Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

augusztus 24. péntekig

Nyári napközis tábor

További információért forduljon Varga Zitához a  +36 20 331 1928-as telefonszámon. A tábor porgramjai közé tartozik a társasjáték, a kirándulás, a sport, kézműveskedés és festőműhely, sőt, még a pótvizsgára is felkészítenek. Jelentkezési lap elérhető a Kesztyűgyár recepcióján (Mátyás tér 15.), az általános iskolákban, valamint weboldalukon:  kesztyugyar.hu-n. Jelentkezni május 14-től folyamatosan lehet.

június 23. szombat, 14:00

Múzeumok éjszakája

A Magyar Nemzeti Múzeumban az Ember – korhatárok nélkül című program az elmúlt évezredek történetéből válogat, személyiségeket és az őket körülvevő családot emeli ki, vagy pont annak hiányát. A Füvészkertben kézműves foglalkozással, vezetett sétákkal, növénysimogatóval várják a látogatókat. A Fiumei úti sírkertben tematikus sétákat, pódiumbeszélgetést, koncertet szerveznek, míg a Kegyeleti Múzeum a Múzeumok Éjszakáján nyílik újra egy állandó jellegű és egy időszaki kiállítással. Az ELTE BTK Trefort-kertben szintén tematikus sétákat, különleges fotózást, gyermekprogramokat kínálnak a látogatóknak, a Magyar Természettudományi Múzeumban kreatív foglalkozás, filmvetítés, előadások lesznek terítéken. A Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhely interaktív tárlattal jelentkezik, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban színházi előadások, rendhagyó irodalomóra várja a belépőket. A Rendőrmúzeumban bemutatkoznak a rendőrségi járművek, de lesz ügyességi verseny gyermekek részére és egyéb bűnmegelőzési foglalkozások is. Az Art Brut Galériában alkotóműhely és tárlatvezetés lesz. Részletes információ a www.muzej.hu oldalon található, valamint az ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazáson keresztül.

június 23. szombat, 15:00

Józsefvárosi focibajnokság az Orczy-parkban

Kispályás focibajnokságot szervez Józsefváros önkormányzata az Orczy-parkban. A június 23-ai tornára legfeljebb 10 fős csapatok nevezését várják. A bajnokságon résztvevők találkozhatnak a Budapest Honvéd öregfiúk csapatával és FTC labdarúgókkal, illetve kivetítőn követhetik a világbajnokság meccseit is. A nevezés ingyenes!

június 23. szombat, 17:00

Zenei Juniális

A Társak a Teleki Térért Egyesület izgalmas zenei programmal várja az érdeklődőket június 23-án 17 órától a Teleki Parkszínpadon. Fellépnek: Bacskay Zoltán gitárművész, Béres Katalin énekes és zongorista, Csicsmán Csilla énekes, Firtl Gergely és Hadházi Dávid táncdal-világslágerekkel, Horváth Gyöngyi Edith Piaf-előadóművész, Koncz Laci táncdalénekes, Matus Mihály játszik pánsípon és tárogatón, valamint Nagy János füttyművész. Műsorvezető: Varga Gábor Vilmos. A fotó illusztráció.

 

Józsefvárosi Galéria.

június 22. péntekig

Fény, víz, levegő - Gopcsa Paula kiállítása

Gopcsa Paula festőművész kiállítását Szakolczay Lajos, Széchenyi-díjas magyar irodalomtörténész nyitja meg. Közreműködik: Faragó Laura, Kossuth- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes. Gopcsa Paula egyik alapító tagja volt a vörösberényi és balatonboglári művésztelepnek. Alkotói munkája mellett a Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Gimnázium rajz- és művészettörténet tanára és a Képzőművészeti Főiskola vezető tanára volt. Az 1939 óta kerületünkben élő művésznő a 90. születésnapját ünnepeli.

június 26. keddig

A FÖLD NAPJA - Kovács Imre kiállítása

Kovács Imre Munkácsy Mihály-díjas magyar grafikusművész kiállítását Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. Kovács Imre figurális szimbólumokkal dolgozó művész, szeretetteljesen groteszk modern népmesehősökkel. Kiváló művelője a mélynyomású grafikai technikáknak és gobelintervezőként is ismert.

június 21. csütörtök, 18:00

Ferdinandy György: Fájó holnapok könyvbemutató

A Magyar Napló Kiadó szeretettel vár minden kedves érdeklődőt Ferdinandy György Fájó holnapok című kötetének bemutatójára. A szerzővel MÉSZÁROS MÁRTON újságíró, a kötet szerkesztője beszélget.

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

június 21. csütörtök, 18:30

Nő és férfi - titkok és tanulságok a másik nemről

A nő és a férfi: örök ellentét, vagy egy egész két fele? Másként működünk, vagy csak társadalmi sztereotípiák korlátozzák a megértést? Az előadó, Dr. Bíró Katalin kognitív viselkedésterapeuta, tréner előadásában többek között arra ad választ, hogy milyen különbségek vannak a nők és a férfiak pszichés működési mechanizmusaiban, milyen helyzetekben nyújt segítséget, ha ismerjük egymás működésének törvényszerűségeit, hogyan lehetünk sikeresek a nemek közötti együttműködésben, mire jók a női megoldások, és mit tud jobban a férfi, előny vagy hátrány nőnek lenni az üzleti életben és hogy hogyan használhatjuk a másik nemről szerzett tudást a mindennapokban és az üzleti életben egyaránt. Az eseményről további információt a https://www.facebook.com/events/872219502965162/ címen találnak.

június 26. kedd, 09:00

Üzleti Klub

Szeretettel várnak minden érdeklődő nyolcadik kerületi vállalkozót, vállalkozni vágyót a következő Üzleti Klubra. Józsefváros költségvetéséről, gazdasági aktualitásokról, adózásról Egry Attila alpolgármester számol be. A gyakornoki program - vállalkozások munkaerő igényének támogatása és a fiatalok munkaerő-piaci integrálása címmel Szűcs Mátyás, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. fejlesztési tanácsadója tart előadást. A felszólalások után alkalom nyílik kérdések feltevésére, valamint kapcsolatépítésre a kerület döntéshozóival, helyi vállalkozókkal és az előadókkal is.

október 13. szombattól

Utak a lelki egészséghez

Konferencia a Lelki Egészségvédő Alapítvány 25 éves jubileuma alkalmából. A részvételi információkat és a teljes programot az alábbi linken érhetik el: http://www.lelkiegeszsegert.hu/konferencia.html Szeretettel várják a pszichoterápiás egyesületek, valamint a társszakmák képviselőit, orvosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, óvónőket, mentálhigiénés szakembereket, szociális munkásokat, valamint mindenkit, akit érdekel a rendezvény. A konferencián előadások, workshopok és kerekasztalbeszélgetés keretében összegzik az alapítvány szakmai tevékenységének első 25 évét, valamint saját szakembereik és meghívott előadók segítségével körbe járni a lelki egészséghez vezető utak témakörét. A konferencia résztvevőit mindkét nap kávészünettel, szombaton este állófogadással és bárzongora-esttel várják.

 

Egyházi események.

június 27. szerdaig

Megújító Érintés kortárs egyházművészeti kiállítás

A nagy érdeklődésre való tekintettel szombati napokon is látogatható a tárlat, június 16-át kivéve. Így a Díszteremben június 27-ig, hétfőtől szombatig, 15 és 18 óra között megtekinthető.

 

További események.

november 09. péntekig

Ingyenes bőrgyógyászati előadások a Mária utcai klinikán

Ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Semmelweis Egyetem idén 125 éves Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája. Hat olyan témával várják az érdeklődőket, amelyek kiemelten fontosak és népegészségügyi szempontból is meghatározóak. A havi rendszerességgel jelentkező programokon szó lesz a fényvédelemről, a melanomáról, a szexuális úton terjedő betegségekről, a kozmetológiáról, a pikkelysömörről és az allergiákról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: http://semmelweis.hu/borklinika/125ev/

június 24. vasárnapig

Határok Nélkül - A víziók bűvöletében kiállítás

Pagels-Tóth Anna képzőművész kiállítása. A kiállítást megnyitja: Gyuricza művészetpszichológus, közreműködik: Sztojka elektromos citerán A kiállítás megtekinthető: 2018. június 24-ig, naponta 12–24 óra között

június 30. szombatig

BKV Előre SC toborzó

A BKV Előre Labdarúgó Szakosztálya várja a focizni szerető fiatalok jelentkezését U7-U19 korosztályú csapataiba. Az edzések helyszíne a Sport utca 2. alatt van. Jelentkezés Rácz László szakágvezetőnél a 06 70 672 6066 telefonszámon vagy a bkvelore.labdarugas@gmail.com címen.

június 23. szombat, 15:00

Múzeumok Éjszakája az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban

Állandó kiállításuk ezen a napon 17 órától 24 óráig látogatható! A DIÁK–SZÍN–JÁTÉK XI. program keretében 18 és 19:40 között újból kinyitja kapuit a szecessziós iskolaépület a diákszínjátszók előtt. Idei vendég Horváth Kristóf „Színész Bob”. 19.40 és 20.15 között rendhagyó irodalomóra Horváth Kristóf slam poetry bajnokkal. 20.15 – 21.20 között Ősz, tél, nyár, tavasz… címmel táncszínházi előadást tartanak a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium 12/A osztályos tanulói. 20:15-től Saga címmel a 11. évfolyamosok, 21:20-tól GYIK (Gyakran ismételt kérdések) címmel a 10. évfolyamosok, míg 22:50-től A nagy Romulus címmel a drámatagozat előadása tekinthető meg. 15 órától a gyerekeknek ingyenes diavetítés, mese puzzle, bábkészítés lesz; 15.30 – 16.15 között a felnőtteknek: bemutató és családi vetélkedő lesz a mese útján.

június 25. hétfõtől

Budapest ezer arca - Kardos Ildikó fotókiállítása

A Kardos Ildikó fotóiból álló tárlatot Buza Péter szerkesztő, művelődéstörténész nyitja meg. Közreműködik: Zátrok Gábor tangóharmonika művész. A kiállítás megtekinthető szeptember 9-ig, minden nap 12-24 óra között.

Kapcsolódó tartalmak .