Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Vidám beszélgetések a bogrács körül

Baráti összejövetel a Napraforgó klubban

A bográcsban rotyogó csülökpörkölt étvágygerjesztő illata szállt a levegőbe a Delej utcában lévő Napraforgó Idősek Klubjának udvaráról augusztus 9-én délután. A klub tagjai és munkatársai a kellemes hangulatú baráti összejövetelen nemcsak a szomjukat és az étvágyukat csillapították, de a bogrács, majd az asztal körül összegyűlve a nyár során megélt élményeiket is megoszthatták egymással.

A korszerű kémia magyarországi úttörője

Irinyi János emlékműve a Mikszáth téren

Józsefváros kezdeti agrár arculatát a XIX. századtól egyre inkább az ipar kezdte formálni, és a korszakban területén több gyár is megkezdte működését. Ezek között az egyik első a mai Mikszáth téren állt, amelyet Irinyi János alapított 1840-ben, ahol a találmányát: a „zajongásmentes” biztonsági gyufát készítették.

Rangos lovassport-verseny Józsefvárosban

Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

A magyar csapat ezüstérmes lett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal, a CSIO5* Budapest vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján. A Józsefvárosban található Nemzeti Lovardában a Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású válogatott által megszerzett második hely egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar csapat bejutott a Nemzetek Díja sorozat barcelonai döntőjébe.

Egy ember megsérült

Baleset a Bérkocsis utcában

Két gépkocsi ütközött össze a Bérkocsis utca és a Fecske utca kereszteződésében - adta hírül szombat este a Katasztrófavédelem a VÉSZ nevű alkalmazásán. Mint írják a balesetben egy ember megsérült. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az összetört autókat. A fotó illusztráció.

Több évtizedes családi receptekkel vettek részt a klub lakói

Pogácsasütő verseny az Őszikék Idősek Klubjában

Több évtizedes, családi titkos receptek alapján készült pogácsákkal kápráztatták el a zsűrit és a nagyérdeműt a pogácsasütő versenyen az Őszikék Idősek Klubja lakói. Az augusztus 9-én megrendezett megmérettetésen a zsűri az ízt és az állagot is figyelembevéve, végül Marosán Istvánné Marika néni krumplis pogácsájáért ítélte oda az első díjat. Kasza Györgyné Irma néni sonkakrémmel töltött pogácsájáért különdíjat kapott.

A baleset az Orczy út és az Elnök utca kereszteződésében történt

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó csütörtök délelőtt Budapest VIII. kerületében, az Orczy út és az Elnök utca kereszteződésében. Az ütközés következtében az oszlop a gépkocsira dőlt. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg. (A fotó illusztráció.)

Késsel fenyegettek, majd raboltak

Fegyveres rablás miatt keresik Sztojka Gyulát, Mága Zoltánt elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amellyel összefüggésben keresi Sztojka Gyulát. Társát, Mága Zoltánt augusztus 7-én elfogták. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi augusztus 6-án hajnalban egy józsefvárosi lakásba csalták a sértettet, ahol késsel megfenyegették és elvették a nála lévő készpénzt.

A lakosság segítségét kérik

Motorkerékpárt lopott, keresik a rendőrök

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki július 23-án délután egy józsefvárosi sétányról ellopott egy motorkerékpárt.

Telefont lopott

A rendőrség keresi a képen látható férfit

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a képen szereplő ismeretlen férfi azonosításához, aki július 31-én 7 óra 10 perckor a Népszínház utcában közlekedő autóbuszon egy utas kezéből kikapta a telefonját, majd leugrott a buszmegállóban időközben megálló buszról.

„Ez a hely a szívünkhöz nőtt”

Józsefvárosról rappelt az amerikai színésznő

Egy amerikai tévéműsor nézői Kate McKinnon színésznő előadásában magyar nyelven hallhatták az Animal Cannibals együttes Yozsefváros című dalának egy részletét.

Gyermekotthonból távozott

Eltűnés miatt keresik Gazsi Anita Barbarát

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó 17 éves Gazsi Anita Barbara eltűnése ügyében.

Illatszereket loptak

Tolvajokat keres a rendőrség

Több mint százezer forint értékben lopott illatszereket két férfi egy Rákóczi úti gyógyszertárból február 8. és 10. között. Az elkövetőkről a biztonsági kamera felvételt készített. A józsefvárosi rendőrök azt kérik, hogy aki felismeri a képen lévő személyeket, tegyen bejelentést.

A rovat további hírei