Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Általános toborzó a Dologház utcában

Tűzoltó és gépjárművezetői állás a Fővárosi Katasztrófavédelemnél

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó és gépjárművezetői beosztásba. A jelentkezőknek folyamatosan tartanak toborzó tájékoztatót, egy, a www.fovaros.katasztrofavedelem.hu honlapon megtett regisztrációt követően.

Segítség a járőri és a körzeti megbízotti munkában

Öt új autó a józsefvárosi rendőrkapitányság kötelékében

Fiatalodik a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája. 2018 januárjában 5 új Skoda Octavia kombi állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrség kötelékében. A mintegy 50 millió forint értékű autók a járőrözések, valamint a körzeti megbízottak munkája során jelentenek segítséget.

Senki nem sérült meg

Tűzeset a Kerepesi úti bevásárlóközpontban

Kisebb tűz ütött ki a Kerepesi úti Aréna plázában december 12-én. A tűzoltók sikeresen eloltották a tüzet, amelyben az előzetes hírek szerint senki nem sérült meg.

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik

Autókat rongáltak meg fiatalok

Ismeretlen férfiak január 9-én 5 óra körül egy Bródy Sándor utcai parkolóban megrongáltak több autót. Az elkövetőkről fényképfelvételek készültek. A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak azonosításához.

2017-ben is csökkent a gépjárműlopások száma

Józsefváros az egyik kerület, ahonnan a legkevesebb autót lopják el

Az egyik gépjárműlopások felkutatására specializálódott weboldal minden év elején közzéteszi a statisztikáit. A legfrissebb adataik szerint az autótolvajok által a legkedveltebb márkák a Ford a Volkswagen és a BMW. A helyszíneket tekintve pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – Józsefváros azon kerületek között van, ahonnan a legkevesebb autót lopják el.

Cipőjében rejtegette a drogot

Kábítószer-terjesztőt fogtak a Népszínház utcában

Nem érdemes drogterjesztőnek állni Józsefvárosban. Aki mégis megpróbálja, azt rövid időn belül elfogják a kerületi rendőrök. Nem volt ez másként a Népszínház utcában lakó H. Józseffel sem, akire január 8-án este csaptak le a nyomozók. A férfit – akinél 89 gramm kristályos anyagot és 38 pakettet találtak – őrizetbe vétele mellett kihallgatták, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Egy presszóból lopott

Táskatolvajt keres a rendőrség

A rendőrök keresik azt a nőt, aki egy józsefvárosi presszóból ellopott egy táskát. Azt kérik, hogy aki felismeri a képen látható személyt, tegyen bejelentést.

A lakók észre sem vették, hogy tolvaj van a házban

Munkácsy-másolatot és családi ezüstöt zsákmányolt a betörő

Újév napján tört be egy józsefvárosi lakásba A. Attila, és úgy lopott el onnan értéktárgyakat, hogy azalatt a lakók a szomszéd szobában voltak. Többek között ezüst evőeszközkészletet, valamint egy Munkácsy-festménymásolatot is elvitt, ám sokáig nem örülhetett a zsákmánynak, a rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével azonosították és elfogták.

Szervezetten gyűjtik be a karácsonyfákat

Fontos információk a fenyőfák kihelyezéséről és elszállításáról

A karácsonyi ünnepek után, a legtöbben hagyományosan január 6., azaz Vízkereszt után bontják le a karácsonyfákat. Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A fenyők a járdákon a kukák mellé is kihelyezhetők, az FKF emellett gyűjtőpontokat is működtet, kerületünkben is több helyen. A karácsonyfák begyűjtésében a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága is részt vesz.

Online segítség

Elektronikus ügyintézés a rendőrségen

Január elsejétől a rendőrség biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Változnak a kéményseprés szabályai

Jövőre kérésre érkezik a kéményseprő az egylakásos házakba

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést - adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tudnivalók Szilveszter előtt

Közösen a biztonságos évbúcsúztatásért

Az egész évben működő árusítóhelyeken felül országszerte csaknem hétszáz helyen lehet szilveszteri pirotechnikai eszközt vásárolni, így mindenki legálisan szerezheti be az év végi ünneplés kellékeit – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) igazgatásrendészeti főosztály rendészeti osztályának kiemelt főreferense sajtótájékoztatón.

A rovat további hírei