Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

A rendőrök keresik a lövöldözőt

Gáz-riasztó fegyverből adtak le lövést a Práter utcában

Gáz-riasztó fegyverből adott le lövést egy ismeretlen két másik emberre a Práter utcában kedd este. Mire a rendőrök a helyszínre értek, valamennyien távoztak a helyszínről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra

Vádat emeltek a futtató ellen

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki kilenc fiatal lányt, köztük több kiskorút bírt rá prostitúcióra – közölte a fővárosi főügyész pénteken.

Fokozott körültekintéssel közlekedjünk!

Riasztások az ónos eső és a havazás miatt

Az ónos eső miatt az ország egy részére ország másodfokú (narancs) riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban. Az érintett területeken a következő órákban a tartós ónos eső miatt jégpáncél alakulhat ki az utakon. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott figyelmet kér az útnak indulóktól.

Kétszer lopott el egy Polskit Zuglóból

Józsefvárosban fogták el az autótolvajt

Január 6-án és 7-én éjjel is ellopta ugyanazt a Polskit egy 19 éves fiatalember. A tolvaj első alkalommal a XIV. kerületből elkötött autóval a Puskás Ferenc Stadionig jutott. A lopásról bejelentés érkezett, a rendőrök pedig másnap reggel meg is találták a járművet, ám mivel az autó üzemképtelen volt, ezért a tulajdonos nem tudta hazaszállítani. A gyanúsított másnap visszament a gépjárműért, de nem jutott vele messzire, a Salgótarjáni úton elfogták a rendőrök.

Nem tudták újraéleszteni a férfit

Meghalt egy ember a Baross utcán

Elhunyt egy középkorú férfi hétfőn délután a Baross utcán, a Harminckettesek terénél. Információink szerint a férfi rosszul lett, halálát tüdőembólia okozhatta. A rendőrség és a mentők közös erővel órákon át próbálták újraéleszteni a férfit, sikertelenül. A fotó illusztráció.

Alvó betegtől lopott egy férfi

Elfogták a rendőrök a kórházi tolvajt

Egy józsefvárosi kórházban értékek után kutatott egy férfi január 4-én. Az egyik kórteremben egy alvó férfit talált, akinek ellopta a pénztárcáját és a mobiltelefonját. A kiérkező rendőrök elfogták a tolvajt, akinek előzetes letartóztatását a bíróság már el is rendelte. A fotó illusztráció.

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett

Előzetesbe került a Kálvária téri gázoló

Halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki január 2-án a Kálvária térnél felhajtott személygépkocsijával a járdára és elütött két gyalogost – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A gyanúsítottnak soha nem volt jogosítványa.

Jelentősen csökkent a gépjárműlopások száma

A legkevesebb autót Józsefvárosból viszik el

Míg tíz éve 7500, addig 2015-ben már csak 2400 gépkocsit tulajdonítottak el országosan a rendőrség adatai szerint. 2016-ról végleges statisztika még nincs, de azt már lehet tudni, hogy az első félévben 835 személygépjárművet köröztek, és a harmadik negyedévben mindössze 320 új körözést kellett kibocsátani – írja a Magyar Idők. Legkevésbé Józsefvárosban, a Belvárosban, a XXIII. kerületben és a Várkerületben van veszélyben az autónk.

Szervezetten gyűjtik be a fenyőket

A karácsonyfákat a kukák mellé tegyük vagy a gyűjtőhelyekre vigyük

Vége az ünnepi időszaknak, a legtöbben január 6., Vízkereszt után bontják le a karácsonyfákat. A fenyők a járdákon a kukák mellé is kihelyezhetők, innen szállítja el a kommunális hulladékkal együtt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF). A társaság emellett gyűjtőpontokat is működtet, kerületünkben is több helyen. A fenyők begyűjtésében a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága is részt vesz.

Senki sem sérült meg a balesetben

Három autó karambolozott a Kerepesi útnál

Három személyautó, köztük egy rendőrautó ütközött össze szerdán este az Asztalos Sándor út és a Kerepesi út kereszteződésénél. A járművek kidöntöttek egy villanyoszlopot is, amely a rendőrautóra dőlt. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentéshez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Marihuánát árult lakásán

Újabb kábítószer-kereskedőt fogtak el

Napi rendszerességgel árult marihuánát lakásán az a férfi, akit a rendőrök január 2-án fogtak el. A házkutatás során kábítószert, valamint annak csomagolásához és adagolásához szükséges eszközöket és készpénzt találtak. A fotó illusztráció.

Baleset a Kálvária téren

Járdán gázolt a személyautó

Január 2-án, hétfőn a kora délutáni órákban baleset történt a Kálvária téren, ahol egy fehér Toyota típusú személygépkocsi a járdára szaladt és egy oszlopnak csapódott, miközben két személyt elsodort. A sérülteket a mentők elszállították, a helyszínelés idejére a Baross utca Orczy tér felé vezető egy sávját lezárták. A megrongálódott jármű elszállításáról gondoskodtak.

A rovat további hírei