Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

június 01. csütörtök, 19:00

Hobo – Földes László József Attila-estje

Színpadra még sosem vitt műsor, Hobo által még sosem szavalt József Attila versek önnön valójukban, nyersen, kíséret nélkül. A programra belépődíj nincs, de előzetes regisztráció szükséges, Józsefvárosi Galéria klubkártyával rendelkező vendégeink fél órával a műsor előtt elfoglalhatják helyeiket.

június 04. vasárnap, 16:30

A Nemzeti Összetartozás Napja Józsefvárosban

A Józsefvárosi Önkormányzat a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megemlékezést rendez. Közreműködik: a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Férfikar. A megemlékezés után lehetőség nyílik mécsesek elhelyezésére a Magyar Igazság Kútjánál.

június 09. péntektől

Angyalok verőfényben

Szentandrássy István expresszív, zaklatott, drámai hangvételű kompozícióin a cigányság ősi, balladisztikus hagyományai és alakjai elevenednek meg. A kiállításon több nagyméretű és szakrális témájú képét is láthatjuk. A kiállítást Dr. Schmidt Mária Széchényi-díjas magyar történész, a Terror Háza főigazgatója nyitja meg. A megnyitón közreműködnek: Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész és Kathy-Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, Érdemes Művész.

 

Józsefvárosi Galéria.

június 02. péntekig

Humoros tárlat

Sajdik Ferenc Prima Primissima-díjas és Kossuth-díjas grafikus, karikaturista kiállítását Kernács Gabriella művészettörténész nyitja meg, közreműködik: Móser Ádám harmonikaművész. Ki ne ismerné a furcsa lényeket – Pom-Pomot, a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászt és a többieket – akik Sajdik Ferenc rajzain keresztül éledtek meg? Figurái, krétarajzai, karikatúrái számtalan könyvborítón, filmen és újságban szerepelnek. A kiállítás május 26-ig tekinthető meg.

május 30. kedd, 19:00

Frozen Steak

A zenekar hétköznapokon duó formában működik, repertoárjának egyik fele régi bluesok mai megfejtéseit, a másik a saját dalaikat tartalmazza. Amikor bluest játszanak, ahogy a Józsefvárosi Galériában is tervezik, Bornemissza Ádám kitűnő basszusgitározása és éneke egészíti ki Demeter Ádám (dob) és Borza László (gitár, ének) játékát.

június 06. kedd, 19:00

Szalay Trió

A könyvjelző varieté programsorozaton fellpő trió néhány saját szerzemény mellett, többnyire a ’30-’50-es évek broadway musical-eiből válogatott jazz sztenderdeket játszik, valamint olyan jelentős jazz előadók és szerzők műveit, mint például Sonny Rollins vagy Thelonious Monk.

június 12. hétfõ, 18:00

Évszázadok kedvelt dalai, áriái

A Józsefvárosi Zenebarát Kör hangversenyén felcsendülnek Mozart, Schubert, Rossini, Bellini, Verdi, Wagner, Puccini, Mascagni, J. Strauss, népszerű olasz dalszerzők művei. Előadók: Banai Sára, Bartha Eszter, Ihring Anna, Zöld Ildikó, Kecskés Sándor, Kozári János, Ormándi József, Portisch Lajos, Tarnai Dávid Zongorán közreműködik: Hosmann Erzsébet – művésztanár.

 

Kesztyűgyár.

augusztus 18. péntekig

Nyári napközis tábor a Kesztyűgyárban

A józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári napközis tábort szervez a Józsefvárosban lakó vagy itt tanuló 7 és 14 éves korosztály számára. Június 16-ától augusztus 18-ig minden hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között színes programokkal és kirándulásokkal várják a gyerekeket. A mentorprogram keretében segítenek a kerületi diákoknak a pótvizsgára való felkészülésben is. A józsefvárosi gyermekeknek a tárborban való részvétel ingyenes, az étkezési lehetőségekről pedig a Kesztyűgyár Közösségi Házban érdeklődhetnek a szülők. A jelentkezési lap letölthető a www.kesztyugyar.hu oldalon keresztül vagy személyesen a Kesztyűgyár Közösségi Ház recepcióján kérhető. További információk: Varga Zita +36 20 331 1928.

május 30. kedd, 16:00

Yolo

A Yolo, azaz „You only live once”, magyarul „Csak egyszer élsz!” program a közösségi életet, a hasznos időtöltést és a kapcsolatteremtést helyezi a fókuszba. Különlegessége, hogy kifejezetten a 12 év feletti gyermekeket célozza meg, számukra kíván szabadidő eltöltésére alkalmas teret biztosítani. A programban a fiatalok maguk döntenek, hogy filmet néznek, zenét hallgatnak vagy más közösségi elfoglaltságot szeretnének végezni.

május 31. szerda, 16:00

Öko Design Műhely

Az Öko Design Műhely célja, hogy a Magdolna negyedben élők egy közösségépítő foglalkozás keretében hasznos vagy dekorációs tárgyakat fabrikáljanak újrahasznosítható eszközökből. A fotó illusztráció. Fotó forrás: www.stkh.hu

június 01. csütörtök, 10:00

Anyák a Fókuszban

Erre a foglalkozásra az anyukákat és a leendő kismamákat várja a Fókusz Női Közösségi Központ. A programon a hölgyek megoszthatják egymással tapasztalataikat, közösen főzhetnek.

 

H13.

június 06. kedd, 10:30

Tájékoztató a Budapest Mikrohitel Programról

Józsefvárosi mikrovállalkozásoknak tart ingyenes tanácsadást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a közelmúltban indult Budapest Mikrohitel Programról. A BVK munkatársai előzetes bejelentkezés alapján fogadják az érdeklődőket. Jelentkezni a 269-6869 telefonszámon vagy a mikrohitel@bvk.hu e-mai címen lehet.

június 13. kedd, 09:00

Üzleti tréning a H13-ban

Kétnapos felkészítést szerveznek azoknak, akik üzleti tervet szeretnének benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi Központ által meghirdetett „Pályázat az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra” című kiírásra. A felkészítés során a résztvevők ismereteket szerezhetnek arról, milyen egy jó üzleti ötlet, továbbá megismerhetik a vállalkozásalapítás menetét és kockázatait. Az egyéni és csoportos foglalkozások keretében lehetőség nyílik a vállalkozás indításához szükséges legfontosabb teendők elsajátítására, bevált marketingstratégiák megismerésére, továbbá a pénzügyi és adózási tudnivalók feltérképezésére.

 

Egyházi események.

szeptember 21. csütörtökig

Minden kocka érték

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Keszi Kovács László etnográfus tiszteletére kiállítást rendez. A tárlatot Dr. Sepsi Enikő, a KRE-BTK dékánja és Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum Főigazgatója nyitja meg. Díszvendég: Keszi Kovács Imola, aki édesapja könyvgyűjteményének jelentős részét KRE-BTK Bod Péter könyvtárának ajándékozta.

június 06. keddig

Simonyi Emő kiállítása a Párbeszéd Házában

Simonyi Emö festőművész, grafikus kiállítása május 4-én 19 órakor nyílik meg a Párbeszéd Házában. A tárlatot Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész, művészetkritikus nyitja meg, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója. A kiállítás 2017. június 6-ig látogatható hétköznaponként 15 és 18 óra között.

június 10. szombat, 19:00

G. Horváth József - Bárdos Lajos emlékhangverseny

A Bárdos Lajos Vegyeskar fennállásának 30 éves jubileuma, és első karnagya G. Horváth József halálának 20. évfordulója alkalmából emlékhangversenyt rendeznek a Szent József templomban. Műsorra tűzik többek között Bárdos Lajos, Kodály, Vivaldi és Cherubini műveit is. A hangverseny egyúttal jótékonysági koncert is a templom javára.

 

További események.

június 12. hétfõ, 18:00

Barokk és Klasszikus remekművek a Józsefvárosi Zeneiskola előadásában

A koncerten, amelyre mindenkit szeretettel várnak felcsendülnek Haydn, Bach és Handel művei is a Józsefvárosi Zeneiskola növendékeinek előadásában.

Kapcsolódó tartalmak .