Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Néhány órán belül kézre kerültek a tettesek

Visszaadták a rendőrök a kirabolt bácsi nyugdíját

Egy 95 éves férfit rabolt ki három fiatal augusztus 11-én Józsefvárosban. Az elkövetők elvették az idős férfi nyugdíját, ami a kerületi rendőröknek köszönhetően azonban szinte teljes egészében megkerült. A három fiúval szemben eljárás indult, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Üveggel arcon dobott egy nőt

Vádemelés az iraki garázda férfi ellen

A VIII. kerületi ügyészség vádat emelt az ellen a 29 éves iraki férfi ellen, aki egy józsefvárosi szórakozóhelyen tavaly nyáron üveggel arcon dobott egy nőt, majd a székével együtt fellökte.

Alvó nőtől lopott

Kifosztás miatt keresik a rendőrök

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy ismeretlen nő azonosításához, aki augusztus 13-án egy kerületi bevásárlóközpontban ellopta egy alvó nőtől annak táskáját.

Kigyulladt egy autó a Corvin negyednél

A közterület-felügyelők kezdték meg az oltást

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere pénteken kora délután az Üllői út és a József körút kereszteződésében. Az oltást a helyszín közelében tartózkodó józsefvárosi közterület-felügyelők kezdték meg és értesítették a tűzoltókat, akik megfékezték a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

A tűzoltók elhárították a veszélyt

Kettéhasadt egy fa a Baross utcában

Kettéhasadt egy korhadt fa pénteken délután a Baross utca 62. szám előtt, a Polgármesteri Hivatal épületével szemben és veszélyeztette az ott futó távközlési kábeleket. A veszély elhárításán a józsefvárosi tűzoltók és közterület-felügyelők dolgoztak, a tűzoltók visszavágták a fát.

A lakosság segítségét kérik

Álrendőröket keresnek

Rendőri intézkedést színlelve jelentek meg ismeretlen elkövetők július 12-én 11 órakor egy Bezerédi utcai lakásnál. Egy férfit, illetve – lopási szándékkal – kábítószert kerestek. Az ismeretlen tettesekről felvétel készült.

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

6-os körzet - A megelőzés a legfontosabb

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Sorozatunkban a 12 józsefvárosi körzeti megbízottat, munkájukat mutatjuk be. A hatos körzetben Asztalos Dávid szolgál, aki több mint 10 éve rendőr. Józsefvárosba 2011-ben került, saját kérésére. Mint mondja, a megelőzésben hisz, ezért munkájában is erre fekteti a hangsúlyt.

A nagy melegben is veszélyt jelent a mérges gáz

Életet menthet a szén-monoxid-mérő

A nyári kánikulában több alkalommal riasztották a tűzoltókat szénmonoxiddal kapcsolatos esetekhez. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra figyelmeztet, ilyenkor megfordulhat a kémények huzathatása és visszaáramolhat a veszélyes gáz a lakásba, ezért a balesetek elkerülése érdekében érdemes szén-monoxid-mérő készüléket beszerezni.

Újabb kábítószer-kereskedők kerültek rendőrkézre

Ismét lecsapott a józsefvárosi akciócsoport

Börtönben ülő anyja törzsvevőire alapozta a drogboltjának működését egy férfi. A kábítószerraktárként használt lakásra július 25-én csaptak le a józsefvárosi rendőrök, ahol elfogták a díler társát. A drogüzlet vezetője másnap feladta magát, a két személy előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság – számolt be az esetről a Zsaru magazin.

Egy időre lezárták az útszakaszt

Kidőlt egy fa a Nagy Fuvaros utcában

A vihar elérte Józsefvárost is, a kis felfrissülés mellett kisebb bonyodalmat is okozott vasárnap kora este: egy kidőlt fa miatt ugyanis le kellett zárni az utat a Nagy Fuvaros utca 20. számnál. A fa két gépkocsit meg is rongált. A józsefvárosi tűzoltók munkájának köszönhetően nem sokkal este hét óra előtt a műszaki mentés már véget is ért, az érintett útszakasz újra járható.

Nyaklánckitépőt keres a rendőrség

A lakosság segítségét kérik

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki egy várakozó villamoson kitépte a sértett nyakában lévő láncot, majd elfutott a helyszínről.

Kitépte egy járókelő nyakláncát

A helyszínen elfogták a rendőrök

A józsefvárosi rendőrök a helyszín közelében elfogták azt a férfit, aki a József körúton tépte le egy nő arany nyakláncát. Az elkövető gyorsított eljárás keretében állhat bíróság elé.

A rovat további hírei