Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

A 2021-es civil pályázatok nyerteseinek beszámolói

2022. január 25. kedd

Az önkormányzat 2021-es civil pályázatán támogatást nyert szervezetek nyilvános beszámolói (folyamatosan frissül)

A Közösségi Részvételi Iroda felkérte a 2021-es civil pályázat nyerteseit, hogy a kötelező hivatalos beszámolókon túl a nyilvánosságot is tájékoztassák azokról a tevékenységekről, amelyeket az önkormányzati támogatásból finanszíroztak, hogy minél több ember értesüljön ezekről. Köszönjük azoknak a szervezeteknek, akik éltek ezzel a lehetőséggel - ha pedig egy nyertes szervezet kedvet kap még arra, hogy beszámolót küldjön, ezt szeretettel várjuk a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre!

Belvárosi Vívó Sportegyesület

Belvárosi Vívó Sportegyesület egyik kiemelt célja a vívást választók segítése és felkészítése. A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával vívófelszereléseket vásároltunk utánpótlás korú versenyzőinknek és kezdő, akár felnőtt tagjainknak. Ezzel is hozzásegítjük őket a vívás élvezetéhez, a sportoláshoz.

További információ: https://vivoterem.hu/

Art’s Harmony Társaság

„Szívbajok ellen kisasszony szedjen tangót” - Testi-lelki-szellemi rehabilitációs program idősek részére az argentintangó segítségével

A tangó terápiás testi-lelki gyógyító hatásait egyre több helyen ismerik fel, számos orvosi és egyéb kutatás foglalkozik a legkülönbözőbb területeken a tangó terápiás alkalmazási lehetőségeivel.

A tangó nem egyszerűen egy tánc, sokkal több annál, a teljes emberi struktúra, a test, lélek, és szellem egysége, egyensúlya és harmóniája megteremtésének eszköze lehet. Ennek oka a lényegéből fakad: egyszerű és szabadon alkalmazható mozgáskészletre épül, másik pillére az egymásra irányuló figyelem, együttműködés, szavak nélküli kommunikáció a partnerrel, és mindezen keresztül a közös alkotás. Egyedülálló módon mind az 5 érzékszervre egyszerre hat, így a pillanatban, jelenben való figyelem összpontosítással, és a közös alkotás örömével együtt a rehabilitációs hatékonysága is sok más tevékenység fölé emeli.

Bár a tangó minden korosztálynak ajánlott, az idősek számára különleges lehetőséget nyújt, mert sok más tánccal ellentétben mozgáskultúrája nem jelent megterhelést a szervezet számára, korhatár nélkül gyakorolható, rendszeres művelése jótékony hatású testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt.

Az Art’s Harmony Társaság küldetése az életminőség javítása a művészeteken keresztül. Úgy látjuk, a tangó nagyszerű eszköz céljaink megvalósításához.

A fentiekre építve kidolgoztunk egy programot kifejezetten idősek számára, amit ha rendszeresen látogatnak, az egy folyamatos karbantartást, rehabilitációt biztosít, de akár egyszeri alkalommal is segítséget nyújthat.

A pályázat keretéből 2 ingyenes bemutató foglalkozást tartottunk az Art’s Harmony Studióban, de ennek folytatását tervezzük a továbbiakban is.

További információ: www.artsharmony.hu és www.facebook.com/artsharmony

Magyar Goju-Kai Szövetség

A Magyar Goju-Kai Szövetség 1983 óta tart minden korosztály részére karate edzéseket a 8-ik kerületben.

Először a székhelyünk a Gutenberg Tér 12 alatt a Vasas Táncegyüttes székházában működött, de már közel 10 éve a józsefvárosi önkormányzat támogatásával bérelünk egy alagsori termet a Pál utca 6 alatt. Beköltözés előtt teljesen felújítottuk a helységeket és kialakítottunk 2 edzőtermet, 2 öltözőt és egy irodát. A hozzánk jelentkező kezdők szinte 100%-a Józsefváros lakos és a célunk az, hogy minél több józsefvárosi lakost neveljünk egészséges életmódra, tiszteletre, szorgalomra, kitartásra és aki szeretne, annak rendszeres versenyzési lehetőséget is biztosítunk.

Ahhoz, hogy ezt magas szinten tudjuk végezni megfelelő körülmények is szükségesek. Ezért az Önkormányzattól elnyert pályázati összeget mindig a terem állagmegóvására, hibák javítására és festésre fordítjuk. A 2021 pályázati pénzből részlegesen felújítottuk és kifestettük a női és férfi öltözőt, és sor került az iroda tisztasági festésére is. Így sokkal kulturáltabb környezetben tudjuk fogadni a nálunk sportolókat. A következő lépcsőben, idén nyáron a két edzőterem festését terveztük be.

A Pál utca 6 alatt működő edzőtermünkbe várjuk a jelentkezőket, korosztálytól, nemtől és szinttől függetlenül:

Hétfő-Szerda-Péntek

16.30 - 17.30 kezdő és haladó gyerek csoport

18.00 - 19.30 haladó felnőtt csoport

Kedd-Csütörtök

17.30 - 19.00 versenyzői csoport

19.00 - 20.30 kezdő felnőtt csoport indítása 5 fős létszámtól

Hétfő-Szerda

09.00 - 10.30 versenyzői csoport

Edzéseket vezeti: Rebicek Gerd 7 Dan, Pap Dorottya és Rónai Lili válogatott sportolók

További információ: 06 70 436 4461, gerd.rebicek@gmail.com, gojukaihungary@gmail.com

goju-kai.hu

https://www.facebook.com/gojukaihungary

Láthatatlan Tanoda

Józsefváros támogatásának köszönhetően folytathattuk a Láthatatlan Tanoda alapműködésének magját adó tevékenységeinket, mint az egyéni fejlesztéseket, korrepetálásokat, középiskolai felkészítő foglalkozásokat, mentor-mentorált programokat, ezek mellett pedig számos izgalmas eseményt is szerveztünk.

Júliusban képzést tartottunk az önkénteseinknek, akik segítik a leendő középiskolások központi felvételire való felkészülését. Az AKG egyik pedagógusa tartotta a felkészítést, aki sok-sok segédanyaggal támogatta a munkánkat.

Nyár elején megtartottuk a hagyományos családi főzésünket is, ahol Tonté Bara, a Romani Gastro blog szerzője irányította a munkafolyamatot, amíg önkénteseink gyerekprogrammal készültek. A leendő középiskolásokkal különböző vállalatokhoz is ellátogatunk, hogy motivációt nyerjenek a továbbtanuláshoz.

Megtartottuk a szokásos nyári táborunkat is, és idén először együtt utaztunk el Mórahalomra az alsós és a felsős Tanodás gyerekekkel. A gyerekprogramok, táborok, különböző fejlesztő foglalkozások szervezése mellett a Tanoda koordinátorai a pályázati időszak alatt is intenzíven folytatták az önkéntesek és mentorok koordinálását, szociális munkával támogatták a családokat.

További információ: www.facebook.com/lathatatlantanoda/ és http://www.rosaparks.hu/

Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia

Sportegyesületünk, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia székhelyén a Budapest VIII. kerület Lovassy László utca 5/B szám alatti pinceszinti helyiségben végzi tevékenységét napi rendszerességgel megtartott teltházas edzések mellett, amelyen a kicsik, ovis kórtól, és a nagyok egészen veterán korig választhatnak edzéseink közül felkészültségüknek és kíváncsiságuknak megfelelően.

A Kick-Box Ovi és Suli nevet viselő edzéslehetőség mellett felnőtt hobbi csoportok és versenyzői felkészülés is zajlik a kerületi lakosok részére a VIII. kerületi bázisunkon.

Az Akadémia edzéseit Zrínyi Miklós mesteredző saját nevelésű nemzetközi versenyeredményekkel büszkélkedő tanítványaival megosztva tartja.

A teljes életpályán átívelő edzéskínálatunk mindenkinek lehetőséget teremt arra, hogy kipróbálja magát a küzdősportban legyen a célja akár versenyzői karrier, akár családi kikapcsolódás vagy hobbi sportolás.

Kick-Box Ovi: A Kick-Box Ovi az első lépcsőfoka a 4 éves kortól felnőtt korig tartó felmenő rendszerű akadémiai oktatási rendszerüknek, ennek is köszönheti kiemelt szerepét. Célja az, hogy már óvódás korban lehetőséget teremtsen a felesleges energiák levezetésére, fizikálisan és mentálisan is fejlessze a gyermekeket és hozzájáruljon a sport szeretetéhez. A Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia vezető edzőinek tapasztalata, hogy azok a gyerekek, akik már ebben a korban lehetőséget kapnak a sportolásra, nagyobb eséllyel válhatnak élsportolóvá az adott sportágban, vagy olyan mélységű kötődés alakul ki rendszeres mozgás iránt, ami egy életen át a sporthoz és így az egészséges életformához köti őket.

A felkészítő edzéseken nagy hangsúlyt fektetünk a készség- és mozgáskoordináció fejlesztésre.  Az alaptechnikák elsajátításához szükséges figyelem segít a kicsiknek az önuralom, önkontroll helyes alkalmazásában, így készítve fel őket a közeledő iskolai élet rendjére.

Kick-Box Suli: A technikák begyakorlása mellett már a versenyre felkészítő küzdelmek is megjelennek, melynek köszönhetően kialakul a sport és a partner tisztelete. A páros gyakorlatokban felismerik, hogy saját viselkedésük, hozzáállásuk partnerükre is kihat, az itt szükséges odafigyelést lassan a mindennapi életbe is átültetik.

Kick-Box Junior-Felnőtt: A versenyfelkészítő edzéseken speciálisan a élsportolói igényekre koncentrálunk, így nagy hangsúlyt fektetünk az állóképesség és a gyorsaságfejlesztésre, valamint a küzdelmekre. A kikapcsolódás iránt érdeklődök részére több időpontban (reggel, délután és este) is kínálunk edzéslehetőséget, ezzel a szoros időbeosztással rendelkező felnőtt korosztály is csatlakozhat az aktív kikapcsolódást biztosító óráinkra.

A kerületben mára meghatározó küzdősport egyesületté nőtte ki magát a Zrinyi Akadémia, egyesületünk tatamiját napról napra többek között olyan fantasztikus sportemberek, mint Gremen Petra utánpótlás Világbajnok, Debre Bence utánpótlás Európa-bajnok, Rizmayer Norbert felnőtt Világ- és Európa-bajnok, valamint Bayer Pétert felnőtt Európa-bajnok versenyzők is alkalomszerűen „koptatják”. Az imént kiemelt sportolók mellett számos Világkupa győztes illetve sokszoros Magyar-bajnok kick-box versenyzőnk készül nap mint nap az újabb megmérettetésekre.

Fenti sportolók az elmúlt évben tagjai voltak az utánpótlás és felnőtt kick-box light-contact és kick-light válogatottnak és több éremmel is hozzájárultak a válogatott sikeres szerepléséhez, amellyel fenti versenyzők, valamint egyesületünk józsefvárosi szakmai műhelye már évek óta öregbítik a VIII. kerület hírnevét, hiszen évről évre számos övvizsga, került már megrendezésre az Önkormányzat által bérbeadott helyiségben.

Mindennapos edzéseinket a józsefvárosi létesítményen túl, a Madárfészek Akadémián tartjuk, amelyeken az adott kerület és környező agglomerációs kerületek legfiatalabb óvodás és iskolás korú tehetségeitől kezdve a legidősebb korosztály képviselőjén át a profi korosztályos és felnőtt versenyzőkig bárki megtalálja a neki való edzés lehetőséget.

A kerületi ovis és iskolás korú gyermekek részére a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. ajánlása mellett működik mentor programunk, ahol hátrányos helyzetű kerületi gyerekek részére biztosítjuk az ingyenes edzés lehetőséget, mindemellett a kerületi lakosok kedvezményes edzés lehetőségeket is igénybe vehetnek klubunknál.

Nagyon vártuk már a 2021-es évet, hiszen 2020-ban sportágunkban kontakt sportág lévén minden nagyobb esemény törlésre került, ezért örömünkre szolgáltak a hazai válogatók és kontinensviadalok, világversenyek megrendezése, ahol 2 korosztályos utánpótlás válogatottat adott egyesületünk a magyar kick-box szakágnak. Mindazonáltal sajnálatos módon fiatalkorú versenyzőink sérülés miatt nem tudtak részt venni kvalifikációjuk ellenére a kontinensviadalon, mi azonban így is büszkék vagyunk rájuk, mivel biztosak vagyunk benne, hogy nem először húzhatták volna magukra a címeres mezt.

Indulásunk óta fontosnak tartjuk, hogy ne csak a versenysportot képviseljük, ezért napi foglalkozásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a versenyzők mellett a gyermekek és a felnőtt hobbi sportolók is megtalálják a számukra megfelelő mozgáslehetőséget egyesületünknél. Zrínyi Miklós keze alatt felnőtté vált egykor fiatal versenyzők is bekapcsolódtak a közös szakmai munkába, így mára az Akadémia Zrínyi Miklós okleveles mesteredző szakmai felügyelete alatt közösen neveljük az újabb tehetségeket.

További információ: https://zmkba.hu/

Budapesti Honismereti Társaság

A Városunk című helytörténeti magazin 2021/4. száma kiemelten foglalkozott Józsefváros történeti múltjával, helytörténeti vonzataival.2021. október 8-án elkészült, október 12-én terjesztésre került a Városunk – Budapesti Honismereti Híradó c. lapunk 2021/4. száma 1400 példányban.

Közvetlen VIII. kerületi terjesztésre került 2021. október 12-én 50 példány a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala révén.

A pályázati programnak megfelelően számaink ingyenesen hozzáférhetőek a fővárosi kerületek helytörténeti gyűjteményeiben/múzeumaiban (l9 intézmény), a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi könyvtárában és kerületi fiókkönyvtáraiban (50 könyvtár), a Budapesti Történeti Múzeumban és Budapest Főváros Levéltárában. Szerkesztőségi címlista alapján Budapest és a kerületek önkormányzatai, a témakör iránt elkötelezett lokálpatrióták… és a lap postai előfizetői kapták meg számainkat.

A nyomtatott szám jellemzői: A/4-es formátum, 20 oldal (1-20. számozással), 115 gr-os matt műnyomó papír, egyszínnyomás; kivétel az 1. és 20. oldalak és a 10-11. oldal is: ezek 4 x 4 színben, az oldalak: A/3-as méretben, hajtva, behúzva és két helyen tűzve.

Számunk korlátozás nélkül olvasható a Budapesti Helytörténeti Portálon (www.bpht.hu) digitális változatban (Városunk menüpont, Városunk-Budapesti Honismereti Híradó almenüpont), 4+4 színben.

Közvetlen elérhetősége: https://www.bpht.hu/varosunk-ujsag/az-ujsag-szamai/

Somvirág Alapítvány a Gyermekekért - Klímatudatos szemléletformálás egy „mentes” iskoláért

Célunk a „mentes” iskola létrehozása, természetesen fokozatos lépésekben.

Az osztályok részvételével megalkottuk az iskola Öko-kódexét, majd az osztályok ÖKO felelősöket választottak, akiknek részvételével megalakult az Ökoklub. Ők hetente megbeszélést tartanak a teendőkkel kapcsolatosan. Minden héten az iskolarádióban Öko-híreket olvasunk és Ökokvíz versenyt tartunk.

Következő lépésként meghirdettük az iskola saját öko-logó versenyét, és a nyertes rajzból elkészítettük a kitűzőket. Vásároltunk palackpréseket. Használatukat a diákok kedvelik, palack csak laposan kerül a szelektív gyűjtőbe!

100 tanuló részt vett a HUMUSZ Szövetség 4 foglalkozásán komposztálás, tudatos vásárlás és zöldháztartás témakörökben. Dietetikus tanácsadást kaptunk a hetedikes osztályok számára.

A tevékenységek szerves részét képzik a szelektív hulladékgyűjtés, az iskolaudvar zöldítése, dekorálás természetes alapanyagokkal papír helyett, a vízgyűjtés, a helytelen táplálkozásra való figyelemfelhívás, a tömegközlekedés felé orientálás.

Beszereztünk mindent a magas ágyás készítéséhez, amit tavasszal indítunk.

A pályázat által elindított célok, illetve irányzatok mind a tanulók, mind a pedagógusok részéről pozitív fogadtatásra találtak. Az értékközvetítés egyértelmű volt, az intézmény minden részt vevője partner a megfogalmazott célok elérésében. A pályázat eredményessége a közösségépítés terén is egyértelmű volt.

További információ: https://www.grundsuli.eu/dokumentumok/alapitvanyunkrol/

Gláser Jakab Emlékalapítvány - Teleki téri Imaház

A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően tudtuk 2021-ben magas színvonalon megszervezni a Teleki téri Imaház őszi ünnepeit.

A Gláser Jakab Emlékalapítvány a Teleki téri Imaház működtetője, mely a magyar zsidó hitélet különleges színfoltja: jelenleg ez a főváros egyetlen, eredetileg is hászid/szfárd imarendet (nuszách) követő, máig működő ortodox imaháza.

Fokozott óvintézkedések mellett rendeztük meg az őszi nagyünnepeket, ha lehetőség volt rá, szabadtéren tartottuk a kidusokat. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén sok önkéntes segítő kapcsolódott be az előkészületekbe.

Szeptember 6-án vette kezdetét rajs hasónó (ros hásáná), mely szeptember 8-ig tartott, ekkor ünnepeltük a zsidó új év kezdetét. Szertartásos étkezést tartottunk első este, majd ebédet a következő napon.

Szeptember 15-16-ra esett jom kipur, az engesztelő nap, mely egész napos böjt, ennek a végét közös étkezéssel ünnepeljük.

Szeptember 20-27 között ünnepeltük a szükeszt. A nyolc napos sátoros ünnepet megelőző nap a hagyományos sátorépítésé volt, mely tevékenységbe, nagy örömünkre, számos önkéntesünk aktívan bekapcsolódott. A jó hangulatban végzett közös munka igazi közösségépítő hatású volt. A szeptember 20-ai, 24-ei és 25-ei szertartásos étkezéseket a sátorban tartottuk.

Az őszi ünnepek 2021-ben szeptember 28-án értek véget, a szimhász tórával, a tóra örömünnepével.

További információ: https://glaserjakabemlekalapitvany.hu/

Józan Babák Egyesület

A Józan Babák Egyesület 2021 szeptemberétől minden pénteken játékos anya-gyermek-foglalkozásokat tart 1085 Budapest, Baross utca 28. szám alatt, Kunos Vera klinikai gyermek-szakpszichológus vezetésével. (Időpontot a jozanbabakklub@gmail.com címen lehet egyeztetni.)

Az alkalmazott módszer a részben magyar fejlesztésű dinamikus szenzoros integrációs terápia (dszit), amiről a szakmai egyesület honlapján (www.dszit.hu) és a Billenések – Tanulmányok a dinamikus szenzoros integrációs terápia köréből című kötetben olvashatunk, míg az egyesületben dolgozó Kunos Vera a www.jozanbabak.hu oldalon található interjúban mesél tevékenységéről.

„A dinamikus szenzoros integrációs terápia olyan módszer, amely a benne résztvevő gyermeknek izgalmas játéklehetőségeket nyújt, olyanokat, amelyek segítségével éretlen vagy egyes területeken nem kellően differenciált működésű idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, önszántukból, egyéni utakon járva fejleszthetik. Tehát nem egy meghatározott, beszabályozott tréning, hanem változatos, sokféle tevékenységet felkínáló, a gyerek számára örömet okozó játékfolyamat”. (www.dszit.hu)

Az egyesület párhuzamosan szülői konzultációt és szociális munkát biztosít.

Programunk számára a Józsefvárosi Önkormányzat eszközvásárláshoz nyújtott támogatást, aminek révén új forgó tölcséreket, mászókát és csúszdát, érzékelő korongokat, babzsákokat és más eszközöket szerezhettünk be. Reméljük, részben ezek felhasználásával, foglalkozásaink a továbbiakban is segítséget nyújtanak gyerekek és szülők harmonikus együttéléséhez, fejlődéséhez.

Tovább információ: www.jozanbabak.hu

KultDesk Kulturális Alapítvány

A KultDesk Kulturális Alapítvány egy ernyőszervezet, célunk, hogy a kulturális és szociális szférában elősegítsük olyan ötletek, tervek megvalósulását, melyek szervezői, megálmodói mögött nincs meg az anyagi források előteremtéséhez  szükséges intézményi, infrastrukturális háttér. Mindez gyakorlatban azt jelenti, hogy alkotóknak, kurátoroknak, galériáknak, kulturális területen dolgozó szakembereknek, csoportoknak segítünk pályázati források felkutatásában, pályázatírásban és nyertes pályázat esetén a projekt megvalósításában, elszámolásában.

A fentieken túlmenően az alapítvány kiemelt céljai a zenei és a kortárs művészeti kultúra támogatása és fejlesztése. 2018 óta számos hazai és nemzetközi pályázatot nyújtottunk be kulturális területeken, melyek közül több elfogadásra került. Aktív projektjeink 2021-ben és már 2022-ben is voltak. A KultDesk Alapítvány 2018 óra támogatja a Lahmacun közösségi rádiót. A rádiót önkéntesek működtetik, a rádió adományokból biztosítja a fenntartási költségeket. Az alapítvány 2020-ban és 2021-ben is sikeresen pályázott a Józsefvárosi Civil Pályázatra, amely projekt a Lahmacun rádió fenntartását és fejlesztését tűzte ki célul.

A józsefvárosi Civil Pályázat keretében megvalósult projekt: A 2021. évi Józsefváros által kiírt Civil és kulturális pályázat keretein belül a KultDesk Kulturális Alapítvány 240 ezer forint mértékű támogatásban részesült a Lahmacun rádió fenntartásának támogatásra. A támogatásnak köszönhetően a rádió stúdiójának bérleti díja három teljes hónapig (2021. szeptembertől novemberig) és egy hónapig részlegesen (december) finanszírozásra került. A támogatási időszak alatt, köszönhetően a pályázati támogatásnak is, több tucat új adás készült el a Lahmacun rádió stúdióban, amik a rádió honlapján visszahallgathatóak.

További információ: https://lahmacun.hu

A programhoz kapcsolódó hírek

Miénk itt a tér… - Beszámoló a Tavaszváró Piknikről

Józsefvárosi sportpályázat - 2022

Józsefvárosi nemzetiségi pályázat - 2022

Józsefvárosi egyházi pályázat - 2022

Józsefvárosi civil pályázat - 2022

Civilbarát önkormányzatot építünk - beszámoló 2021-ről

Beszámoló a józsefvárosi civil szervezetek és csoportok második fórumáról

Pályázat civil és egyházi szervezetek számára önkormányzati lakások bérlőkijelölési jogára

Józsefvárosi civil szervezetek és csoportok második fóruma

A civil és kulturális, egyházi, sport és nemzetiségi pályázatok eredményei - 2021

Józsefvárosi kötődésű civil szervezetek és csoportok online fóruma - beszámoló

A 2020-as civil pályázatok nyerteseinek beszámolói

Ünneplés a Molnár Ferenc Parkban

Józsefvárosi kötődésű civil szervezetek és csoportok online fóruma

Megjelent a 2021-es civil és kulturális pályázat!

Bemutatkoznak a józsefvárosi civil szervezetek

Ajánlja fel adója 1%-át józsefvárosi civil szervezeteknek!

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - női utcajogászok

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - Novák Julianna

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - Hegyi Dóra

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - Császár Adrienn

Civil szervezetek és önkormányzatok: hogyan bírjuk egymást, hogyan bírunk egymással?

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - Török Zsófi

Civil szerveződések és önkormányzatok - Online kerekasztal-beszélgetés

Február 1. a civilek napja

Az önkormányzat elfogadta Józsefváros Civil Stratégiáját

AdakozóKedd 2020. december 1.

Iratkozzon fel a Józsefvárosi Önkormányzat civil hírlevelére!

Lezárult a kerületi civil stratégia véleményezése

Véleményezze a kerület civil stratégiáját!

A civil és kulturális, egyházi, sport és nemzetiségi pályázatok eredményei

Helyiségbérleti lehetőségek civil és egyházi szervezeteknek a Józsefvárosi Önkormányzatnál

Józsefvárosi civil és kulturális pályázat

Ajánlja fel 1%-át józsefvárosi civil szervezeteknek!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben