Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefogás a drogellenes harcban

Együttműködést kötött a Józsefvárosi és a Belvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

2017. november 29. szerda

Kétoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Józsefvárosi és a Belvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökei november 28-án, az Aranytíz Kultúrházban tartott konferencián. A felek megállapodtak, hogy – a Nemzeti Drogellenes Stratégia irányelvei alapján végzett munkájuk összehangolásával – segítik egymást célkitűzéseik megvalósításában, hozzájárulva a drogprevenció erősítéséhez, a kábítószerfüggők hatékony segítéséhez és a rendőrség bűnüldöző munkájának támogatásához. Ennek érdekében megosztják egymással jó gyakorlataikat, összehangolják programjaikat.

Az együttműködés megkötésére a Belvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum A KEF-ek szerepe az oktatási intézményekben – a szenvedélybetegségek vonzásában című konferenciáján került sor.

Ferencz Orsolya köszöntőjében hangsúlyozta: Józsefváros az elmúlt években a JKEF teljes átszervezésével új alapokra helyezte a drogproblémák kezelését. A JKEF elnöke örömét fejezte ki, hogy létrejött az a kétoldalú megállapodás a Belvárossal, amit Józsefváros a IX., X. és a XVII. kerületekkel már megkötött. „Azt gondolom, hogy ez az együttműködés egy további felületet fog biztosítani a tapasztalatcserére, és a programok összehangolására” – fogalmazott.

Kiemelte: a Józsefvárosi Képviselő-testület korábbi döntése értelmében lehetőséget teremtenek arra, hogy a Józsefvárossal együttműködő kerületek szakemberei részt vegyenek a programjaikban. „Ez a lehetőség immár a Belvárosi szakemberek számára is megnyílik” – fűzte hozzá Ferencz Orsolya.

Mátyus Bálint, a belvárosi KEF elnöke arról beszélt, hogy eddig is jó kapcsolatot ápoltak a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal, amelyet mostani megállapodás hivatalos keretbe foglal. Az együttműködési szándéknyilatkozat aláírását követően szakmai előadások sora vette kezdetét, amelyekben példákon keresztül mutatták be az eddigi tapasztalatokat, és vázolták fel az elképzeléseket.

A programon mások mellett részt vett a JKEF több tagja: Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány, Szomor Katalin, a JKEF koordinátora, Dr. Újhelyi Eszter, a JKEF szakmai elnöke, Kovács Dávid Emil, a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora, és a Józsefvárosi Polgárőrség képviseletében Sántha András.

Fotó: Senger Nikolett/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben