Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

május 05. péntektől

Humoros tárlat

Sajdik Ferenc Prima Primissima-díjas és Kossuth-díjas grafikus, karikaturista kiállítását Kernács Gabriella művészettörténész nyitja meg, közreműködik: Móser Ádám harmonikaművész. Ki ne ismerné a furcsa lényeket – Pom-Pomot, a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászt és a többieket – akik Sajdik Ferenc rajzain keresztül éledtek meg? Figurái, krétarajzai, karikatúrái számtalan könyvborítón, filmen és újságban szerepelnek. A kiállítás május 26-ig tekinthető meg.

május 13. szombat, 10:00

VIII. Ludovika Fesztivál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Száznapos Ünnepség hagyományait folytatva, immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Ludovika Fesztivált május 13-án az egykori akadémia főépülete előtt, a Ludovika téren. Az egész napos Ludovika Fesztiválon az érdeklődők különféle játékokon, vetélkedőkön, változatos családi- és gyermekprogramokon vehetnek részt. Megismerkedhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, sportegyesületével és hallgatói önkormányzatával, a látogatókat gasztrosétány, számos katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutatósátor, veterán és harcászati gépjármű is várja. A fesztivál ideje alatt helyszíni regisztrációt követően a Ludovika Főépület ingyenesen látogatható.

 

Józsefvárosi Galéria.

május 02. kedd, 19:00

Halper Experiment – Törőcsik Franciska

Halper László legújabb formációja saját kompozíciókat játszik. A zenekar tagjai megegyeznek a Halper-Hendrix Experiment formációban közreműködőkkel. A zenekar szólistája, Törőcsik Franciska a fiatal színészgeneráció egyik kiemelkedő alakja. Kivételes zenei tehetségét a Swing című filmben is megcsodálhatta a közönség.

 

Kesztyűgyár.

május 02. kedd, 16:00

Yolo

A Yolo, azaz „You only live once”, magyarul „Csak egyszer élsz!” program a közösségi életet, a hasznos időtöltést és a kapcsolatteremtést helyezi a fókuszba. Különlegessége, hogy kifejezetten a 12 év feletti gyermekeket célozza meg, számukra kíván szabadidő eltöltésére alkalmas teret biztosítani. A programban a fiatalok maguk döntenek, hogy filmet néznek, zenét hallgatnak vagy más közösségi elfoglaltságot szeretnének végezni.

május 03. szerda, 16:00

Öko Design Műhely

Az Öko Design Műhely célja, hogy a Magdolna negyedben élők egy közösségépítő foglalkozás keretében hasznos vagy dekorációs tárgyakat fabrikáljanak újrahasznosítható eszközökből. A fotó illusztráció. Fotó forrás: www.stkh.hu

május 04. csütörtök, 10:00

Anyák a Fókuszban

Erre a foglalkozásra az anyukákat és a leendő kismamákat várja a Fókusz Női Közösségi Központ. A programon a hölgyek megoszthatják egymással tapasztalataikat, közösen főzhetnek.

május 08. hétfõ, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

 

H13.

május 02. kedd, 10:30

Tájékoztató a Budapest Mikrohitel Programról

Józsefvárosi mikrovállalkozásoknak tart ingyenes tanácsadást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a közelmúltban indult Budapest Mikrohitel Programról. A BVK munkatársai előzetes bejelentkezés alapján fogadják az érdeklődőket. Jelentkezni a 269-6869 telefonszámon vagy a mikrohitel@bvk.hu e-mai címen lehet.

május 05. péntek, 11:00

Párbeszéd a keresztényüldözésről

Geopolitikai konferencia a Fővárosi Örmény Önkormányzat szervezésében. A Fővárosi Örmény Önkormányzat felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy nem kizárólag a távoli történelem során néztek szembe elődeink a keresztényüldözés problematikájával, hanem napjainkban is. Fontosnak tartottuk, hogy létrehozzunk egy olyan konferenciát - a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmán -, amely az egyházak szerepének jelentőségén túl, a téma iránt érzékeny biztonságpolitikusok, Közel-Kelet kutatók, egyházi szakemberek tolmácsolásában rámutat a keresztényüldözés krízisére, a MA kihívásaira, illetve a tömeges migráció keresztény társadalmakra gyakorolt hatására. A konferencián Dr. Békefy Lajos PhD ref. szociáletikus, világvallás-kutató, Dr. Birkás Antal PhD politológus, evangélikus teológus, Dr. Szakács Ferenc Sándor operatív igazgató, Institutio Pro Educationem Transilvaniensis Egyesület, Speidl Bianka, Migrációkutató Intézet, iszlám- és Közel-Kelet szakértő, Kiszelly Zoltán politológus, Georg Spöttle biztonságpolitikus, Dr. Ujházi Lóránd az NKE Nemzetbiztonsági Intézet tudományos főmunkatársa, Kótai Róbert NKE főhadnagy, tábori lelkész, Sántha Hanga, vezető kutató, Migrációkutató Intézet ad elő. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szervezes@fovarosiormeny.hu oldalon lehet megtenni.

 

Egyházi események.

szeptember 21. csütörtökig

Minden kocka érték

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Keszi Kovács László etnográfus tiszteletére kiállítást rendez. A tárlatot Dr. Sepsi Enikő, a KRE-BTK dékánja és Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum Főigazgatója nyitja meg. Díszvendég: Keszi Kovács Imola, aki édesapja könyvgyűjteményének jelentős részét KRE-BTK Bod Péter könyvtárának ajándékozta.

május 04. csütörtöktől

Simonyi Emő kiállítása a Párbeszéd Házában

Simonyi Emö festőművész, grafikus kiállítása május 4-én 19 órakor nyílik meg a Párbeszéd Házában. A tárlatot Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész, művészetkritikus nyitja meg, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója. A kiállítás 2017. június 6-ig látogatható hétköznaponként 15 és 18 óra között.

 

További események.

április 29. szombatig

Tómeder

Szabó Judit Erzsébet fotókiállításának témája az ősszel és télen üres Városligeti tónak az Állatkert felőli medre és annak környéke. Az elégikus feldolgozásban a táj pusztuló formái, és a tó körül vagy épp a mederben felbukkanó emberek a ma tükrében mutatják a millennium idejét, vagy ha úgy tetszik, a millennium tükrében a témát. A kiállítás része a Budapest FotóFesztivál rendezvénysorozatnak.

május 05. péntek, 18:00

Szerelmes zeneszerzők

A Magyar Kultúra-díjas Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész interaktív koncertjét zeneszerzőkről szóló történetekkel és sok-sok szerelemmel fűszerezte meg. A műsoron felcsendülnek többek között Beethoven, Liszt, Kodály, Rimszkij-Korszakov, Rachmaninov, és Bartók művei.

Kapcsolódó tartalmak .