Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

augusztus 24. péntekig

Nyári napközis tábor

További információért forduljon Varga Zitához a  +36 20 331 1928-as telefonszámon. A tábor porgramjai közé tartozik a társasjáték, a kirándulás, a sport, kézműveskedés és festőműhely, sőt, még a pótvizsgára is felkészítenek. Jelentkezési lap elérhető a Kesztyűgyár recepcióján (Mátyás tér 15.), az általános iskolákban, valamint weboldalukon:  kesztyugyar.hu-n. Jelentkezni május 14-től folyamatosan lehet.

szeptember 30. vasárnapig

A Seuso-kincs című kiállítás

A Magyar Nemzeti Múzeum József nádor-termében nyílt kiállítás A Seuso-kincs címmel; a tárlat a késő római kincslelet mind a 14 jelenleg ismert darabját, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja. Ez a késő római császárkor egyik legjelentősebb kincse. A kiállítás néhány hónapig tart nyitva a József nádor-teremben, majd november végén más késő római tárgyakkal kiegészülve átkerül a Nemzeti Múzeum állandó kiállításának termeibe.

július 21. szombat, 16:00

Teleki Juliális - Dóka Attila Live Band

Dóka Attila és Társak a Teleki Térért Egyesület szervezésében a Teleki Juniálison két rendhagyó produkció is színpadra kerül. Szombat délután 16:00 órakor Zátrok Vivien musicalszínésznő lép színpadra. Továbbá fellép a friss nagylemezes Dóka Attila, aki ezúttal bátyjával, Dóka Péterrel (ütő hangszerek) és Jung Andreával (hegedű), a Twin City énekesnőjével ad koncertet.

augusztus 13. hétfõtől

„Állati” jó tábor – Altemplomi gyermekhét

A Nagyvárad téri Református Gyülekezet vár minden olyan 5–13 éves gyermeket napközis táborába, aki szeret énekelni, sportolni, játszani, festeni, kézműveskedni, vagy éppen a Bibliából érdekes történeteket megismerni. Jöhetnek a gyülekezetbe rendszeresen járó gyerekek, de azok is, akik ritkábban jutnak ide, sőt: azok is, akik most lesznek itt először! Gyertek, érezzük magunkat együtt "állati" jól! Jelentkezni e-mailben (nagyvaradteriref@gmail.com) vagy telefonon (1/210-4459) lehet. Jelentkezési határidő: augusztus 5.

 

Józsefvárosi Galéria.

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

július 26. csütörtöktől

Miénk a pálya! - Grafika és animációkészítés világa

A Pályaválasztási Klub vendégeivel ez alkalommal a vizuális készségekre és képzelőerőre épülő pályákról beszélgetnek. A kerekasztal beszélgetés résztvevőitől megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy akár belőled is profi grafikus vagy animátor váljon. Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan fejlesztheted magad, milyen képzési utak léteznek és ezek milyen lehetőségeket kínálnak számodra, akkor gyere el te is és tedd fel bátran a kérdéseidet a meghívott vendégeinknek. További információ: www.mienkapalya.hu

október 13. szombattól

Utak a lelki egészséghez

Konferencia a Lelki Egészségvédő Alapítvány 25 éves jubileuma alkalmából. A részvételi információkat és a teljes programot az alábbi linken érhetik el: http://www.lelkiegeszsegert.hu/konferencia.html Szeretettel várják a pszichoterápiás egyesületek, valamint a társszakmák képviselőit, orvosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, óvónőket, mentálhigiénés szakembereket, szociális munkásokat, valamint mindenkit, akit érdekel a rendezvény. A konferencián előadások, workshopok és kerekasztalbeszélgetés keretében összegzik az alapítvány szakmai tevékenységének első 25 évét, valamint saját szakembereik és meghívott előadók segítségével körbe járni a lelki egészséghez vezető utak témakörét. A konferencia résztvevőit mindkét nap kávészünettel, szombaton este állófogadással és bárzongora-esttel várják.

 

Egyházi események.

 

További események.

november 09. péntekig

Ingyenes bőrgyógyászati előadások a Mária utcai klinikán

Ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Semmelweis Egyetem idén 125 éves Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája. Hat olyan témával várják az érdeklődőket, amelyek kiemelten fontosak és népegészségügyi szempontból is meghatározóak. A havi rendszerességgel jelentkező programokon szó lesz a fényvédelemről, a melanomáról, a szexuális úton terjedő betegségekről, a kozmetológiáról, a pikkelysömörről és az allergiákról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: http://semmelweis.hu/borklinika/125ev/

szeptember 09. vasárnapig

Budapest ezer arca - Kardos Ildikó fotókiállítása

A Kardos Ildikó fotóiból álló tárlatot Buza Péter szerkesztő, művelődéstörténész nyitja meg. Közreműködik: Zátrok Gábor tangóharmonika művész. A kiállítás megtekinthető szeptember 9-ig, minden nap 12-24 óra között.

augusztus 13. hétfõtől

Gyülekezeti gyermekrajz pályázat és kiállítás

A gyülekezeti gyermekrajz pályázatra Bibliai vagy szabadon választott témában, maximum két pályaművel lehet jelentkezni a gyülekezeti gyermekhét táborlakóinak. Különböző műfajban (rajz, festmény, fotó, számítógépes grafika, textil) mutathatják meg tehetségüket a versenyzők. A jelentkezési lapok és a műalkotások leadási határideje: 2018. augusztus 14. kedd 16 óra Bővebb információért keressék fel a http://gyulekezetigyermekrajz.blogspot.com/2018/ oldalt.

Kapcsolódó tartalmak .