Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

50 éves a Józsefvárosi Zeneiskola

Jubileumi gálaműsor a Turay Ida Színházban

2018. április 13. péntek

A zene szárnyán repülhetett végig az évszázadok hosszú során a Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi gálaműsorának közönsége a Turay Ida Színházban. A Nap utcában található intézmény az idei tanévben ünnepli önállóságának 50. évfordulóját, amit egy nagyszabású hangversenysorozattal is emlékezetessé tesznek. Az ünnepi koncertsorozat kiemelkedő állomása volt az április 12-én megrendezett gála is.

A műsor nyitányaként Katonáné Malmos Edit, az intézmény vezetője és Sántha Péterné alpolgármester köszöntötték a közönséget, akik között Sára Botond alpolgármester, dr. Tolnai Marianna, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, illetve Csőváriné Gurubi Judit, a Belső-Pesti Tankerületi Központ szakmai helyettese is helyet foglaltak.

Az igazgatónő beszédében kiemelte: egy intézmény életében éppúgy vannak sikerekkel, élményekkel, de megoldandó nehézségekkel teli időszakok is, mint egy ember életében. „Reméljük, hogy mindig helytálltunk azon a területen, ami a legfontosabb számunkra: a jó színvonalú szakmai, pedagógiai munka” – hangsúlyozta Katonáné Malmos Edit, aki köszöntője részeként egy kedves versben foglalta össze az iskola történetét és a benne zajló mindennapokat.

Sántha Péterné ünnepélyes megnyitójában hangsúlyozta, mennyire büszke erre az intézményre, ahol mindig kiváló munkát végeznek a tehetséges diákok és tanárok. „Munkájuk eredményeképp csodálatos évzáró hangversenyek jönnek létre. Biztos vagyok benne, hogy ez után az együtt töltött este után is hosszan megmarad bennünk az élmény, amit a kicsiktől, nagyobbaktól és tanáraiktól kapunk” – mondta az alpolgármester, aki Szabó Lőrinc Mozart hallgatása közben című költeményével zárta beszédét, melyet követően Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke díszoklevelet adott át az intézménynek a jubileum tiszteletére.

A közönség ezt követően az iskola jelenlegi és volt diákjai, valamint tanáraik műsorát hallgatva a különböző korok zenéiből kaphatott ízelítőt. A reneszánsz és barokk zeneművek mellett többek között Rózsavölgyi Márk, Kodály Zoltán, Donizetti, Mozart és Brahms szerzeményei is felcsendültek, de a klasszikusok mellett fűszerként hallhattuk Dizzy Gillespie Night in Tunesia című, kubai jazz és szving elemeket ötvöző művét, illetve Dés László A zene című musicaldalát is.

Az est során egy ősbemutatóra is sor került: Kecskés Gábor, az iskola nyugalmazott tanára Tinódi-kantáta című szerzeményét most először adta elő a növendékekből és tanárokból alakult együttes.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben