatt született Jakó Géza, a mikro- és lézersebészet megalkotója, akinek tiszteletére emléktáblát helyeztek el a ház falára július 1-jén. Az eseményen a neves fül-orr-gégész professzor tisztelői és a Jakó család tagjai is részt vettek.

„Ameddig lehetőségem van rá, folytatni szeretném a sportolást”

„Jó Sport” emlékéremmel tüntették ki Vajda Lilient

Vajda Lilien sportsikereiről az elmúlt évek során már többször beszámolt a Józsefváros újság, legutóbb világbajnoki harmadik helyezése kapcsán olvashattunk róla. A sikert sikerre halmozó ifjú karatés lányt idén szűkebb hazája is kitüntetésben részesítette: márciusban „Jó Sport” emlékérmet vehetett át, amellyel Józsefváros önkormányzata tisztelgett a kerületünkben született és itt élő sportoló teljesítménye előtt.

„Megtaláltam a helyem a Turay Ida Színházban”

A fiatal színész, aki mesél magáról: Pásztor Máté

Mozgalmas évadot tudhat maga mögött Pásztor Máté, a Turay Ida Színház ifjú tehetsége. A fiatal színész a Kálvária téri teátrum színpadán szerepelt folyamatosan, ugyanakkor nyáron sem csak a pihenésé a főszerep az életében, ezekben a hónapokban is több darabban láthatja a közönség.

Egy élet munkái

Szekeres István kiállítása a Józsefvárosi Galériában

„Életút képekben és rajzokban” címmel nyílt kiállítás Szekeres István grafikus- és festőművész alkotásaiból a Józsefvárosi Galériában. A kiállított művek között megtekinthetők tájképei, portréi, könnyed szabad rajzai valamint a Makó városának készített címerterve is.

Hetven éve Józsefvárosban

A kilencvenéves Franciska nénit köszöntötték

Kapeller Jánosné 1926. július tizedikén látta meg a napvilágot egy alföldi településen, Tiszaalpáron. A kilencvenedik születésnapját betöltő, szépkorú Franciska néni jó egészségnek örvend, és nagy örömmel fogadta az őt felköszöntő Ferencz Orsolya önkormányzati képviselőt.

„Ne nézzük el!”

Játékos drogprevenciós foglalkozások a Kesztyűgyárban

„Ne nézzük el!” címmel drogprevenciós foglalkozások indultak a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári napközis táborában. A legutóbbi alkalommal a sport került a fókuszba. A szervezők - a gyermekek nagy örömére - különböző sportágak bemutatásával próbálták felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, illetve arra, hogyan és miért kell nemet mondani a kábítószerekre. A fiatalok neves élsportolókkal is találkozhattak a programon.

Fővárosunkat Amerikában is a világ legszebb látnivalói között jegyzik

Budapest a 25 legvonzóbb úti célok egyike

A főváros látnivalóira, épített és természeti csodáira, gyógyvizeire és vonzó gasztronómiai kínálatára már sok utazással foglalkozó szaklap és televíziós csatorna felfigyelt az elmúlt években – sokuk külön kiemelte az újjászülető Józsefváros értékeit. Ezt a sorozatot erősíti a U.S. News & World Report amerikai magazin most megjelent listája is, amely a világ 25 legvonzóbb turisztikai célpontja közé sorolta Budapestet.

„Nagyon szíven talált ez a szerep”

Keresztes Ildikó, az „örök” Piaf!

Keresztes Ildikót évek óta kísértette a gondolat, hogy szívesen belebújna Edith Piaf bőrébe. Most valóra vált az álma, ugyanis a Turay Ida Színház Égben maradt repülő című darabjában a francia ikont alakítja. Az énekesnő azt is elárulta, mennyire jelentett számára kihívást, hogy megformálja a legendás sanzonénekesnőt.

Kerületi selejtezőt rendeztek

Szenior sakkverseny Józsefvárosban

Immár harmadik alkalommal rendezték meg Józsefvárosban a Szenior Rapid Sakkversenyt, idén a Mátyás téri Reménysugár Idősek Klubja adott otthont a küzdelmeknek. Az évente megrendezett eseményre tizenegy versenyző jelentkezett, az idei volt az első alkalom, amelyen egy hölgy is bekapcsolódott a megmérettetésekbe. Az első három helyezett kvalifikálta magát az országos döntőre, a díjakat Sántha Péterné alpolgármester adta át.

Izgalmas gyermekprogram a legbátrabbaknak

Vízi tündérek estéje a Füvészkertben

Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy leveleket növesztett a tavirózsák királynője a Füvészkertben. Ennek örömére július 1-én délután öt és este tíz óra között lehetőség nyílt gyermekeket ültetni a levelére. A kicsik kitörő örömmel vállalkoztak a nem mindennapi tevékenységre.

A rovat további hírei