Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros - közös város

Tájékoztató várandósok részére

2021. szeptember 12. vasárnap

dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság is tájékoztatót készített várandós nők részére, hogy fontos támpontot nyújtsanak a felkészüléshez.

A tájékoztató célja az, hogy várandós nők részére nyújtson néhány fontos támpontot, beszélgetésindító gondolatot, amelyre szükségük lehet az informált döntéshozatalhoz. Az alábbi információk, megállapítások általánosságban igazak, azonban – mivel minden anya, magzat és szülés egyedi – természetesen nem tekinthetők egyénre szabott orvosi szaktanácsnak. A várandósnak választott orvosával, illetve a szülésénél jelen levő orvossal, szülésznővel kell megbeszélnie, hogy mit szeretne és mit nem, s hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

A tájékoztatót készítette: dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember

Tartalmát jóváhagyta: Dr. Bálint Balázs, a szülészet-nőgyógyászat országos szakfelügyelő főorvosa

A tájékoztató innen letölthető >>>

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2021. december 20-án valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézmény vezetője részére elküldött egy tizenhét oldalas dokumentumot "Tájékoztató a szülésről" címmel, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezése alapján az országosan elérhetővé kell tenni mind elektronikus, mind nyomtatott formában. A tájékoztató a családközpontú szülészeti ellátás folyamatát írja le, melynek célja, hogy várandós nők és családjuk részére nyújtson fontos információkat a szülésre való felkészüléshez.

A tájékoztató innen letölthető >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben