Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Auróra utcai rendelő

Beszélgetés dr. Peredi Gizellával

Több mint hat évtizede az orvosi pályán

Hatvanhat éve dolgozik az egészségügyben dr. Peredi Gizella, akit az idei Semmelweis-napon Polgármesteri Dicsérettel tüntettek ki. A 90 éves doktornő – aki a mammográfia és az ultrahang szaktekintélye – folyamatosan képzi magát és fiatalokat meghazudtoló lendületességgel végzi napi munkáját a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, több mint három évtizede. Peredi Gizellával a diagnosztika fejlődéséről, hivatásról, életútjáról beszélgettünk.

„Csak szívvel-lélekkel érdemes csinálni”

Csősz Katalin mesél a védőnői hivatásról

Csősz Katalin, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ területi vezető védőnője immár harminc éve dolgozik a kerületi gyermekekért és családokért. Józsefvárosban nőtt fel – tizennégy éves koráig élt itt szüleivel –, és főiskolai gyakorlatát is az Auróra utcai szakrendelőben töltötte. Odaadó, lelkiismeretes munkájáért az idei évben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült – ennek kapcsán beszélgettünk hivatásáról és ambícióiról.

Kapcsolódó videók

Korszerű járóbeteg-szakellátás a kerületben

Sára Botond: 230 millió forintból fejlesztik a Szent Kozma Egészségügyi Központ eszközparkját

Több mint kétszázmillió forintot fordítanak a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) eszközparkjának fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretében, növelve a kerületi lakosok egészségbiztonságát – közölte Sára Botond alpolgármester, Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban

A biztonság nemcsak köz, de egészségbiztonságot is jelent

Az elmúlt három évben Józsefváros önkormányzata 3 milliárd forintot fordított a kerületben élők egészségbiztonságára: az Auróra utcai szakrendelő, azaz Szent Kozma Egészségügyi Központ teljes megújítása, eszközeinek modernizálása mellett folyamatosan halad a kerületi háziorvosi rendelők rekonstrukciója. Növeli a helyiek egészségbiztonságát a szeptemberben megnyílt mentőállomás és a lakosok részére rendszeresen szervezett szűrőszombatok is. A további fejlesztésekről, egészségügyi beruházásokról Sára Botond alpolgármester beszélt lapunknak.

Népszerű volt a kerületi egészségnap

Kocsis Máté: jelentősen nőtt a józsefvárosiak egészségbiztonsága

Egészségnapot rendeztek szombaton a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, amelyen a szakrendelő teljes palettájával – tizennégy szűréssel – és egyéb kiegészítő programokkal várták a kerületi lakosokat. Az Egészségnap keretében 120 millió forint értékben egészségügyi készülékeket is átadtak, amelynek kapcsán a Józsefvárosban élők egészségbiztonságának növekedését hangsúlyozta Kocsis Máté polgármester.

Beszélgetés dr. Horváth Szilárddal, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatójával

Megújuló orvosi eszközpark, rendszeres szűrőprogramok

A három éve teljeskörűen felújított Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kerületi lakosok egészségbiztonságát tovább növeljék. A fejlesztések sora a Józsefvárosi Önkormányzat támogatása révén az orvosi eszközpark megújításával folytatódik. Erről és a szakrendelő programjairól Horváth Szilárd főigazgató beszélt lapunknak.

Eszközberuházások várhatók a rendelőkben és a Szent Kozma Központban

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések

Jelentős egészségüggyel kapcsolatos döntéseket hozott meg a képviselő-testület decemberi ülésén. A fejlesztések, eszközbeszerzések a háziorvosi alapellátást, és a járó-beteg szakellátást nyújtó Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot (JEK) is érintik. Az egészségüggyel összefüggő idei beruházásokról Sára Botond alpolgármester számolt be lapunknak.

Tapasztalatcsere, kérdések és válaszok

Orvosi fórum a szakrendelőben

Háziorvosi, szakorvosi fórumot hívott életre a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), hogy a kerület háziorvosai és a JEK szakorvosai tapasztalatot tudjanak cserélni, a felmerülő kérdésekre, problémákra pedig közösen megoldást keresni. Az eddigi két alkalom pozitív visszhangra talált az egészségügyi dolgozók körében, a harmadik fórumra ellátogatott Sára Botond alpolgármester is, aki az önkormányzat egészségügyi fejlesztéseit és terveit ismertette. Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) elnöke pedig tevékenységükről számolt be.

Népszerűek a józsefvárosi szűrőszombatok

Továbbra is lesznek ingyenes szűrések a szakrendelőben

Immár nyolc éve rendeznek úgynevezett szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban az önkormányzat támogatásával. Ezeken az alkalmakon rendelési időn kívül ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a kerületi lakosok. A program töretlen népszerűségnek örvend, így az önkormányzat a jövőben is fenntartja és támogatja ezt a szolgáltatást.

A megújult eszközpark újabb előrelépést jelent

Interjú dr. Horváth Szilárddal, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatójával

Évente mintegy 300 ezres betegforgalmat lát el a csaknem 80 ezer fős kerületben a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ. A szakrendelő 2015-ben teljes körűen megújult, a mai kor követelményeinek megfelelő, az egészségbiztonsághoz jelentősen hozzájáruló intézménye Józsefvárosnak. A szakrendelő működéséről, jövőbeni terveiről dr. Horváth Szilárd főigazgatóval beszélgettünk.

Fókuszban az egészségünk

A szakrendelőben jártak a táborozó gyerekek

Az egészség témája, az egészségügyi ellátás volt a középpontban a Kesztyűgyár nyári táborának szerda délelőtti programján. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Ne nézzük el” című prevenciós programsorozatának aktuális állomásán a Szent Kozma Egészségügyi Központba is ellátogattak a gyerekek.

Tízezer józsefvárosi iskolás hallásvizsgálata egyszerűsödik

Eszköztámogatás a Szent Kozma Egészségügyi Központnak

Húszéves, elavult audiométerét cserélhette le a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) a K&H gyógyvarázs program jóvoltából. Az új eszközzel a védőnők évente 23 oktatási intézményben mintegy tízezer diák hallásvizsgálatát végezhetik könnyedebben Józsefvárosban. A hétfői átadóünnepségen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: a Józsefvárosi Önkormányzat folyamatosan végzi az egészségügyi ellátások fejlesztését és a háziorvosi rendelők korszerűsítését, emellett üdvözölnek minden olyan egyéb támogatást is, ami a kerületiek egészségbiztonságát szolgálja.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben