Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

augusztus 31. péntektől

Magdolna napok

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét megrendezik a Magdolna Napokat a Mátyás téren. A Kesztyűgyár Közösségi Ház idén is koncertekkel, versenyekkel és kézműves foglalkozásokkal várja a látogatókat. Színpadra lép Ruby Harlem, Oláh Gergő és a Roma Soul, valamint a Dance Force tánccsapat. A kicsikre ugrálóvár, játszóház, arcfestés, vattacukor, pattogatott kukorica, és még sok más izgalom vár.

szeptember 08. szombat, 14:00

Tündértalálkozó

Szeptember 8-án újra Tündértalálkozó a Kálvária téren! 14 órától a Csingiling az erdőben című kalandos mesére várják az érdeklődőket. Ezt követően nyit a Tündérkert, ahol ingyenes gyermekprogramokkal (mesepalota, koboldműhely, jelmezes fotóbarlang, kívánságkondér, zeneműhely, manótanpálya, táncoslábverseny, arcfestés…) készülnek a kicsiknek, este pedig a Turay Ida Színház művészeit láthatják énekelni, táncolni a színpadon. Mindenkit szeretettel várnak! A részletes programról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.facebook.com/events/229325527706776/

 

Józsefvárosi Galéria.

szeptember 04. keddig

Buda István kiállítás a Józsefvárosi Galériában

Buda István szobrász- és éremművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Józsefvárosi Galériában. A tárlaton vázlatok, kisplasztikák, és a kisebb méretű szobrok is helyet kaptak. A művész olyan tartalmat ad a szobroknak, amelynek köszönhetően a könnyedség és mélység egyszerre érhető tetten.

 

Kesztyűgyár.

augusztus 24. péntekig

Nyári napközis tábor

További információért forduljon Varga Zitához a  +36 20 331 1928-as telefonszámon. A tábor porgramjai közé tartozik a társasjáték, a kirándulás, a sport, kézműveskedés és festőműhely, sőt, még a pótvizsgára is felkészítenek. Jelentkezési lap elérhető a Kesztyűgyár recepcióján (Mátyás tér 15.), az általános iskolákban, valamint weboldalukon:  kesztyugyar.hu-n. Jelentkezni május 14-től folyamatosan lehet.

 

H13.

augusztus 23. csütörtök, 16:45

Miénk a pálya! - A vadászpilóták mindennapjai

Beszélgetés Szabó 'Topi' Zoltánnal. A hangsebesség kétszeresével a sztratoszférába emelkedni, 18 km-es magasságból látni a föld görbületét, hozzászokni a 8-10 G fizikai terheléshez! Keveseknek adatik meg a szerencse, hogy álmaikat megvalósítva vadászrepülőgép pilótaként teljesítsenek szolgálatot. Szabó 'Topi' Zoltánnak megadatott ez a lehetőség! Tőle kérdezhetnek ez alkalommal a vadászpilóták életéről, mindennapjairól, az átélt élményekről és izgalmakról a h13 Pályaválasztási Klubján.

október 13. szombattól

Utak a lelki egészséghez

Konferencia a Lelki Egészségvédő Alapítvány 25 éves jubileuma alkalmából. A részvételi információkat és a teljes programot az alábbi linken érhetik el: http://www.lelkiegeszsegert.hu/konferencia.html Szeretettel várják a pszichoterápiás egyesületek, valamint a társszakmák képviselőit, orvosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, óvónőket, mentálhigiénés szakembereket, szociális munkásokat, valamint mindenkit, akit érdekel a rendezvény. A konferencián előadások, workshopok és kerekasztalbeszélgetés keretében összegzik az alapítvány szakmai tevékenységének első 25 évét, valamint saját szakembereik és meghívott előadók segítségével körbe járni a lelki egészséghez vezető utak témakörét. A konferencia résztvevőit mindkét nap kávészünettel, szombaton este állófogadással és bárzongora-esttel várják.

 

Egyházi események.

szeptember 17. hétfõ, 18:00

Szabadegyetem a zsidóságról

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem immár nyolcadik éve tart szabadegyetemet a zsidóságról. A programsorozat az idei szemeszterben a zsidó vallásról, a zsidó történelemről, a művészetről, filozófiáról, a tudományokról, az egyetemes és magyarországi történelem jelentős zsidó személyiségeiről folytatódik. Az előadásokat Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem Goldziher termében tartják az egyetem professzorai, oktatói, doktoranduszai. Regisztrálni érdemes – az első előadáson vagy a szantoedit08@gmail.com címen –, hogy a programokról értesítést kapjanak. Az előadásokat a zsidó és az állami ünnepeket kivéve, a szorgalmi időszakban hétfőnként, 18.00 órakor tartják.

szeptember 22. szombat, 18:00

Lemezbemutató - Dél-amerikai jezsuita barokk zene

A lemezen a dél-amerikai őserdőkben 35 évvel ezelőtt felfedezett, 4000 kotta zenei anyagából többek között himnuszok, egyházi énekek és partidák csendülnek fel. A kétszáz éves kottákból készült válogatás, a jezsuita missziók (redukciók) kulturális kincseibe ad bepillantást. A lemez Leidemann Sylvia, zenekutató és a magyar jezsuiták együttműködésének gyümölcse. Még több információ a programról a Párbeszéd Háza honlapján olvasható: http://www.parbeszedhaza.hu/program/jezsuita-barokk-zene-az-oserdoben

 

További események.

november 09. péntekig

Ingyenes bőrgyógyászati előadások a Mária utcai klinikán

Ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Semmelweis Egyetem idén 125 éves Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája. Hat olyan témával várják az érdeklődőket, amelyek kiemelten fontosak és népegészségügyi szempontból is meghatározóak. A havi rendszerességgel jelentkező programokon szó lesz a fényvédelemről, a melanomáról, a szexuális úton terjedő betegségekről, a kozmetológiáról, a pikkelysömörről és az allergiákról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: http://semmelweis.hu/borklinika/125ev/

szeptember 09. vasárnapig

Budapest ezer arca - Kardos Ildikó fotókiállítása

A Kardos Ildikó fotóiból álló tárlatot Buza Péter szerkesztő, művelődéstörténész nyitja meg. Közreműködik: Zátrok Gábor tangóharmonika művész. A kiállítás megtekinthető szeptember 9-ig, minden nap 12-24 óra között.

szeptember 30. vasárnapig

A Seuso-kincs című kiállítás

A Magyar Nemzeti Múzeum József nádor-termében nyílt kiállítás A Seuso-kincs címmel; a tárlat a késő római kincslelet mind a 14 jelenleg ismert darabját, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja. Ez a késő római császárkor egyik legjelentősebb kincse. A kiállítás néhány hónapig tart nyitva a József nádor-teremben, majd november végén más késő római tárgyakkal kiegészülve átkerül a Nemzeti Múzeum állandó kiállításának termeibe.

szeptember 23. vasárnapig

Megmentett műkincsek - BAROKK - RÓMAI - POP-ART kiállítás

Mindenkit szeretettel várnak a festő, kőszobrász, fém-ötvös, textil-bőr, fa-bútor restaurátor hallgatók 2018-as diplomamunka kiállítására.

szeptember 21. péntek, 18:00

Találkozások Estje - A párválasztás pszichológiája

Mi kell ahhoz, hogy ha két ember összetalálkozik, összejöjjenek? Vannak írott vagy íratlan szabályok? Mit mond erről a pszichológia? Hogyan huzalozta be mindezt az evolúció? Mi múlik rajtam és mi a szerencsén? Ezekre a kérdésekre kaphat választ az előadáson. További információért látogasson el a https://www.facebook.com/events/627283517628230/ webcímre.

Kapcsolódó tartalmak .