Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Közösségi célú városrehabilitáció

Lakossági fórum a tisztviselőtelepi új közparkról

Józsefváros önkormányzata a Bláthy Ottó utca Vajda Péter és Bíró Lajos utca közötti szakaszán új közparkot alakít ki a fővárosi TÉR_KÖZ 2016 pályázaton elnyert támogatásból. Az elkészült terveket lakossági fórum keretében lehet megtekinteni a Polgármesteri Hivatal 300-as termében október 25-én, 17 órától.

A szemét kapott lángra

Tűz ütött ki a lépcsőházban, leszakadt a lépcső egy szakasza

Kigyulladt a lépcsőházban tárolt szemét az Üllői út 70. szám alatti társasházban, aminek következtében leszakadt a lépcsőnek egy kétméteres szakasza. Személyi sérülésről nincs hír.

A rendezettebb környezet közös érdekünk

Modern takarítógépek a tisztább Józsefvárosért

Két új, korszerű takarítógép állt a napokban szolgálatba Józsefvárosban, így már négy jármű és mintegy húsz személy dolgozik nap mint nap a tisztább utcákért és közterekért a fővárosi közterületfenntartó vállalat munkatársai mellett. A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett a köztisztasági állapotok javításáért, ennek érdekében köztisztasági programot is indított, ám a házak előtti járdaszakaszok tisztán tartásával a lakóközösségek is sokat tehetnek azért, hogy rendezettebb legyen a környezetünk.

Egy nap az IBM szakembereivel

Újra bizonyíthattak a józsefvárosi startupok

A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) adott otthont és szolgáltatott partnerséget annak a mentorálással egybekötött, fiatal kezdő vállalkozások – közkeletű angol elnevezéssel startupok – számára megrendezett versenynek, amely az IBM nemzetközi szakembereinek önkéntes közreműködésével, és a Digital Opportunity Trust (DOT) elnevezésű, kanadai székhelyű szervezet jóvoltából valósult meg. A fővárosi fiatalok számára megrendezett eseményre a résztvevőket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a H13 delegálta.

Késsel rabolt

Pénzt követelt, félórán belül elfogták

A józsefvárosi rendőrök fél órán belül elfogták azt a férfit, aki kétszer is késsel rabolt a VII. kerületben. Az elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás és kábítószer birtoklása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték letartóztatását.

Festménykiállítás a megnyitón

Díjlovagló bajnokság a Nemzeti Lovardában

Október második hétvégéjén a kerületünkben működő Nemzeti Lovardában rendezték meg a díjlovasok utánpótlás bajnokságát, a 2018. évi Díjlovagló Championátust. A pónisok előkészítő feladatától a nehézosztályig kiírt Championátust képzőművészeti kiállítással nyitották meg. Az Ecset és kantár címmel megrendezett tárlatot a hegedűszóló tette teljessé, bizonyítva, hogy a ló és a lovaglás, mint tematika a mai napig megmozgatja a művészek fantáziáját. A Díjlovagló Szakbizottság tervezi a képzőművészeti összefonódás folytatását, ugyanis a 14-18 éves józsefvárosi diákok részére, Sporttársunk, a ló címmel rajzpályázatot szeretnének hirdetni.

Árvácskákat ültettek a Százados negyedben

Közösségi virágültetés a szebb környezetért

540 árvácska elültetésével tettek a szebb környezetért a Százados negyedi lakók. A szombati lakossági akción immár második alkalommal virágoztatták fel a Százados út-Stróbl Alajos utcai közösségi virágágyást.

Erasmusos élmények

Nyílt nap a Leöveyben

Az Erasmus Napok keretében október 12-én és 13-án a világ mintegy 37 országában 1300 különböző program közül válogathattak azok, akik szerettek volna részletesebben megismerkedni az Erasmus+ nevű nemzetközi csereprogrammal. Kerületünkben a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola is várta az elmúlt évek tapasztalatairól szóló élménybeszámolókkal az érdeklődőket.

Vasárnaptól indulnak a munkálatok

Fiumei úti villamospálya-felújítás: változik a forgalmi rend

Pályafelújítási munkák miatt most vasárnaptól várhatóan december közepéig módosul a 24-es, a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos közlekedése a Fiumei úton az Orczy tér és a Teleki László tér közötti szakaszon. A munkálatoknak során az Orczy térnél 1,7 kilométernyi pályaszakaszt újítanak fel és megváltozik a 37-es villamos útvonala is, továbbá a korszerűsítésnek köszönhetően Combino-szerelvények is használhatják az említett pályát.

Eltávozott az ország legidősebb színésznője

Elhunyt Gyulányi Eugénia, Jenci néni

Életének 104. évében elhunyt Gyulányi Eugénia, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Jenci néni. Az ország legidősebb színésznője élete nagy részét Józsefvárosban töltötte.

Örökségvédelem

Építészeti értékek felújítására lehet pályázni

Budapest városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását a Fővárosi Önkormányzat is támogatni kívánja, ezért létrehozta az Építészeti Örökségvédelmi Támogatást. A lakóközösségek pályázatonként 10 millió forintot nyerhetnek el a kiíráson.

Forgalmi változások október középétől december közepéig

Felújítják a villamospálya egy szakaszát a Fiumei úton

Felújítják a villamospályát a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér közötti szakaszon október 14-től december közepéig, ezalatt a 24-es, a 28-as és a 37-es villamos az Orczy térig, illetve a Fiumei útig jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A rovat további hírei