Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Cziffra György Országos Kulturális Központ

Hamarosan elkezdődik a Tavaszmező utcai épület tervezése

A Romák oktatása, kulturális helyzete, jövőképe Magyarországon címmel rendeztek konferenciát február 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI), ahol a Tavaszmező utcában megvalósuló roma kulturális és módszertani-oktatási központ tervezéséről is beszéltek a meghívott előadók. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár előadásában hangsúlyozta: mindenki felelőssége a társadalmi felzárkózás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres.

Forint helyett fehérorosz rubelt adott

Elfogták a pénzváltással csaló férfit

A hivatalos árfolyamnál jóval kedvezőbb áron ajánlott valutaváltást egy pénzváltó automata előtt álló svájci nőnek egy bolgár férfi. A váltás során azonban a magyar bankjegyek közé fehérorosz rubelt kevert a csaló. A férfit február 13-án a Blaha Lujza téren fogták el, és gyorsított eljárásban kezdeményezik a bíróság elé állítását. A fotó illusztráció.

Gyorsbüfénél rabolt

Azonnal elfogták a pénztárcatolvajt a rendőrök

Tetten érték a józsefvárosi rendőrök azt a férfit, aki egy Kis Salétrom utcai gyorsbüfé előtt pénztárcát lopott egy járókelőtől - olvasható a rendőrség honlapján.

Kábítószerek széles skáláját árusították

Újabb két drogkereskedőt fogtak el a rendőrök

Egyebek mellett kokaint, LSD-t, ecstasyt, amfetemint és más kábítószereket foglaltak le a rendőrök egy Rákóczi úti lakásban február 10-én. Az ott lakó K. Szilvesztert és fiatalkorú barátnőjét kábítószer-kereskedéssel gyanúsítják, és indítványozták előzetes letartóztatásukat. Mellettük elfogtak három vásárlót is, akik ellen kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás. A fotó illusztráció.

Azonnal cselekedtek a józsefvárosi rendőrök

Rendőrkézen a Rákóczi téri bántalmazó

A józsefvárosi rendőrök a helyszínen elfogták azt a férfit, aki a Rákóczi téren több járókelőbe belekötött, és bántalmazta Jakabfy Tamás LMP-s önkormányzati képviselőt. A 27 éves O. Milán ellen büntetőeljárás indult súlyos testi sértés kísérlete miatt. A fotó illusztráció.

Évértékelő a Budapesti Rendőr-főkapitányságon

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma a fővárosban

A tavalyi évben Budapesten 13 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és nőtt a nyomozások eredményessége is a 2015 év adataihoz képest – jelentette ki Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya a február 9-én tartott évértékelő sajtótájékoztatóján. A rendőrfőkapitány emellett hangsúlyozta: a lakosság biztonságérzete nőtt. A Központi Statisztikai Hivatal által végzett tavaly év végi felmérés szerint 14 százalékponttal nőtt azok aránya, akik Budapest közterületein biztonságban érzik magukat.

Letépte a táskát

Egy zöldséges üzletben fogták el a nőt

A józsefvárosi Homok utcában tépte le egy nő egy járókelő táskáját, majd elfutott. A járőrök néhány nappal később már el is fogták a Magdolna utcában található üzletben bujkáló B. Arankát.

Egy nap alatt elkapták

Ingatlanokból lopott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat M. Krisztián 28 éves budapesti lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A férfi az ingatlanokból aranyékszereket, karórákat, fényképezőgépet és laptopot lopott el.

Egy éve bujkált a rendőrök elől

Elfogták a körözött férfit

A rendőrök egy József körúti lakásban fogták el február 1-jén A. Istvánt, aki ellen kilenc elfogatóparancs volt érvényben. A férfit a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte a jogerősen kiszabott büntetésének letöltését. A fotó illusztráció.

Senki nem sérült meg

Füstölt egy metrószerelvény a Corvin-negyednél

Füstölni kezdett az egyik metrószerelvény csütörtök késő délután a Corvin-negyed megállónál, az aluljáró biztonsági személyzete ezért rövid időn belül mindenkit a felszínre menekített. A főváros hivatásos tűzoltói nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték a metrószerelvény átvizsgálását. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A fotó illusztráció.

Ónos eső és havazás miatt figyelmeztetnek

Operatív törzset működtet a katasztrófavédelem

Kedd este több megye járásaira és Budapestre a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken jelentős mennyiségű ónos esőre kell készülni a következő órákban. A csapadék miatt kialakult helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik.

Nyereményjátékkal kecsegtetik az áldozatokat

Trükkös csalásra figyelmeztet a Budapesti Rendőr-főkapitányság

Közismert áruházláncok nevében keresik fel telefonon áldozataikat az utóbbi időben trükkös csalók. A módszerük az, hogy nagy értékű nyereményt ígérve arra kérik a megkeresett személyt, hogy ATM automatán keresztül mobiltelefon feltöltéseket hajtsanak végre. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ellenőrizzék a hívások hitelességét, ha pedig áldozattá váltak, tegyenek bejelentést a 107-es vagy 112 központi telefonszámok valamelyikén.

A rovat további hírei