Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Ezen a hétvégén is takarítják az utcákat

A Józsefvárosi Önkormányzat köztisztasági programja részeként október 20-án (szombaton) az Ötpacsirta, a Reviczky és az Őr utcában, illetve a Magdolna és az Illés utca egy részén, valamint a Mikszáth Kálmán téren, október 21-én (vasárnap) pedig a Horváth Mihály téren és a Corvin közben, illetve a Magdolna, az Illés és a Práter utca egy szakaszán út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

A bérlakásban élők lakáskörülményeit vizsgálják

Adatfelmérést végez a Központi Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal Lakbérfelmérés című adatfelvételt végez. Józsefvárosban október 12. és december 06. között zajlik az önkéntes és anonim adatfelvétel. A cél az, hogy felmérjék a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit, az adatokra támaszkodva pedig megalapozott számítások végezhetők a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról. A kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A tűzoltók elfojtották a lángokat

Egy vízforraló gyulladt ki a szakrendelőben

Tűz ütött ki a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ negyedik emeleti konyhájában hétfő este 19 óra után, egy vízforraló gyulladt ki – olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. A fővárosi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat a fali tűzcsapról és átszellőztették az épületet. A tűz miatt mintegy harmincöt-negyven ember átmenetileg elhagyta a szakrendelőt. Az eset során senki sem sérült meg.

A haza minden előtt

Civil honvédelmi információs délután Józsefvárosban

Az 1991-ben alakult Honvédelmi Szövetség létrejöttekor azt a feladatot tűzte maga elé, hogy – mint a Magyar Honvédség támogató szervezete – a fiatalok körében népszerűsítse a hazafias nevelést, és felhívja a felnövő generációk figyelmét az ország védelmének fontosságára. Ennek szellemében szervezik meg évről-évre információs délutánjukat, amelyre ez évben Józsefvárosban, a Kerepesi úti volt Szalvay Mihály laktanyában került sor október 11-én.

A rendelkezés célja az emberélet megmentése

Október 15-től tilos életvitelszerűen a közterületeken lakni

A hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály célja az emberélet megmentése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn, azzal kapcsolatban, hogy október 15-ével hatályba lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

A rendőrség elfogta és kórházba szállíttatta

Befutott a metróalagútba egy férfi

A budapesti rendőrök elfogták azt a 18 éves férfit, aki az Astoria megállónál a metróalagútba futott. Intézkedtek a kórházba szállításáról. A rendőri intézkedés idejére vasárnap délelőtt szünetelt a közlekedés a kettes metró vonalán.

Ügyfélfogadási és parkolási információk

Október 13., szombat munkanap, fizetni kell a parkolásért

Október 13., szombat munkanap, így ezen a napon üzemidőben a parkolás a kijelölt területeken díjköteles. Józsefvárosban 2018. október 19. üzemzárás és 2018. október 24. üzemkezdet közötti időszakban a fizető parkolás szünetel. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje pedig az alábbiakban olvasható rend szerint alakul.

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Itt takarítják az utcákat hétvégén

Folytatódik a Józsefvárosi Önkormányzat köztisztasági programja. Október 13-án (szombaton) a Bauer Sándor és a Szeszgyár utcában, illetve a Nap és a Lujza utca egy részén, október 14-én (vasárnap) pedig a Bezerédj és a Kőris utcában, valamint a Nap és a Lujza utca egy szakaszán út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

Látni és látszani

Folytatódik a rendőrség balesetmegelőzési kampánya

A meteorológiai ősz beköszöntével – a balesetmentes közlekedés érdekében – egyre nagyobb szerep jut a gépjárművek műszaki állapotának őszi-téli időjárási viszonyokra történő felkészítésének. Többek között erre hívja fel a lakosság figyelmét a rendőrség a „Látni és látszani” kampánnyal.

TOBORZÓ A DOLOGHÁZ UTCÁBAN

Tűzoltó és gépjárművezetői állás a Fővárosi Katasztrófavédelemnél

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó és gépjárművezetői beosztásba. A jelentkezőknek október 24-én toborzó tájékoztatót tartanak a Dologház utcai tűzoltólaktanyában.

Két család vitatkozott össze

Feladták magukat a Nagytemplom utcai lövöldözők

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnapra virradó éjjel lövések dördültek el a Nagytemplom utcában. A rendőrség által fegyveres garázdaság miatt keresett elkövetők - L. Roland József, Ny. Kálmán József, valamint Ny. Kálmán Ottó - még aznap délután bementek a józsefvárosi Rendőrkapitányságra, és feladták magukat.

Lövöldözés a Nagytemplom utcában

Három garázda férfit keres a rendőrség

Lövések dördültek a Nagytemplom utcában vasárnapra virradó éjjel. A rendőrség fegyveresen elkövetett garázdaság miatt L. Roland Józsefet, Ny. Kálmán Józsefet, valamint Ny. Kálmán Ottót keresi. A rendőrök azt kérik, hogy akinek tudomása van hollétükről vagy információval rendelkezik a bűncselekményről, tegyen bejelentést.

A rovat további hírei