Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

február 23. csütörtök, 09:00

Álláskereső klub

Álláskereső klubot tart rendszeres jelleggel a Kesztyűgyár. Csütörtökön délelőtt 9:00-12:00 óra között tizenöt számítógép, ingyenes internet hozzáférés és két mobiltelefon használata áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ingyenes program segítséget nyújt az aktuális trendhez igazodó önéletrajz írásához, fénykép készítéséhez, szerkesztéshez.

február 23. csütörtök, 09:00

Állásbörze az Óbudai Egyetemen

Az egyetemi hallgatók mellett a fiatal szakemberek is lehetőséget nyújt az Óbudai Egyetem tavaszi állásbörzéje a cégekkel való közvetlen kapcsolatteremtésre. Az érdeklődők cégbemutató előadásokon, próbainterjún, grafológiai gyorselemzésen is részt vehetnek.

február 23. csütörtök, 10:00

Csengettyű

Erre a zenés foglalkozásra az óvodáskor előtt álló kisbabákat és anyukájukat várja a Fókusz Női Közösségi Központ. A programon a kisgyermekek megismerkedhetnek a rumbatökkel, a castanettával, a csörgődobbal és más csengő-bongó hangszerekkel. Az örömzenélés mellett mondókákat, verseket, gyermekdalokat tanulhatnak a picik és a szüleik.

 

Józsefvárosi Galéria.

február 23. csütörtök, 18:00

A Föld jövője - Utópia vagy disztópia? II.

Az ötrészes előadássorozat a Földet és az emberi társadalmat érintő globális változásokról és azok kihívásairól szól. A második programon alkalommal Dr. Tímár Gábor, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetője előadását hallgathatjuk meg. Az előadássoroza többek közt Földünk működését, érzékeny egyensúlyát is bemutatja, megalapozva ezzel a következő négy előadás témáját, melyek a bolygó létfeltételeinek egy-egy szakágán (pl. vízgazdálkodás, erdőgazdálkodás, környezetvédelem, stb.) keresztül veti fel az ember, az állat- és növényvilág, és a Föld jövőjének kérdéseit.

február 28. kedd, 15:00

A hitért és a szabadságért - Bocskaytól Rákócziig

Történelmünk egyik legviharosabb évszázadairól Dr. Tóth József történész tart ingyenes előadást.

február 28. kedd, 17:30

JAZZ-sztori

Halper László neves és rendszeresen szereplő jazzmuzsikus, jazztörténeti előadása.

február 28. kedd, 19:00

Neumann Balázs Trió koncertje

A trio 2005-ben alakult a zongorista vezetésével. Koncertjeiken hallható darabok többsége Neumann kompozíciói, amelyeknek a mainstream jazz a kiindulópontjuk, és erős kortárs zenei hatásokkal telítettek. A trio jellegzetes, egyedülálló hangzását a kollektív improvizációk és atmoszférák egyedisége fűszerezi.

 

Kesztyűgyár.

február 21. kedd, 16:00

Yolo

A Yolo, azaz „You only live once”, magyarul „Csak egyszer élsz!” program a közösségi életet, a hasznos időtöltést és a kapcsolatteremtést helyezi a fókuszba. Különlegessége, hogy kifejezetten a 12 év feletti gyermekeket célozza meg, számukra kíván szabadidő eltöltésére alkalmas teret biztosítani. A programban a fiatalok maguk döntenek, hogy filmet néznek, zenét hallgatnak vagy más közösségi elfoglaltságot szeretnének végezni.

február 22. szerda, 16:00

Öko Design Műhely

Az Öko Design Műhely célja, hogy a Magdolna negyedben élők egy közösségépítő foglalkozás keretében hasznos vagy dekorációs tárgyakat fabrikáljanak újrahasznosítható eszközökből. A fotó illusztráció. Fotó forrás: www.stkh.hu

február 24. péntek, 16:00

Nyitott ház

A nyitott ház egy gyermekeknek szóló program. Ebben a résztvevők választhatnak a csocsó, az asztalitenisz, a darts, valamint társas- és kártyajátékok, csoportos körjátékok között. Jó idő esetén további szabadtéri programokon is részt vehetnek a kicsik és nagyok egyaránt.

február 27. hétfõ, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

 

H13.

február 21. kedd, 18:00

Virtuális valóságok, párhuzamos világok

Virtuális valóság? Mesterségesen megteremtett élethű világ? A legbelső vizuális, karrierista, vagy épp erotikus fantáziáink valóságos megélése? Élő közvetítések téren, időn és lassan dimenziókon át? Néhány éve mindezek még elképzelhetetlenek voltak, ma a mindennapi életünk részét képezik. Schwarz Gábor előadó, nyolc év és közel 4200 nemzetközi live streaming, 360 és VR videoprojekt tapasztalatáról, a uStream és a StreamVibe cégeknél eltöltött éveiről, valamint mindezen technológiák mögött megbújó dollármilliárdos üzletágról mesél. Regisztráció: https://goo.gl/forms/dlB8MR0VRsqstmT62

február 24. péntek, 14:30

Irodalmi Szalon

Az irodalmi szalon programsorozat következő eseményén versíró-, valamint klubfoglalkozást tartanak a verset szerető közönségnek. A meghívott vendégek között lesz dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, Kováts Adél Kossuth-díjas színművész, a Radnóti Színház igazgatója valamint Phan Bich Thien, a Fried Kastély Szálloda igazgatója.

 

Egyházi események.

február 24. péntek, 18:00

Dél-amerikai szellők

Dél-amerikai jezsuita barokk egyházzenét és népzenét hallhatnak az érdeklődők az Encuentros (Találkozások) együttes, és az Elocuencia barroca együttes (Argentína) előadásában február 24-én a Párbeszéd Házában. A művészek Ferenc pápa és a magyar jezsuiták tiszteletére énekelnek és szólaltatják meg hangszereiket.

február 25. szombat, 18:00

Batyus farsangi bál

Szeretettel hívjuk a Szent József plébánia farsangi báljára és mulatságára! A XX. század slágereit biztosítja a Turmix együttes.

 

További események.

március 19. vasárnapig

IV. Károly király koronázása

Az utolsó magyar király, IV. Károly és felesége, Zita királyné 1916. december 30-ai budai koronázásának századik évfordulójára egy olyan kiállítást tervezünk, mely egyrészt bemutatja a koronázás eseményeit, helyszíneit és személyeit, másrészt e jelentős eseményt úgymond belehelyezi az első világháborúban már két éve hadviselő félként résztvevő Osztrák-Magyar Monarchia háborús mindennapjaiba. A kiállítás amellett, hogy megismerteti a nézőt a magyar királykoronázások évszázados szertartásaival és szimbólumaival nem csak magára a koronázásra fókuszál, hanem azt beillesztve az első világháború eseménysorába bemutatja, hogy a háború nem csak a harctereken éreztette hatását, hanem egyaránt hatással volt a hátország mindennapjaira és kiemelkedő eseményeire is. A kiállításban a bőséges eredeti tárgyi, dokumentum- és fényképanyag mellett installációs elemekkel rekonstruáljuk a koronázás látványvilágát.

február 26. vasárnapig

Léghajók Budapest felett

Mészáros Péter Moha kézzel rajzolt, digitálisan színezett, tus grafikái láthatók a Fiktív Gasztrogalériában. A képek témái a budapesti különleges építészeti elemekkel rendelkező épületek valamint a régebbi korok díszes léghajói. A kiállítás naponta 12 és 24 óra között tekinthető meg.

Kapcsolódó tartalmak .