Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

április 01. szombat, 10:00

Alkoss velünk Józsefvárosban

Rajzolj, fess Józsefváros közterein! A Józsefvárosi Galéria és a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium szervezésében megvalósuló program során mindenki elkészítheti saját alkotását Józsefváros nyüzsgő életéről. A programba bármelyik helyszínen be lehet csatlakozni. Gyerekeket, felnőtteket, amatőröket és képzőművészeket egyaránt várnak. Nézőket is szeretettel várnak. Ha saját alkotást készít, hozzon magával rajzeszközt, papírt, rajztáblát. Az elkészült munkákat április 10-ig le lehet adni a Józsefvárosi Galériában. A műveket kiállítják. Útvonal és időpontok: 10.00-10.40 Horváth Mihály tér 11.00-11.40 Rákóczi tér 12.20-13.00 Múzeum kert 13.20- 14.00 Mikszáth tér 14.10-15.00 Érkezés a Józsefvárosi Galériába, ahol büfé várja a résztvevőket.

 

Józsefvárosi Galéria.

március 31. péntekig

Az első tavaszi nap

Molnár C. Pál festőművész, grafikus (1894-1981) kiállítását Dr. Meskó Bánk nyitja meg, közreműködik Faragó Laura Magyar Örökség-díjas előadóművész. „Boldog ember vagyok, mert egész életemben azt csinálhattam, amit legjobban szeretek, végigjátszottam az életemet.” „A szépség a boldogság kiapadhatatlan forrása azok számára, akik felfedezik hollétét. Mindenütt elrejtőzik.” Molnár C. Pál A tárlat március 31-ig tekinthető meg hétköznap 9-18 óra között.

március 28. kedd, 15:00

A békés, építő XVIII. század

Dr. Tóth József történész előadása. A vérzivataros XVI-II. század után az egykori hadszíntéren végre a kardot felválthatta a kapa és a kasza. III. Károly pragmatikus politikája folytán megkezdődhetett az elpusztított ország újjáépítése. Ezt folytatta leánya, Mária Terézia is, akinek a külső támadásokkal szemben is sikerült megnyernie a magyar nemesség támogatását. Jelentős jobbágyvédő és kulturális rendelkezései hosszú távon is hasznosultak. Fia, II. József birodalmi politikája máig vitatott kérdés.

március 31. péntek, 18:00

Viziló a Szécsényiben

Tóth József Füles vetítéses előadása az elmúlt 50 évben készített humoros fotóiról. Füles, a magyar fotográfia egyik kulcsfigurája. Életének legtöbb eseménye szoros kapcsolatban áll Füles soha nem apadó kreativitásával és sajátos humorával.

 

Kesztyűgyár.

március 27. hétfõ, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

március 28. kedd, 16:00

Yolo

A Yolo, azaz „You only live once”, magyarul „Csak egyszer élsz!” program a közösségi életet, a hasznos időtöltést és a kapcsolatteremtést helyezi a fókuszba. Különlegessége, hogy kifejezetten a 12 év feletti gyermekeket célozza meg, számukra kíván szabadidő eltöltésére alkalmas teret biztosítani. A programban a fiatalok maguk döntenek, hogy filmet néznek, zenét hallgatnak vagy más közösségi elfoglaltságot szeretnének végezni.

 

H13.

március 31. péntekig

Az élet öröme

Sipka László technikatörténész, ipartörténész fotókiállításának megnyitóján köszöntőt mond Szily Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum Kommunikációs és Straégiai Főosztály helyettes vezetője. Az est folyamán hegedűn közreműködik Bácsy-Schwartz Zoltán. A kiállítás a Civilek a Palotanegyedért Egyesület közreműködésével jön létre. A kiállítás megtekinthető hétköznap reggel 8 és este 8 óra között.

március 28. kedd, 09:00

Józsefvárosi Üzleti Klub

Józsefváros költségvetéséről ésa fővárosban igényelhető vissza nem térítendő támogatásokról lesz szó a Józsefvárosi Üzleti Klub következő találkozóján. Az eseményen Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere a kerület gazdasági aktualitásait ismerteti. A vissza nem térítendő támogatásokról Bencze Dániel, a TNDR Service Kft munkatársa számol be. A rendezvényen a részvevők kérdéseket tehetnek fel az előadóknak, valamint kapcsolatokat alakíthatnak ki helyi vállalkozókkal. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az info@h13.hu címen lehet.

március 28. kedd, 18:00

A leghatékonyabb dropshipping technikák

Dropshipping? Remote warehouse? Webáruház indítása nulla, vagy minimális kezdő tőkéből? Nem túl kockázatos egy olyan üzlet, ahol még a terméket se látom? Tényleg nem kell hozzá pénz, hogy elinduljak? Akár a meglévő munkahelyem mellett is elkezdhetem? Ezekre és hasonló kérdésekre keresik kedd este a választ Gulyás Ákos segítségével. Az előadó a Syncee alapítója reális képet fest a legújabb nemzetközi e-commmerce trendekről. Bemutatja, hogyan indulhat el minimális költségekkel, akár saját készlet nélkül, az elektronikus kereskedelem sokszor bonyolult útvesztőjében. Ákos jól ismeri az újdonsült online vállalkozók igényeit, hiszen a Syncee ügyfelei a világ minden tájáról érkeznek. Regisztráció: https://goo.gl/forms/A0fD8XEnnJdmvh7l1

 

Egyházi események.

szeptember 21. csütörtökig

Minden kocka érték

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Keszi Kovács László etnográfus tiszteletére kiállítást rendez. A tárlatot Dr. Sepsi Enikő, a KRE-BTK dékánja és Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum Főigazgatója nyitja meg. Díszvendég: Keszi Kovács Imola, aki édesapja könyvgyűjteményének jelentős részét KRE-BTK Bod Péter könyvtárának ajándékozta.

április 28. péntekig

Képek a magyar cigány képzőművészetből

A tárlaton Bari Károly, Benics Réka, Dombrádi Horváth Géza, Kökény Róbert, Péli Tamás és Szentandrássy István alkotásaiból készült válogatást, továbbá Rácz Aladár 1958-ban elhunyt Kossuth-díjas cimbalomművész hagyatékát lehet megtekinteni. A kiállítást Hofher József SJ. nyitja meg, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ. A kiállítás április 28-ig látogatható hétköznapokon 15-18 óráig.

március 29. szerda, 17:00

Jézus pere két törvényszék előtt

Jézus pere két törvényszék előtt címmel előadást tart dr. Lábady Tamás a Horváth Mihály téri Szent József templomban. Mindenkit várnak szeretettel az öt órai misére és az azt követő előadásra.

március 30. csütörtök, 18:00

Kathy-Horváth Lajos improvizál

Kathy-Horváth Lajos hegedűvirtuóz Rácz Aladár emlékére improvizál. A muzsikát beszélgetés követi, amelynek házigazdája: Sajgó Szabolcs SJ.

 

További események.

április 09. vasárnapig

Életre kelt avarok

A kiállítás két avar kori sír leleteiből kiindulva kelti életre virtuálisan a kor szak szereplőit. Az egyik egy türk életműdu gazdag férfi, a másik egy germán származású hölgy .

március 27. hétfõ, 17:00

Hévízi gyógymódok

A Vasas Központi Könyvtár 5-7-ig az 5-7-ben című sorozata keretében március 27-én a föld mélyéről több ezer éve feltört csodatevő gyógyvízről és a felszínén tündérrózsákat ringató tó jótékony hatására épülő modern orvoslásról faggatja dr. Bergmann Annamáriát, a Hévízi gyógymódok című kötet szerkesztőjét a beszélgető estek házigazdája, Auth Magda. Fotó: heviz.hu

március 27. hétfõ, 17:00

Kobórlók

Urbán Péter Kobórlók című új regényét március 27-én 17 órakor mutatják be a Magyar Napló könyvesboltban

Kapcsolódó tartalmak .