Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teljes rekonstrukció az Aurórában

Másfél milliárd forintból újul meg a rendelőintézet

2013. november 02. szombat

Csaknem 1 milliárd forintot nyert Józsefváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán az Auróra utcai szakrendelő felújítására. A másfél milliárd forintos beruházás során az intézmény nemcsak fizikailag újul meg, de a szolgáltatások minősége is színvonalasabb lesz.

A mintegy 8000 négyzetméteres épületet gyakorlatilag a megépítése, vagyis a ’70-es évek óta nem korszerűsítették. Mindemellett a kerület lakosságának 30%-a idős korú. Józsefváros önkormányzata ezért megpályázta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírását, amelynek keretében 970 millió forint támogatást kapott az Auróra utcai rendelő komplex megújítására. A teljes rekonstrukció másfél milliárd forintból valósul meg. Az elnyert támogatás mellett további 285 millió forintot a Belügyminisztérium biztosított, 255 millió forint pedig a Józsefvárosi Önkormányzat önrésze. 

Az elnyert összeg elegendő a 8 emeletes rendelő minden szintjének teljes körű megújítására, akadálymentesítésére és energetikai modernizációjára. A beruházásnak köszönhetően új és magasabb színvonalú szolgáltatásokkal bővül az intézmény. Természetesen megmarad a területi ellátási kötelezettséggel rendelkező felnőtt és gyermek háziorvosi, továbbá a védőnői és iskola-egészségügyi szolgálat is.

A műszerek és eszközök beszerzésére 50 millió forintot különített el az önkormányzat, többek között a röntgengépet is digitális technikával szerelik majd fel. Az ambuláns műtétek mellett nagyobb hangsúlyt kapnak a kúraszerű kezelések, új részlegként pedig megjelenik az infúziós kezelő. A rendelő informatikai háttere fejlesztésének és a betegirányító rendszer kiépítésének köszönhetően csökkenni fog a várakozási és előjegyzési idő.

Az önkormányzat kialakít egy új épületszárnyat is, ahol az addiktológiai részleg, valamint a jelenleg a Korányi Sándor utcában működő TBC és Pulmonológiai Gondozó kap helyet, külön bejárattal. Több lesz a parkolóhely, és megújul a szakrendelő parkja is. Csaknem 320 dolgozónak, orvosnak és ápolónak javulnak a munkakörülményei. A józsefvárosiak pedig egy 21. századi rendelőintézetben vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben