Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Az 1956-os forradalom lengyel-magyar kapcsolatai

Megkoszorúzták a „varsói kis felkelő” emléktábláját

Megkoszorúzták az 1944-es varsói felkelés és az 1956-os magyar forradalom lengyel-magyar kapcsolatainak emléket állító táblát pénteken a Corvin közben. A Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete mellett a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester is elhelyezte az emlékezés virágait.

Pénztárcát lopott egy ruhatárból

A rendőrség a lakosok segítségét kéri

Október 14-én délután egy józsefvárosi színház ruhatárába bement egy ismeretlen férfi, aki onnan egy pénztárcát és a büfé kasszájából pénzt lopott el. Az elkövetőről a színház biztonsági kamerája felvételt készített. A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához – olvasható a rendőrség honlapján.

A lakosság segítségét kérik

Gépkocsifeltörőt keres a rendőrség

Október 16-án feltört egy tehergépkocsit és abból készpénzt és okmányokat lopott el egy ismeretlen férfi. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a felvételen látható személyt, tegyen bejelentést.

Autójából árusította a drogot

Kábítószer-kereskedőt fogtak a VIII. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói október 14-én a késő esti órákban a VII. és a VIII. kerületben három külföldi és egy magyar állampolgárral szemben intézkedtek, mert feltételezték, hogy kábítószert fogyasztanak. Az intézkedés során összesen két gramm kokaint találtak a rendőrök valamint az is kiderült, hogy a kábítószert autójából árusította a magyar férfi. A fotó illusztráció.

Ismét segítettek a térfigyelő kamerák

Kézre kerültek a raktárrablók

A kerületi térfigyelő kamerák segítségével elfogták azt a négy elkövetőt, akik egy józsefvárosi kereskedő raktárából loptak el ötmillió forintnyi ruhaneműt augusztus végén. A betörők magukra vállaltak egy tavaly nyáron elkövetett bűncselekményt is, ahol 2,5 millió forintnyi értéktárgyat és pénzt loptak el egy Práter utcai lakásból.

Eszméletlen idős hölgyhöz hívtak segítséget

A lakók nem engedték be a mentősöket

Egy eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét, akire egy ház VIII. emeleti folyosóján talált rá a bejelentő – olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. A mentősök hamar kiérkeztek a helyszínre, viszont a házban lakók bizalmatlansága miatt percekig nem tudtak bejutni az épületbe. A fotó illusztráció.

Az áldozat belehalt az égési sérülésekbe

Vádat emelhetnek az ismerősét felgyújtó férfi ellen

Két férfi együtt italozott, majd a fiatalabbik – maga sem tudja miért – először megütötte, majd felgyújtotta ismerősét, aki belehalt az égési sérülésekbe. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

Vádat emelnek az anya ellen

Galériáról esett le egy kisgyermek

Egy 20 éves édesanya egyedül nevelte a 2016 márciusában született gyermekét egy VIII. kerületi lakásban. A kisfiú augusztus 11-én esett le a galériáról, a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja.

Gondatlanságból elkövetett emberölés

Vádat emelnek a barátját bedrogozó férfivel szemben

A 34 éves S. Endre injekciós tűvel különféle pszichoaktív anyagok elegyét fecskendezte be egy barátja nyakába. A 45 éves férfi rosszul lett és meghalt. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

A kórházba szállítást követően meghalt a férfi

Lezuhant egy munkás egy józsefvárosi építkezésen

Lezuhant egy férfi hétfőn délután egy, a Corvin Sétányon zajló építkezésen. A 33 éves munkás súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Nógrád megyében fogták el az elkövetőket

Forintot és valutát loptak egy teherautóból

Nógrád megyében fogták el a rendőrök azt a két férfit, akik az egyik józsefvárosi piac területén parkoló autóból elloptak egy táskát, a benne lévő készpénzzel együtt – olvasható a police.hu-n.

Parkoló autóban tettek kárt

Rongálás miatt keresnek három személyt

A képen látható három férfi egy parkoló autót rongált meg a Kálvária utcában. A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen személyek azonosításához.

A rovat további hírei