Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

MIRE VAN KILÁTÁS 2021-BEN?

„Mégiscsak jó irányba megyünk”

2021. január 25. hétfő

Pikó András polgármester sétára hívta Karácsony Gergely főpolgármestert. Az út során készült videós összefoglalóból az is kiderül, mik a túlélési esélyei a fővárosnak 2021-ben.

Pikó András egy rövid sétára invitálta Karácsony Gergelyt. Az útjuk a VIII. kerületből az V. kerületbe vezetett. „Azért, hogy beszélhessünk arról, Magyarország önkormányzati világa annyira szétszabdalt, és megmutassuk, milyen valóság van odaát, és milyen valóság van ideát” – mondta Pikó András. 

A politikusok az állami megszorításokkal bombázott önkormányzataik gazdasági helyzetéről, lehetőségeiről diskuráltak. „A megszorítások hétszer olyan arányban sújtják az ellenzéki településeket, mint a nem ellenzékieket” – jegyezte meg a főpolgármester. 

Karácsony Gergely azért optimista: „Hiába próbálnak minket lehetetlen helyzetbe hozni, mégis túljutottunk a tű fokán, elindítjuk a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is. Lehet, hogy nem akkorát lépünk, amekkorát szeretnénk, de mégiscsak jó irányba megyünk, és ezt nagyon sokan értékelik.”

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Képek és videó: Fővárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben