Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Online is véleményezhető

Közösségi fórum a tisztviselőtelepi új közpark kialakításáról

2017. november 24. péntek

A Bláthy Ottó utca Vajda Péter és Bíró Lajos utca közötti szakaszán új közparkot alakít ki a Józsefvárosi Önkormányzat, amely tervezéséhez a környékbeli lakosok ötleteit is várják. November 23-án, immár a második alkalommal szerveztek közösségi egyeztető fórumot annak érdekében, hogy a tervező cég és a lakosok eszmecserét tudjanak folytatni.

A kerületben korábban lezajlott közösségi tervezések sikerén felbuzdulva Józsefváros önkormányzata és a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) ötletfórumra hívta a lakosokat a Bláthy Ottó utca – Bíró Lajos és Vajda Péter utca közötti közterület – megújítása kapcsán.

A fórumon elhangzottakat Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője a következőképpen összegezte: „nagyon örülök annak, hogy a közösségi tervezés érdemben haladt előre.

Elindultunk egy jó irányban, most már mindenki átlátja, hogy milyen funkciók kaphatnak helyet a közparkban. A lakosság nagyon pozitívan fogadta azt, hogy részt vállalhatnak a park kialakításában” – fűzte hozzá a képviselő.

Reiner Gábor, a TÖE elnöke szerint nagyon fontos, hogy sokan megjelentek a fórumon, és elmondták a véleményüket a tervekkel kapcsolatban.

A tervekkel kapcsolatban Mustyák Dávid, VÍZKÖRTERV Kft. ügyvezetője tájékoztatta a megjelenteket. „Nagyon sok hasznos ötletet kaptunk a környéken élőktől, amelyeket igyekszünk beépíteni a tervbe. A következő alkalomra már egy konkrét tervet fogunk elhozni” – mondta el lapunknak az ügyvezető.

A tervező a további ötletek, vélemények összegyűjtése érdekében létrehozott egy online kérdőívet, amelyet december 6-ig lehet kitölteni.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben