Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Laptopot és ékszereket lopott

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Egy József utcai lakásból különböző értékeket lopott el egy férfi március 25-én. A józsefvárosi rendőrök kérik, hogy aki felismeri a képen látható elkövetőt, tegyen bejelentést.

Kezdődik a nyári időszámítás

Március 26-án kell átállítani az órát

Minden évben március utolsó vasárnapján kezdődik a nyári időszámítás ideje, ami ezúttal március 26-ára esik. Így az óráinkat vasárnap hajnalban kell kettő óráról 3-ra állítani. A nyári időszámítás egészen október 29-ig tart majd.

MiaManó Manóföldén

Színházi előadás kisiskolásoknak a Kesztyűgyárban

Humoros, vidám, zenés, interaktív előadással kedveskedett a Kesztyűgyár Közösségi Ház hatvan józsefvárosi kisdiáknak csütörtök délután. A most útjára induló programsorozat célja, hogy minden gyermek a szociális körülményeitől függetlenül színházi élményekkel gazdagodjon. Minden hónapban a MiaManó Színház látogat majd el a Mátyás térre, az első alkalommal a Németh László Általános Iskola diákjai vettek részt a társulat előadásán.

Józsefvárosban is pusztított az 1838-as árvíz

Emléktáblát avattak a Tavaszmező utcában

A Tavaszmező utca 7. szám alatt ismét emléktábla jelzi a járókelőknek, hogy 1838 tavaszán, a nagy pesti árvíz idején milyen magasan tetőzött a Duna. A Józsefvárosi Önkormányzat által állított táblát Sántha Péterné alpolgármester avatta fel március 22-én környékbeli lakosok jelenlétében.

Több évtizede él Józsefvárosban

A kilencvenéves Cséri Istvánt köszöntötték

A kilencven évvel ezelőtt született Cséri István már hosszú évek óta Józsefvárosban él. Az építőiparból a nyolcvanas évek közepén nyugdíjba vonuló idős férfit 5 gyermeke, 16 unokája és 18 dédunokája mellett Sára Botond alpolgármester is felköszöntötte Orczy úti otthonában.

Világszínvonalú eredmény Magyarországon

Minden korábbinál alacsonyabb szintű a csecsemőhalandóság

A valaha mért legalacsonyabb, 4 ezrelék alatti szintre csökkent a csecsemőhalandóság tavaly Magyarországon a KSH jelentése szerint. Ez a 2015-ös adatokhoz képest 7, a 2013-as eredményekhez viszonyítva pedig 25 százalékos javulást jelent. A csecsemőhalálozás csökkenése jelentős részben a szakemberek felkészültségének és munkájának köszönhető – hangsúlyozta Dr. Szabó Attila, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója a Józsefvárosban található Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikán.

Átadták és megáldották a megújult plébániát

Szent József-napi búcsú a Horváth Mihály téren

Erdő Péter bíboros tartotta a reggeli szentmisét március 19-én vasárnap, József napján a Horváth Mihály téri Plébániatemplomban. A misét követően átadták az idei Szent József-díjat, Michels Antal plébános pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik segédkeztek a templom plébániájának megújításában. Az állami támogatásból felújított épület megáldását követően szeretetvendégséggel és kiállítással várták a híveket az alagsorban kialakított közösségi teremben.

Keresztút imádság hazánkért

Nemzeti ünnepünkön nagy magyarokra emlékeztünk

Másfél évtizedes hagyománnyá vált Józsefvárosban, hogy március 15-ei nemzeti ünnepünkön keresztutat imádkoznak a kerületi hívek a Rezső téri Magyarok Nagyasszonya templomnál. Az idei évben Ruppert József piarista atya vezette a keresztúti imádságot, amelyet szentmise követett a tisztviselőtelepi Isten házában.

28 milliárd forintos beruházás

Újabb irodaház épül a Corvin Sétányon

Tovább épül a Corvin negyed. A két ütemben, összesen 28 milliárd forint értékben épülő Corvin 5 irodakomplexum a Corvin Sétány irodaház-projekt legújabb, befejező tagja. Az épületet a legmagasabb nemzetközi kritériumok szerint tervezték és környezetbarát megoldások sorát tartalmazza. Az első ütemet várhatóan 2018 végén adják át.

Tisztelet a bátraknak

Ünnepeljünk közösen március 15-én!

Józsefvárosban március 15-én 9 órától a Horváth Mihály téren tartják a kerületi ünnepséget, ahol beszédet mond Kocsis Máté polgármester. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett állami megemlékezés szintén reggel 9 órakor kezdődik. A Kossuth téren, katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót, majd 10.30-tól díszünnepség lesz a Nemzeti Múzeumnál, ahol Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mond beszédet. A nap folyamán a fővárosban számos ünnepi és családi program várja az ünneplőket, kerületünkben a Teleki térre várják délután a kicsiket és nagyokat.

Két tűzoltót megfigyelésre kórházba szállítottak

Tűz volt egy Mátyás téri pincében

Berendezési tárgyak gyulladtak ki egy Mátyás téri pincében március 13-án délelőtt. A hivatásos katasztrófavédőket valamivel 10 óra előtt értesítették a lakók, akik az egyik 20 négyzetméteres pince felől füstöt érzékeltek. A kiérkező tűzoltók – az áramtalanítást követően – egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet. Két tűzoltó a vízsugár használata során bizsergést érzett, ezért őket áramütés gyanújával a Honvéd kórházba szállították megfigyelésre. A kivizsgálásokat követően azonban kiderült, hogy nem sérültek meg. Ők rövid időn belül újra szolgálatba állhattak. A fotó illusztráció.

Második ciklusát kezdheti meg

Újra Áder Jánost választották köztársasági elnöknek

Újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés hétfőn. A rendszerváltást követő ötödik államfőként második ciklusát kezdheti meg a Sándor-palotában.

A rovat további hírei