Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Nemzetközileg elismert művészek léptek fel

Jótékonysági koncert a Kőris utcai református templomban

Jótékonysági hangversenyt tartottak a Kőris utcai református templom felújítására június 21-én. A második Magyar Nemzetközi Harsonás Tábor részeként megrendezett koncerten nemzetközileg is elismert művészek léptek fel. Az összegyűlt adományokat a templom felújítására fordítják.

A 24-es, 28-as és 37-es villamosok pályája újul meg

Korszerűsödik a józsefvárosi villamoshálózat

A BKV Zrt. új beruházásában több mint 1,7 kilométernyi villamospályát újítanak fel a Népszínház utca–Fiumei út–Salgótarjáni utca környékén, valamint a 37-es járat útvonala is megváltozik.

Így még nem látta senki a Ludovika Campust és az Orczy-parkot

Kiállítás nyílt a fotópályázat legjobb harminc képéből

Közel hétszáz fotó érkezett be a Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos vezetésével meghirdetett Ludovika Campus fotópályázatra, mely Józsefváros és Budapest új büszkeségét, a gyönyörűen újjáépült Ludovika Campust és Orczy-parkot hivatott bemutatni. A pályázat eredményhirdetését, egyben a legjobb harminc műből álló kiállítás megnyitóját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új oktatási épületében tartották június 21-én. A díjazottaknak járó kitüntetéseket Padányi József, az NKE tudományos rektorhelyettese, Sára Botond alpolgármester és Balogh László fotográfus adták át. A rendezvényen részt vett Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is.

Bankkártyával éltek vissza

Csalás miatt keresnek két férfit

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak azonosításához, akik több alkalommal vásároltak egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával.

Közösségi tervezéssel valósulna meg

A Déri Miksa utca felújításával indul a Csarnok negyed rehabilitációja

A Csarnok negyed főutcájává válna a Déri Miksa utca, amely felújításával megkezdődik a Népszínház utca, Auróra utca, József utca és Német utca által határolt terület rehabilitációja. A tervezésébe a környéken élőket is be kívánja vonni az önkormányzat, a koncepciótervet június 20-tól egy hónapig kiállítják a Rákóczi téri Vásárcsarnokban, ez idő alatt tehetik meg a lakosok a javaslataikat – számolt be lapunknak Sára Botond alpolgármester.

Az épület felújítására gyűjtenek

Jótékonysági hangverseny a Kőris utcai református templomban

Második alkalommal szerveznek jótékonysági hangversenyt a Kőris utcai református templom felújítására. A június 21-ei koncertet a második Magyar Nemzetközi Harsonás Tábor részeként rendezik és több nemzetközileg is elismert művész is fellépni. A felajánlott adományokat a templom felújítására fordítják.

Egy Baross utcai lakásból loptak

Besurranó tolvajokat keresnek

A józsefvárosi rendőrök keresik azt a két ismeretlen férfit, akik egy lakásból többek között festményeket, műszaki cikkeket, valutát, készpénzt és személyes iratot loptak el.

43 éve hunyt el a bíboros

Mindszenty József hite ma is élő példa

Mindszenty Józsefre emlékeztek a vasárnap 9 órai szentmisén a Szent József-plébániatemplomban, amelynek keretében a bíboros boldoggá avatási ügyének kedvező alakulásáról is beszámoltak. A szentmise után a hívek kivonultak a róla elnevezett téren álló szobrához és mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak. Józsefváros képviseletében Sára Botond alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait.

Tűz a Mátyás téren

Berendezési tárgyak égtek

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy társasházi lakás egyik helyiségében a Mátyás téren, vasárnap késő délután. A kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A lakásban tartózkodó két embert a mentők a helyszínen vizsgálták. Az egységek átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. A fotó illusztráció.

A lakosság segítségét kérik

Pénztárcatolvajt keres a rendőrség

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik Pusztai Attila Zoltán felkutatásához, aki két embertől is pénztárcát lopott.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Laptopot lopott az előadóteremből

A rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki egy laptopot emelt el egy józsefvárosi oktatási intézmény előadóterméből.

Elhallgatták a mentők elől a verést

Vádemelés: leütötte munkását egy férfi, aki később belehalt

Munkaszervezők és az egyik munkás között alakult ki a vita, amelynek során a 26 éves vádlott megütötte a munkást, apósa pedig ezt elhallgatta a kiérkező mentők elől; az ügyészéség mindkettejük ellen vádat emelt.

A rovat további hírei