Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Zene, tánc és közös élmények

Juniális a Napraforgó klubban

Hangulatos, táncra csábító zenével, kellemes baráti beszélgetésekkel és finom ételekkel, italokkal várta a Napraforgó Idősek Klubja a kerületben élő idősek, értelmi fogyatékosok és szenvedélybetegek számára nappali ellátását biztosító klubok tagjait a június 21-én megrendezett, vidám hangulatú juniálison.

Időszakosan tilos a parkolás

Ezeket az utcákat takarítják a hétvégén

Június 23-án (szombaton) a Szilágyi és a Salétrom utcában, az Illés utca és a Kis Salétrom utca egy-egy szakaszán, június 24-én (vasárnap) pedig a Golgota utcában, az Illés utca másik részén, a Futó és a Bláthy Ottó utca egyes szakaszain út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

VII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Harmadik lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

Hetedik alkalommal tartották meg a Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyt, amelyen a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság csapata a harmadik helyezést érte el. A versenyzőknek különböző feladatokat kellett teljesíteniük, például helyszíni szemle, nyomrögzítés.

Aznap felvett nyugdíját vették el

Egy idős bácsit rabolt ki három fiú

A fiatalkorú elkövetők és gyermekkorú társuk egy 95 éves férfitól az aznap felvett nyugdíját vették el a Kálvin tér közelében. Az ügyészség a két idősebb srácot fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, a harmadik fiúval szemben a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

Egyik irányítója volt a budaörsi raktártűz oltásának

Józsefvárosi rajparancsnok lett az Év fővárosi tűzoltója

Minden évben május 4-én Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje napja alkalmából kitüntetéseket adnak át a kiemelkedő szakmai munkát végzett tűzoltóknak. Az idei évben az Év fővárosi tűzoltója elismerést Dienes Dániel hadnagy, a VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnoka vehette át Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától és Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoktól, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A kitüntetettel a Dologház utcai tűzoltólaktanyában beszélgettünk.

Megalakult a józsefvárosi körzeti rendészet

Bemutatkozott a Tisztviselőtelep és a Százados negyed körzeti rendésze

A helyi lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői, a rendőrség képviselői, valamint egyházi személyek és vállalkozók részvételével szervezték meg az I. Körzeti Rendész Cafét a Százados negyedben. A június 6-án megtartott eseményen bemutatták a Józsefvárosi Közterület-felügyelet hatáskörében június elsejével életre hívott körzeti rendészetet, valamint bemutatkozott Zsohár Attila, a Százados negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze is. A kerületben dolgozó hat körzeti rendésznek a fő feladata a lakosokkal való kapcsolattartás annak érdekében, hogy az önkormányzat feltérképezze Józsefvárosban a megoldásra váró feladatokat és mielőbb választ is adjon rájuk.

Az idén 800 millió forint jut közbiztonságra

Folyamatos lépések a közbiztonság és köztisztaság javítása érdekében

Az elmúlt években a Józsefvárosi Önkormányzat állami segítséggel több mint 5 milliárd forintot fordított a kerület közbiztonságának javítására. Ennek is köszönhetően az elmúlt 8 évben felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, a lakosság szubjektív biztonságérzete pedig jelentősen javult. „A munka folyamatos, az idei évben a 3,3 milliárd forintos pénzmaradványból további 100 millió forintot fordítunk a rend megőrzésére, ami azt jelenti, hogy az idén mintegy 800 millió forint jut a kerületben erre a területre” – mondja Sára Botond alpolgármester, hozzátéve, hogy az idei év fő feladata a közbiztonság mellett a köztisztaság javítása.

Műtárgyakat loptak egy lakásból

Egy napon belül elfogták a női tolvajtriót

Raktárnak használt lakást rámolt ki egy három személyből álló tolvajcsapat. A józsefvárosi rendőrök mindhármukat elfogták egy napon belül – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A lopott tárgyak egy részét sikerült megtalálni, a hiányzó darabokat még keresik. A tettesek ellen eljárás indult, a bíróság május végén elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Időszakosan tilos a parkolás

Ezeket az utcákat takarítják a hétvégén

Június 9-én (szombaton) a Teleki tér egy részén, a Szentkirályi és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán, június 10-én (vasárnap) pedig a Teleki tér másik felén, a Kálvária utcában és a Bacsó Béla utcában út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.

Új pszichoaktív anyagot árult

Látványos rendőri akció során fogták el a dílert

A rendőrök 72,5 gramm új pszichoaktív anyagot találtak annak a férfinak a lakásán, akit május 29-én a Rákóczi téren, egy látványos rendőri akció során fogtak el. A férfi a kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Naponta ötven vevőt szolgált ki

Lekapcsolták a drogfáraót a józsefvárosi rendőrök

Fényűző életmódot folytatott, ezért drogfáraónak nevezték azt a börtönviselt férfit, aki társával együtt naponta félszáz vevői is kiszolgált. A két dílert a józsefvárosi rendőrök elfogták, május 22-én a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – számolt be az esetről a Zsaru magazin a legfrissebb számában.

Fokozott rendvédelmi jelenlét a Népszínház utca környékén

Újabb lépés a közbiztonság javításáért

Az önkormányzat és a rendőrség összefogásának eredményeként fokozottabb rendőri és közterület-felügyelői jelenlétet lehet tapasztalni a Népszínház utca mellett az Auróra utcában is. A rendvédelmi intézkedés oka az, hogy a lakosok jelezték: egyes szórakozóhelyeket látogató személyek zavarják a környéken élők éjszakai nyugalmát.

A rovat további hírei