Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Augusztus 20.

Közlekedési változások a hosszú hétvégén

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt számos közlekedési változás lép életbe a fővárosban a hosszú hétvégén, valamint lezárásokra és megállási tilalmakra is készülni kell. A Budapesti Közlekedési Központ ajánlása szerint a kötöttpályás járatokat – különösen a sűrűbben közlekedő négy metróvonalat – érdemes igénybe venni. Emellett az útlezárások miatt számos busz- és villamosjárat módosított vagy rövidített útvonalon jár, ezért érdemes utazásunkat a BKK FUTÁR vagy a BKK Info alkalmazás használatával megtervezni.

Az autók sem bírják a meleget

Rendőri segítséggel oltották el az égő járművet

Valószínüleg a nagy meleg az oka, hogy egy autó motortere füstölni kezdett augusztus 9-én. A jármű három napja állt a Kölcsey utca és a József körút sarkán, amit vélhetően egész nap sütött a nap. A füstöt egy járőr vette észre nem sokkal dél előtt és jelezte a tűzoltóságnak, valamint a kollégáinak. Végh István rendőr törzsőrmester nem késlekedett, porral oltót ragadott és azonnal a helyszínre sietett a közeli rendőrkapitányságról. Megkezdte az oltást, amit a rövid időn belül kiérkező tűzoltók átvettek és eloltották a járművet. A gépkocsi totálkáros lett. Ha tehetjük, inkább árnyékos helyre parkoljunk, főleg akkor, ha több napig állni hagyjuk az autónkat.

Erre figyeljünk a vízparton

Tanácsok a szabad vizekben való fürdéshez

Itt a nyár, az emberek többsége ilyenkor, ha teheti vízközeli programokat szervez. Számos tó, folyóvíz ad lehetőséget arra, hogy lehűtsük magunkat egy forró napon, ám ahhoz, hogy jól és biztonságban érezzük magunkat a nyílt vizekben, a megfelelő eszközök, felkészültség mellett a természettel szembeni alázatra és a vizek tiszteletére is szükség van – hívja fel a lakosok figyelmét a rendőrség.

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Ezen a hétvégén is takarítják az utcákat

Augusztus 11-én (szombaton) a Kun, a Kis Stáció és a Stróbl Alajos utcában, augusztus 12-én (vasárnap) pedig a József utca egy részén, valamint a Nagytemplom és a Stáhly utcában út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

Villamos ütött el egy embert a Fiumei úton

Az elgázolt személy a helyszínen életét vesztette

Elgázolt egy embert a villamos Budapesten, a VIII. kerületi Fiumei út és a Dologház utca kereszteződésében szerdán napközben. A balesethez a budapesti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a szerelvény alatt lévő embert kiemelték, majd átadták a mentőknek. Az illető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni - a helyszínen életét vesztette. (A fotó illusztráció)

Számos szociális és egészségügyi intézkedést rendeltek el

Péntekig ismét hőségriasztás lesz érvényben

Másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött Kovács Attila, országos tisztifőorvos. Augusztus 7-ei budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a hőségriadó kedd éjféltől péntek éjfélig tart. Az intézkedésről értesítették a megyei kormányhivatalokat, az egészségügyi és a szociális intézményeket, a védelmi bizottságokon keresztül pedig a nagyobb infrastruktúraüzemeltetőket.

Hőség

Az év eddigi legmelegebb hete jön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 6-ai közlése szerint az idei év eddigi legmelegebb hetére számíthatunk. Mint írták: szerdától péntekig a hőmérséklet meghaladja ez évi maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Ezen a hétvégén is takarítják az utcákat

Augusztus 4-én (szombaton) a Baross, a Tömő és a Delej utca egy-egy szakaszán, augusztus 5-én (vasárnap) pedig a Losonci tér egy részén, valamint a Szigetvári és a Visi Imre utcában út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

Baleset a Baross utcában

Egy motorkerékpár és két személygépkocsi karambolozott

Egy motorkerékpár és két személygépkocsi karambolozott a Baross utcában csütörtökön este 18 óra után. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Tájékoztatás

A közigazgatási szünet alatt a Hivatal ügyeletet tart

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. augusztus 6-tól augusztus 20-ig nyári igazgatási szünetet rendelt el. A szünet ideje alatt a Hivatal munkanapokon 08.00–12.00 óra között ügyeletet tart.

A sofőr elhajtott a helyszínről

Halálos gázolás a Könyves Kálmán körúton

Kedden éjjel a Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésében egy autós elütött egy gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda hajnalban a police.hu oldalon.

Időszakosan tilos a parkolás

A hétvégén is takarítják az utcákat

Július 28-án (szombaton) a Práter utca egy szakaszán, valamint a Hős utcában és a Corvin sétányon, július 29-én (vasárnap) pedig a Baross, a Tömő és a Delej utca egy részén út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

A rovat további hírei