Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Példaértékű munkavégzés a kerületi közbiztonságért

Átadták „Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” elismeréseket

2017. november 23. csütörtök

A Józsefvárosi Önkormányzat hagyományosan a rendvédelmi napon tünteti ki azokat a közrend és közbiztonság területén dolgozó szakembereket, akik a kerület biztonságáért kiemelkedő munkát végeznek, és ezzel példát állítanak munkatársaik elé is. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: az önkormányzat és a rendvédelmi dolgozók közös munkájának a célja, hogy a lakosok mindennapjait és a kerület közbiztonságát jobbá tegyék.

A Polgármesteri Hivatalban november 23-án megtartott ünnepségen Kocsis Máté köszönetet mondott a kitüntetetteknek, hogy tudásukkal, rátermettségükkel megteremtik a kerület polgárainak azt a biztonságérzetet, ami megilleti őket. A polgármester szerint nem vitatható, hogy számos kiváló rendvédelmi dolgozó van a kerületben, ám „a saját vezetőjük szerint Önök azok, akik az elmúlt esztendőben munkájukat a legjobbak között végezték, és példaként is állíthatók a munkatársaik elé”. 

Közös munka a biztonságosabb Józsefvárosért

Kocsis Máté kitért arra is, hogy Józsefváros vezetése elkötelezett a közbiztonság javításában, és ezért rengeteg intézkedést tettek. Hozzátette: ma már sokkal jobb, biztonságosabb és élhetőbb a kerület, mint néhány évtizeddel ezelőtt, ami elsősorban a rendvédelmi dolgozókon múlt, az önkormányzat pedig támogatta ezt.

„A közös munkának az a célja, hogy az itt élő emberek mindennapjait, a kerület közbiztonságát tegyük jobbá” – fogalmazott. Ezért a maga, az önkormányzat és a kerület lakóinak nevében köszönetet mondott a kitüntetetteknek, és azt kívánta, hogy a jövőben is példát mutassanak munkatársaiknak.

A polgármester úgy folytatta, hogy a józsefvárosi rendvédelmi dolgozók, amellett hogy jól végzik munkájukat, jó közösséget is alkotnak nemcsak szolgálatban, hanem azon kívül is, és ez is hozzájárul az elért eredményekhez. Végezetül sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánt a megjelenteknek a további közös munkájukhoz.

Jó példával járnak elől

Sára Botond alpolgármester pohárköszöntőjében arról beszélt, hogy a közrend és közbiztonság terén ugyan jó eredményeket ért el Józsefváros, ám az idei év elején lefolytatott kerületi konzultációban a lakosok ennek a folyamatnak a folytatását várják.

„Rend és a rendezettség tekintetében vannak még feladatok, ami a konzultáció eredményeiből is látszik” – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette: ez a feladat áll még előttük, ezt kell végrehajtaniuk és ebben járhatnak elől jó példával a kitüntetettek, akikre számítanak a rendezettség megteremtésében.

Az ünnepi rendezvényen részt vett Meichl Géza rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának gazdasági helyettese, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Hegedűs László rendőr alezredes, Józsefváros rendőrkapitányának helyettese, valamint Kelemen Zsolt tűzoltó alezredes, VIII. kerületi tűzoltóparancsnok is.

„Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetettjei:

Nagy Béla címzetes rendőr törzszászlós

Pályafutásának kezdetétől, 1999 óta teljesít szolgálatot a józsefvárosi rendőrkapitányságon. Nagy Béla jelenleg a kapitányságon létrehozott és egyedülállóan működő akciócsoport vezetője, amely az irányítása alatt számos sikeres elfogást hajtott végre – különös tekintettel a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekre –, növelve ezzel Józsefváros közbiztonságát és a kerületben élők biztonságérzetét.

Égető Szilárd Lajos tűzoltó hadnagy

A VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportjának rajparancsnoka, 2012 óta lát el szolgálatot Józsefvárosban. Folyamatosan képzi magát, áldozatos munkájának köszönhetően kialakítottak egy kötélpályát, amely jelentősen hozzájárul a parancsnokság alpitechnikai képesítéssel rendelkező állománya szakmai tudásának szinten tartásában, az új technikák elsajátításában. Kiemelkedő képességeivel, szakmai felkészültségével jó példával jár az állomány előtt.

Antalicz Zsolt váltásirányító

2008 áprilisa óta dolgozik közterület-felügyelőként Józsefvárosban. Az állomány legszélesebb intézkedési skálán eljáró felügyelője, mindennemű jogsértésben azonnal és kétséget kizáróan eljár. Intézkedései megalapozottak és jogszerűek, fellépése mindig nyugodt és határozott. A közösségnek erőskezű, szakértelemmel felruházott vezetője.

Kiss Károlyné polgárőr

Nyugdíjazását követően, 2012-ben lépett be a polgárőrségbe. Elmondása szerint, nem tudja elképzelni a további életét valamilyen hasznos tevékenység nélkül. A polgárőrség egyik legaktívabb tagja, nélküle elképzelhetetlen az iroda üzemeltetése, lelkiismeretes és precíz.

Mida László kerületőr

2016 decembere óta dolgozik kerületőrként. Munkáját mindig pontosan, nagy odafigyeléssel végzi, intézkedései kapcsán a területen élő lakosoktól rengeteg dicsérő szó érkezett. Munkavégzése során mindig törekszik a kerületi lakosokkal való jó kommunikáció és kapcsolat létrehozására és fenntartására, ami elősegíti Józsefváros biztonságosabb és tisztább környezetének megőrzését.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben