Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Orczy Negyed

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Szomszédsági házfelügyelői állások

A szomszédsági házfelügyelői projekt célja, hogy a Magdolna – Orczy negyed szociális városrehabilitációs program keretében a krízisterületen lévő lakóházak segítséget kapjanak a szomszédsági házfelügyelőkön keresztül, akikhez közvetlenül lehet fordulni a felmerülő problémák esetén.

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaorientációs Börze a Kesztyűgyárban

A józsefvárosi általános iskolák 7-es és 8-os tanulóinak szerveztek pályaorientációs napot október 3-án a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A program lehetőséget biztosított a diákok számára, hogy megismerkedhessenek – elsősorban a kerületben lévő – középiskolák, szakiskolák nyújtotta képzési lehetőségekkel, illetve az adott szakmák munkaerőpiacon betöltött szerepével.

Kapcsolódó videók

Egészségügyi szűrések, koncert, tánc

Őszi egészségnap a Kálvária téren

Időseket és fiatalokat egyaránt a Kálvária térre csábított a – Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében megvalósult – őszi egészségnap, amelyet szeptember 27-én délután rendeztek meg. Az egészségügyi szűrések és tanácsadás mellett színpadi produkciók is szórakoztatták a megjelenteket.

Nem csak ruhákat tisztítanak, de tanácsadással is szolgálnak

Új közösségi mosoda és információs pont nyílt kerületünkben

Újabb, modern mosó- és szárítógépekkel felszerelt közösségi mosoda nyílt szeptember 26-án Józsefvárosban, a Diószegi utca 13. szám alatt. A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) által üzemeltetett, információs pontként is működő szolgáltatóhelyet igen jutányos, mosásonként mindössze 200 forintos áron lehet igénybe venni, egyszeri regisztrációt követően. Az átadón Sára Botond, kerületünk polgármestere, valamint Guzs Gyula, a környék önkormányzati képviselője is részt vett.

Közös élmények az őszi napfényben

Szezonzáró családi piknik a Kálvária téren

Idén összesen hat alkalommal várta közösségi piknik a családokat a Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezésében. Az egymás megismerésére, közösségépítésre is kiváló lehetőséget kínáló programsorozat szeptember 21-én érkezett utolsó állomásához, amikor a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét szórakoztató, változatos programok csábítottak kicsiket és nagyokat a Kálvária térre.

Ismerkedés és közös élmények

Újra családi piknik a Kálvária téren

Az egész nyáron át tartó programsorozatnak köszönhetően már több alkalommal vehettek részt a józsefvárosiak a közös élményszerzésekre és a szomszédsággal való megismerkedésre is alkalmat adó családi piknikeken. Szeptember 21-én, szombaton 10 órától ismét összegyűlhet a környék apraja-nagyja, hogy közösen töltsenek el egy felhőtlen napot a Kálvária téren.

Mozdulj, Józsefváros!

Élményekkel teli nap az egészség jegyében

Egészségnapot tartottak augusztus 24-én, szombaton a Kálvária téren. Az egésznapos, ingyenes rendezvény a kerületben otthonra lelt Egyszülős Központ rendezésében valósult meg, amelyet – többek között – a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és a Józsefvárosi Önkormányzat is támogatott. Az élménynap, amely kellő kikapcsolódásul szolgált minden résztvevőnek, az egészségtudatosságra hívta fel a figyelmet. Az eseményen Sára Botond polgármester kiemelte: az egészség védelmére összpontosuló programok a megelőzést is szolgálják.

Több mint egészség

Családi élménynap a Kálvária téren

Több mint egészség címmel családi élménynapot szervez a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ a Kálvária térre augusztus 24-én, szombaton. A 10 és 16 óra közötti ingyenes program kínálatában a színpadon koncert, mesejáték, és előadások várják az érdeklődőket. A kicsik számára gyerekfoglalkozással, ugrálóvárral, arcfestéssel készülnek a szervezők, a nagyobbaknak többek között jógát, elsősegélynyújtási bemutatót és pingpong versenyt szerveznek. A program a VEKOP 6.2.1.-15-2016-00013. számú pályázati projekt keretében valósul meg.

Pokróc, játékok, bábelőadás

Közösségépítő piknik a Kálvária téren

Újabb családias összejövetelt szervezett a Kesztyűgyár Közösségi Ház augusztus 3-án a Kálvária térre, ahol ezúttal is hangulatos légkör, számos játék és móka várta a kilátogatókat. A Rózsapiros Bábtársulat előadását pedig nagy tapssal jutalmazták a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programon részt vettek körzeti rendészek és a körzeti megbízott is, akik hasznos tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat.

Szenvedélyek napja a Kálvária téren

A függőségek megelőzésére hívták fel a figyelmet

A Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSZSZGYK) a Szenvedélyek napja névre keresztelt programra várta a fiatalokat július 10-én a Kálvária térre. Az egészségtudatos életmódot népszerűsítő rendezvénysorozat második állomásaként a szenvedélybetegségek megelőzését helyezték fókuszba. Az eseményen, melyre Sára Botond polgármester is kilátogatott, a gyerekek nemcsak játékos keretek között ismerhették meg a függőségek hatásait, hanem a szervezők által kínált számtalan mozgáslehetőség azt is megmutatta, a szenvedélyük legyen inkább a sport!

Az együtt töltött idő öröme

Újra családi piknikre csábított a Kálvária tér

A Kálvária tér ismét piknikre csábította a józsefvárosi családokat július 6-án. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett rendezvény ezúttal is számos izgalmas játékkal, zenével, mókával és kacagással várt kicsiket és nagyokat, így ezen a szombati napon ismét gyerekzsivaj, izgatott kiáltások és örömteli kacajok hangja töltötte meg a teret.

Ne nézzük el!

A kábítószer veszélyeire hívták fel a figyelmet a Kálvária téri sportnapon

Immár negyedik éve rendezi meg a Ne nézzük el programsorozatot a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja a Kesztyűgyár Közösségi Ház közreműködésével. Az idei rendezvénysorozat „Sporttal a drog ellen” elnevezésű nyitányát a Kálvária téren tartották meg június 28-án, ahol a józsefvárosi gyerekek számos sportágat kipróbálhattak és játékos formában szerezhettek ismereteket a kábítószer veszélyeiről.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben