Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

A sport az életük része

Paralimpikonok jártak Józsefvárosban

Magyarország címeres mezét viselő paralimpiai sportolók vettek részt egy közönségtalálkozón csütörtök délelőtt a Józsefvárosban található Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban. A riói olimpiát is megjárt Kézdi Réka paraúszó és Tunkel Nándor erőemelő élménybeszámolót tartottak, valamint arról is szót ejtettek, hogy milyen fontos szerepet tölt be életükben a mozgás és a versenyzés.

Környezetbarát technológia

Elektromos autó töltőállomás nyílt Józsefvárosban

Elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőt telepített parkolójában a Módusz Office-Holding Zrt., amelyet a Könyves Kálmán körúti irodaház bérlői mellett minden elektromos autó tulajdonosa használhat. A környezetbarát töltőállomás december 7-ei átadóján részt vett Ferencz Orsolya és Vörös Tamás józsefvárosi önkormányzati képviselők is.

„Elkényeztetnek szerepekkel a Turayban”

Interjú Bódi Barbarával, a Turay Ida Színház művészével

Az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékot november 19-én mutatták be a Turay Ida Színházban, december közepén pedig újabb premier lesz a Kálvária téren: a Francia szobalány című vígjáték kerül színre. Mindkét darabban főszerepet játszik Bódi Barbara, akit az előző évad legjobb női színésznőjének választott a közönség. A lapunknak adott interjúban elmondta: úgy érzi, kiteljesedett a Turayban, ahol a prózai és a drámai szerepek egyaránt megtalálják.

Nemzetközi díjat nyert a magyar ingatlanfejlesztő

A Corvin-sétány egyik lakóépületét díjazták

Ismét rangos elismerést kapott a Cordia. A Futureal-csoport lakóingatlan-fejlesztési divíziójának beruházásai közül a többszörös díjnyertes Corvin-sétány egyik utolsó lakóépülete, a Park Residence érdemelte ki a neves CIJ ingatlanos szaklap szakértői által odaítélt díjat.

Advent Józsefvárosban

Családi programok, koncertek és bábelőadások

A második adventi hétvégén is vidám programokkal várják a családokat, érdeklődőket a Horváth Mihály térre, Józsefváros ünnepi rendezvénysorozatán. Az adventi koszorú második gyertyáját vasárnap öt órakor gyújtják meg.

Fogyatékos Emberek Világnapja

A köztársasági elnök felesége tett látogatást Józsefvárosban

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége pénteken hat, Magyarországra akkreditált női nagykövetet látott vendégül egy kötetetlen beszélgetésre a józsefvárosi Nem Adom Fel! Café és Bárban, a fogyatékos emberek világnapjához kapcsolódóan. A vendégek kicserélték azokat a tapasztalataikat, amelyek segíthetik a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését.

Mikulástroli Józsefvárosban is

Adománygyűjtő akciót indít a BKK és a Mikulásgyár

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jár a Mikulástroli a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban Budapesten. A feldíszített, környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibuszon a gyerekek együtt utazhatnak a Mikulással – kerületünkben a 83-as troli vonalán –, valamint játékokat vagy más ajándékokat adhatnak át neki, amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyárba, ahonnan rászoruló családokhoz viszik el azokat. Az akciót Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes indította el az 56-osok terén.

Schwanner/Idők

Fotókiállítás a ’60-as és ’70-es évekről a Nemzeti Múzeumban

Schwanner Endre fotóművész elsősorban az 1960-70-es években készült képeiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban Schwanner/Idők címmel. A tárlaton motor- és autóversenyen készült fotók, a színházi életet bemutató felvételek és ismert és elismert művészekről készült portrék is láthatók január 29-ig.

Elnöki látogatás

Mauritiusi vendég az ELTE Füvészkertben

Mauritius elnökasszonya november 29-én, a délelőtti órákban látogatást tett az ELTE Füvészkertben. A vegyész végzettségű Ameenah Gurib-Fakim elnökasszony a Budapesti Víz Világtalálkozóra érkezett a fővárosba és botanikai érdeklődése vezette el a józsefvárosi Füvészkertbe.

Minőség-Innováció 2016 díj

Elismerést kapott a Bánki Mérnöki Kar is

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara „Oktatási szférában működő szervezetek minőség-innovációi” kategóriában nyújtott be pályamunkát a Minőség-Innováció 2016 pályázatra, amellyel elnyerte a nemzetközi pályázaton való részvétel lehetőségét is.

Személye nemzeteket és kontinenseket köt össze

Koszorúzással ért véget a Benyovszky-emlékév

A Fővárosi Állat- és Növénykertben került sor a Benyovszky-emlékév záróeseményére, ahol a Madagaszkár-ház előtt november 28-án megkoszorúzták a neves utazó, felfedező és katona emlékszobrát. A megemlékezést kezdeményező, józsefvárosi székhelyű Magyar-Madagaszkári Baráti Társaság mellett az ünnepségen részt vett Szőcs Géza kormánybiztos, a Benyovszky Emlékbizottság fővédnöke, Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár tiszteletbeli konzulja, valamint Jerzy Snopek, Lengyelország nemrégiben kinevezett budapesti nagykövete is.

A boldogság évei

Rendhagyó családi kiállítás a Galériában

A boldogság évei címmel egy budapesti művészcsalád tagjai mutatkoznak be a Józsefvárosi Galéria legújabb kiállításán. A megnyitón a család három irodalmár tagjának művei is szerepeltek: Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, Lackfi János József Attila-díjas költő, illetve a nemrég elhunyt Babérkoszorú-díjas költő, Oláh János versei. A rendezők ezt a kiállítást Oláh János emlékének ajánlották.

A rovat további hírei