Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

május 25. péntek, 09:00

Gyereknap a Kesztyűgyárban

Biztos Kezdet Gyermekház délelőtti programja (9 és 12 óra között): ugrálóvár, trambulin, 10 órától kézműves foglalkozás, büfé, gyermekjátékok, aszfaltrajz. A Kesztyűgyár délutáni programja (14 és 19 óra között): 16 órától a Zimezum zenekar koncertje, dühöngő ketrec, akadálypályás csúszda, arcfestés 16 és 18 óra között, kézműves foglalkozás 16 és 19 óra között, íjászat 15 és 18 óra között, vattacukor, popcorn, büfé.

május 26. szombat, 10:00

Rendvédelmi gyermeknap Józsefvárosban

Rendvédelmi gyermeknapot szervez Józsefváros önkormányzata a VIII. kerületi Rendőrkapitánysággal, valamint a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal közösen a Szenes Iván téren. Az egész napos ingyenes programon lesz lovas és kutyás bemutató, felvonulnak a rendőrautók és motorok, a tűzoltóautók valamint lesz mobil lőtér és traffipaxos futás is. A kicsik és a nagyok megtekinthetik az ujjlenyomatvételt valamint részt vehetnek ügyességi kerékpáros és kresz-versenyen is. Bemutatót tart a józsefvárosi kapitányság akciócsoportja, és a Terrorelhárítási Központ, kiállítást rendez a rendőrmúzeum valamint bemutatkozik a józsefvárosi közterület-felügyelet és a kerületi polgárőrség is. A kicsik számára légvár és felfújható játékok is rendelkezésre állnak. A színpadon fellép a Bergengóc zenegóc mesezenekar, Masni és Pocó valamint a Cantores Ecclesiae fúvószenekar.

május 27. vasárnap, 10:00

Gyermeknap a katasztrófavédőknél

Gyermeknapot tartanak a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A program célja a gyermekek, a családok biztonságérzetének növelése a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek bemutatásán keresztül. A rendezvényen az érdeklődők megismerhetik a készenléti szereket, a szakfelszereléseket, megtekinthetik a bemutatótermeket, a kiállításokat, és az emlékszobákat is.

május 28. hétfõ, 10:00

Megemlékezés a magyar Hősök Napja Alkalmából

A megemlékezés után lehetőség nyílik mécsesek és virágok elhelyezésére az emlékműnél. Beszédet mond Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere. A megemlékezés után lehetőség nyílik mécsesek és virágok elhelyezésére az emlékműnél.

 

Józsefvárosi Galéria.

május 29. keddig

Opus - Verebes György kiállítása

Verebes György, Munkácsy Mihály-díjas magyar festő- és grafikusművész, zenész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnökének kiállítása. Díszvendég: Lévai Anikó. A kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. Zongorán közreműködik: Verebes Ernő író, zeneszerző, a Nemzeti Színház dramaturgja.

május 22. kedd, 15:00

A magyar Grobián

Kőszeghy Péter irodalomtörténész előadása. Grobián verseinek magyar énekbe való fordítása, melyekben az jó tisztességes erkölcsnek regulái vissza való értelemmel vannak meg¬íratván.

 

Kesztyűgyár.

május 23. szerda, 16:30

Bokszedzések a Kesztyűgyárban

Bokszedzések indultak a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A hétfőnként 17:00 és 18:30 óra, valamint a szerdánként 16:30 és 18:00 óra között megtartott edzésekre fiúkat és lányokat egyaránt várnak 10 éves kortól. A sportprogramot Sipos Mihály edző tartja.

május 23. szerda, 18:00

Party Aerobic

Nem gond, ha nem jártál táncórákra, és még nem tanultál koreográfiát! A Party Aerobic órák jó hangulattal, pörgős zenével és nagyszerű társasággal várnak, hogy az alapokra építve ráérezhess Te is a benned rejlő ritmusra. A Party Aerobic órán megtalálhatóak a bokszra és az alakformáló edzésekre jellemző mozdulatok, így átmozgat, növeli az állóképességedet, miközben jól érzed magad és kikapcsolsz – a stressz elszáll pillanatok alatt! Mivel minden órán új koreográfia van, ezért bármikor be lehet csatlakozni! Minden korosztályt várnak szeretettel!

június 18. hétfõtől

Nyári napközis tábor

További információért forduljon Varga Zitához a  +36 20 331 1928-as telefonszámon. A tábor porgramjai közé tartozik a társasjáték, a kirándulás, a sport, kézműveskedés és festőműhely, sőt, még a pótvizsgára is felkészítenek. Jelentkezési lap elérhető a Kesztyűgyár recepcióján (Mátyás tér 15.), az általános iskolákban, valamint weboldalukon:  kesztyugyar.hu-n. Jelentkezni május 14-től folyamatosan lehet.

 

H13.

május 29. kedd, 09:00

Üzleti Klub

Szeretettel várnak minden érdeklődő nyolcadik kerületi vállalkozót, vállalkozni vágyót a következő Üzleti Klubra. A program: 9:15 - 9:30 Józsefváros költségvetéséről, gazdasági aktualitásokról, adózásról beszél dr. Sára Botond alpolgármester. 9:30 - 10:10 Tudd meg, mi alapján juthatsz 9 millió forint befektetéshez! Előadja Fábián Gida, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere. Az előadások után alkalom nyílik kérdések feltevésére, valamint kapcsolatépítésre a kerület döntéshozóival, helyi vállalkozókkal és az előadókkal is.

október 13. szombattól

Utak a lelki egészséghez

Konferencia a Lelki Egészségvédő Alapítvány 25 éves jubileuma alkalmából. A részvételi információkat és a teljes programot az alábbi linken érhetik el: http://www.lelkiegeszsegert.hu/konferencia.html Szeretettel várják a pszichoterápiás egyesületek, valamint a társszakmák képviselőit, orvosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, óvónőket, mentálhigiénés szakembereket, szociális munkásokat, valamint mindenkit, akit érdekel a rendezvény. A konferencián előadások, workshopok és kerekasztalbeszélgetés keretében összegzik az alapítvány szakmai tevékenységének első 25 évét, valamint saját szakembereik és meghívott előadók segítségével körbe járni a lelki egészséghez vezető utak témakörét. A konferencia résztvevőit mindkét nap kávészünettel, szombaton este állófogadással és bárzongora-esttel várják.

 

Egyházi események.

 

További események.

november 09. péntekig

Ingyenes bőrgyógyászati előadások a Mária utcai klinikán

Ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Semmelweis Egyetem idén 125 éves Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája. Hat olyan témával várják az érdeklődőket, amelyek kiemelten fontosak és népegészségügyi szempontból is meghatározóak. A havi rendszerességgel jelentkező programokon szó lesz a fényvédelemről, a melanomáról, a szexuális úton terjedő betegségekről, a kozmetológiáról, a pikkelysömörről és az allergiákról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: http://semmelweis.hu/borklinika/125ev/

június 24. vasárnapig

Határok Nélkül - A víziók bűvöletében kiállítás

Pagels-Tóth Anna képzőművész kiállítása. A kiállítást megnyitja: Gyuricza művészetpszichológus, közreműködik: Sztojka elektromos citerán A kiállítás megtekinthető: 2018. június 24-ig, naponta 12–24 óra között

május 23. szerda, 09:00

Kedvezményes ruha- és játékvásár

A Magyar Vöröskereszt Közép-Pest (V., VI., VII., VIII., IX. kerületek) közös kedvezményes ruha- és játékvásárt tart, ahová minden kedves vásárlót szeretettel várnak. A vásárlásukkal a Magyar Vöröskereszt karitatív munkáját támogatják.

május 26. szombat, 14:00

Árvízvédelmi gyakorlat közösségi szolgálat keretében

A Katasztrófavédelem és a Budapesti Mentőszolgálat szervezésében várják mindazokat, akik közösségi szolgálat keretében részt vennének árvízvédelmi gyakorlaton. A programot május 26-án, szombaton tartják meg 14 és 18 óra között. A közösségi munkaóra igazolásához a szervezők kérik küldje el nevét, iskolája nevét, címét és osztályát az fki.kozossegiszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen.

június 15. péntek, 11:00

Előadás a szexuális úton terjedő betegségekről

A szexuális úton terjedő betegségek napja alkalmából ingyenes előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a témában a Bőr, nemikórtani és bőronkológiai Klinikán. A klasszikus nemibetegségekről Dr. Tóth Béla, a ritka fertőzésekről Dr. Tamási Béla, a hüvelyi fertőzésekről Dr. Diczig Brigitte. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! REGISZTRÁCIÓ ITT: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWF0_jmCgMGkaciur1LmqrXY34bLPK1mrneEUR1m2N5Ah7dg/viewform?embedded=true

Kapcsolódó tartalmak .