Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújultak a gyerekek által használt terek

Milliós felújítások a Kesztyűgyárban

2021. január 12. kedd

Felújították a Kesztyűgyár Közösségi Ház gyerekek által használt helyiségeit és a beázott tetőt. Az épületben most úgysem tarthatnak programokat, ez megkönnyítette a munkát. Saját forrásból csaknem 8 millió forintot költöttek a rekonstrukcióra.

A járványhelyzet megakadályozza, hogy programokat tartsanak a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban, ám ez a kényszerű helyzet megkönnyíti a szükségessé vált felújításokat is, hiszen sokkal kevesebben mozognak az épületben.

Mivel a teraszos lapostető beázott (lásd képgalériánkban még ebben az állapotban), ezért bizonyos javítási munkálatokat mindenképp el kellett végezni, viszont a fenti okok miatt lehetőség nyílt a legszükségesebbeknél több teret felújítani. 

Így megújult a „piros terem”: új linóleumot és akusztikai falat kapott, ahogy a zsibongóban is megoldották a hangszigetelést, és a ronda, kórházzöld aljzatot is szépre varázsolták egy csiszolással és festéssel. Természetesen a lapostetőt is felújították, megszüntetve a beázás okát. 

Csőke Zita, a Kesztyűgyár vezetője elmondta, hogy mindez nem igényelt plusz forrást, mert a járványhelyzet által kikényszerített pénzügyi átcsoportosítások biztosítani tudták a felújítás fedezetét, körülbelül 7,6 millió forintot. 

Szerző: Gaal Ilona; Képek: Kesztyűgyár, Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben