Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

szeptember 09. szombat, 14:00

Tündértalálkozó a Kálvária téren

Családi programot szervez a Turay Ida Színház a Kálvária téren. Az ingyenes programon jelmezparádéval, kobold műhellyel, mesepalotával várják a gyermekeket, emellett a színház művészei koncertet is adnak. A jelmezben érkezők ajándékot és kedvezményeket kapnak.

 

Józsefvárosi Galéria.

 

Kesztyűgyár.

augusztus 18. péntekig

Nyári napközis tábor a Kesztyűgyárban

A józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári napközis tábort szervez a Józsefvárosban lakó vagy itt tanuló 7 és 14 éves korosztály számára. Június 16-ától augusztus 18-ig minden hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között színes programokkal és kirándulásokkal várják a gyerekeket. A mentorprogram keretében segítenek a kerületi diákoknak a pótvizsgára való felkészülésben is. A józsefvárosi gyermekeknek a tárborban való részvétel ingyenes, az étkezési lehetőségekről pedig a Kesztyűgyár Közösségi Házban érdeklődhetnek a szülők. A jelentkezési lap letölthető a www.kesztyugyar.hu oldalon keresztül vagy személyesen a Kesztyűgyár Közösségi Ház recepcióján kérhető. További információk: Varga Zita +36 20 331 1928.

 

H13.

augusztus 04. péntek, 17:30

Exhibition Opening of Experimental Art Project Coincidence

Kiállító művészek: Ashley Collin – sz. 1988., Birmingham, Anglia. Tanulmányok: Falmouth University School of Art, Cornwall; további tanulmányok Stass Paraskos ciprusi festőművész műhelyében. Kizárólag absztrakt festészettel foglalkozik. Fecsó Andrea – sz. 1980., Kaposvár, Magyarország. Tanulmányok: Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar látványtervező szak; további tanulmányok Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola alkalmazott- és elektronikus grafika szak. Festéssel, grafikával és design-nal foglalkozik. Vidám, figuratív világ jellemzi munkáit. Angelika Galus – sz. 1976., Krakkó, Lengyelország. Tanulmányok: Krakkói Pedagógiai Egyetem képzőművészet szak, ahol mestere Prof. Stanisław Sobolewski volt. A valóság határait súroló képi világ. Figuratív megfogalmazással, de a mágikus realizmus elemeivel gazdagítja képeit. Kamila Iwańska – sz. 1984., Krakkó, Lengyelország. Tanulmányok: Krakkói Képzőművészeti Egyetem festő szak. Festéssel, rajzzal, kerttervezéssel és művészetoktatással foglalkozik. Paweł Igielski – sz. 1971., Krakkó, Lengyelország. Művészi fotózással foglalkozik. A valóság hű ábrázolása érdekében a digitális és az analóg technikát egyaránt használja. Eredeti kiindulása, a reklámfotózás révén törekszik az őt körülvevő világban a fények és az emberek természetét a fotózáson keresztüli feltárni. Agnieszka Gzyl – sz. 1972., Varsó, Lengyelország. Tanulmányok: Łódź-i Képzőművészeti Egyetem formatervezés és építészet szak. Építészként, belsőépítészként és formatervezőként dolgozik. Festőként különböző technikák és anyagok felhasználásával ötvözi a digitális grafikát és a szilikon használatát. Jelenleg a Łódź-i Képzőművészeti Akadémián interdiszciplináris PhD fokozatának megszerzésén dolgozik. Máthé Zsuzsa Sedah – sz. 1964, Budapest, Magyarország. Tanulmányok: Bezalel Művészeti Akadémia, Jeruzsálem, festő szak. Előképzés a Képzőművészei Főiskola (Budapest) tanfolyamain. A különböző stílusok és stíluselemek kommunikációs üzenethordozóként való integrálása és felhasználása jellemzi. Emilia Gąsienica-Setlak – sz. 1986, Zakopane, Lengyelország. Tanulmányok: Krakkói Képzőművészeti Egyetem festő szak, ahol mesterei Prof. Teresa Korkowska-Rzepecka és Prof. Leszek Misiak voltak. Festéssel és műhelygrafikával foglalkozik. Művészi érdeklődési területei legfőképp a színdinamika, a tömör kompozíció, és ezeknek a környezettel való szintézise.

 

Egyházi események.

szeptember 21. csütörtökig

Minden kocka érték

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Keszi Kovács László etnográfus tiszteletére kiállítást rendez. A tárlatot Dr. Sepsi Enikő, a KRE-BTK dékánja és Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum Főigazgatója nyitja meg. Díszvendég: Keszi Kovács Imola, aki édesapja könyvgyűjteményének jelentős részét KRE-BTK Bod Péter könyvtárának ajándékozta.

 

További események.

szeptember 15. péntek, 18:00

Torockó

A Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozatának 2017-es őszi évadában erdélyi unitárius közösségek népművészete mutatkozik be. Elsőként Torockóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Kapcsolódó tartalmak .