Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

április 03. keddig

Jutalomjáték - Tóvölgyi Katalin kiállítása

Tóvölgyi Katalin keramikus kiállítása. A kiállítást megnyitja Csenkey Éva művészettörténész március 9-én 18 órakor, közreműködik Czeglédi Ibolya hegedűn és Klebniczki György zongorán.

március 29. csütörtök, 17:00

Vállalkozz Józsefváros! döntő

Jöjjön el a "Vállalkozz Józsefváros!" ötletverseny élő döntőjére, amely során kiderül melyik csapat nyeri a 1.500.000 Ft-os támogatást! A versenyre több, mint 50 pályázat érkezett, amelyből folyamatban van a legjobb 8 kiválasztása. A tervezett program: nyitóbeszédek, a 8 döntős pitch, díjátadó, záróbeszédek, networking. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a H13 honlapján keresztül lehet.

április 05. csütörtök, 16:30

Ismerős Arcok koncert

Koncertet ad az Ismerős Arcok zenekar a Horváth Mihály téren április 5-én. Vendégzenekar a Good Company. A koncertek után tűzijáték lesz.

 

Józsefvárosi Galéria.

március 31. szombatig

Grönland kiállítás

A Zászlómúzeum országbemutató sorozatának legújabb kiállításán Grönlang kerül a reflektorfénybe. A kiállítás képeit Farkas Tamás, Katona Mária, a Közép-európai Sarkvidék Egyesület elnöke és Jesper Kunuk Egede grönlandi író készítette.

március 27. kedd, 15:00

Az I. világháború

Dr. Tóth József történész előadása A XIX. és a XX. századfordulójára átrendeződött Európa térképe, ahol a császári Németország és Ausztria /Központi hatalmak/ ellenében létrejött az Angol – Francia – Orosz szövetség /Antant/. Ezek fokozódó gazdasági érdekeinek ellentéte robbantotta ki az I. Világháborút, amely a rövid győzelmi jóslatok ellenében 1914-18-ig tartott. Az új haditechnikai eszközök révén óriási emberi és anyagi veszteségeket okozott első sorban az európai harctereken és sok nélkülözést a hátországok lakósságának. A háborút az USA segítségével az Antant nyerte meg, amelynek vezetői a párizsi békediktátumokkal egy újabb világháború magvait vetették el.

március 27. kedd, 19:00

Baló Project koncert

A Könyvjelző Varieté zenei estek sorozat következő programján a Baló Project-et láthatják, hallhatják, melyre Baló István, a free jazz-ben is otthonosan mozgó fiatal zenészeket hívott maga mellé: szabad improvizáció és virtuozitás.

 

Kesztyűgyár.

március 28. szerda, 16:00

Kesztyűgyári húsvéti vásár és bolhapiac

Húsvéti játékok, népi fajátékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, óriás buborék, játszóház, állatsimogató és kézműves vásár várja húsvét alkalmából a kicsiket és nagyokat a Kesztyűgyárban.

 

H13.

április 01. vasárnapig

Kiállítás Icsu Molnár István grafikáiból

Az Icsu Molnár István grafikáiból nyíló kiállítás megnyitóján a vendégeket Ürmös Péter grafikusművész köszönti. A képeket Dr. Palotai János esztéta mutatja be.

március 26. hétfõ, 18:15

Mindennapi tárgyalásaink pszichológiája

Üzleti és magánéletünk, jól működő kapcsolataink alapja a jó tárgyalástechnika. Nem csak a politikusok, cégvezetők és ügynökök tárgyalnak. Nem is gondolnánk, hogy a tárgyalás mennyire szerves része az életünknek; minden nap számtalanszor tárgyalunk. A főnökünkkel, a társunkkal, a bolti eladóval, az ügyintézővel... Ha mindig mindent elsőre megkapnánk, amit elterveztünk, akkor egyszerű és unalmas lenne a világ körülöttünk. De ez nem így van. Tulajdonképpen nagyon kevesen és nagyon ritkán kapják meg 100 százalékban azt, amit akarnak. Törekedni viszont lehet rá. Az előadás a tárgyalásaink hátterében meghúzódó pszichológiai jelenségekre világít rá. Az emberi konfliktusok természetére, az emberismeret csapdáira, a sztereotípiákra, a testbeszéd jelentőségére. Előadó: Mártonffy András tréner, életvezetési tanácsadó

 

Egyházi események.

március 25. vasárnap, 17:00

Egyházi szabadság 1956 után és felelősségünk ma

Földváryné Dr. Kiss Réka előadása.

március 27. kedd, 19:00

Fiatal Művészek Koncertsorozata

Műsor: Mozart: D-dúr kürtverseny, KV 412 Janáček: Pohádka Hubay: III. hegedűverseny, op. 99 - szünet - Bach: C-dúr szvit, BWV 1009 - Sarabande és Courante Saint-Saëns: III. hegedűverseny - I. tétel Berg: Zongora Szonáta, op. 1 Csemiczky Miklós: II. szonáta szóló hegedűre - IV. tétel Liszt: Dante Sonata Rachmaninov: I. “Befejezetlen” vonósnégyes ,,Románc és Scherzo”

 

További események.

május 01. keddig

Anna|Változatok székely asszonysorsra című időszaki kiállítás a Nemzeti Múzeumban

A rendhagyó tárlatot a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum rendezte meg először 2015-ben. A kiállítás azért is különleges, mivel egy fiktív történetet, életutat a muzeológia nagyon is valóságos eszközeivel dolgoz fel, Anna választásai elé állítva a látogatót is.

április 21. szombatig

BőrŐrök a fiatalok védelmében

A bőr- és nemigyógyászat bizonyos, a fiatalokat közvetlenül érintő témáit felölelő tájékoztató előadássorozatot indít a Klinika a 10-20 év közötti fiatalok felvilágosítására. Elsősorban a VIII. és IX. kerület középiskoláinak diákjait hívják és várják kísérő tanáraikkal együtt 2018 I. félévében a következő alkalmakra: január 19. (péntek), február 16. (péntek), március 9. vagy 10. (péntek vagy szombat-munkanap), április 20. vagy 21. (péntek vagy szombat-munkanap). További információ a a http://bit.ly/bororok oldalon.

március 29. csütörtökig

8 hónap Magyarországon - A Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) kiállítása

8 tabló mutatja be röviden a Nemzetközi Vöröskereszt 8 hónapon át tartó, a budapesti zsidó lakosságot támogató tevékenységét a II. Világháború idején, 1944 márciusától, Magyarország német megszállásától (valamint a leginkább Auschwitz-Birkenauba irányuló tömeges deportálások kezdetétől), 1944 októberéig, a náci Nyilaskeresztes Párt hatalomátvételéig. A tablókat a Nemzetközi Vöröskereszt archívumából származó okmányok illusztrálják. A magyar és angol nyelvű kiállítás megnyitójára 2018. március 2-án (pénteken), 18 órakor kerül sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Dr. Fodor Péter főigazgató köszöntő szavai után a kiállítást Daniel Palmieri, az ICRC genfi történésze és Dr. Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete nyitják meg.

március 28. szerda, 18:00

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal?

Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központja (CSPI) magyarországi képviselője előadása. Egyre gyakrabban hallunk a politikai iszlám ideológia megnyilvánulásairól a híradásokban, legyen szó az ISIS közel-keleti terjeszkedéséről, európai terrorcselekményekről vagy a nők zaklatásáról Európa nagyvárosaiban. Az iszlám hódítások 1400 éves történelmi folyamatossága túlélte a nagy hódító birodalmak fénykorát és bukását. Ezt a napjainkig ható történelmi folyamatot és a politikai iszlám ideológia alapjait foglalja keretbe az előadás.

Kapcsolódó tartalmak .