Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Most a Losin és JEGYMI-n a sor

Megújuló sportudvarok Józsefvárosban

Otthon melege program

A távfűtés korszerűsítésére lehet pályázni

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg kiírás június 17-én az Otthon melege program keretében. A 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24 és 2020. március 31 között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Józsefvárosban is számos izgalmas program várja a látogatókat

Hamarosan ismét itt a Múzeumok Éjszakája

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, mely évről évre országszerte több száz intézményben várja a közönséget több ezernyi izgalmas programmal. Idén június 22-én este és éjszaka nyitják ki kapuikat a múzeumok. Budapesten belül, így Józsefvárosban is számos izgalmas lehetőség közül választhatunk ezen a különleges szombati napon.

Videotár

Percek alatt kattant a bilincs az elkövető karján

Józsefvárosi lakos segített a rabló elfogásában

A Práter és Szigony utca sarkán telefonált a környéken lakó Veres Viktor, amikor kilépett a dohánybolt ajtaján egy férfi késsel a kezében, majd rögtön utána az eladó, azt kiáltva: „kirabolták a trafikot!” A józsefvárosi férfi a menekülő rabló nyomába eredt és a lélekjelenlétének, illetve a rendőrök hatékonyságának köszönhetően pár perc múlva már kattant is a bilincs az elkövető karján.

A Tömő utcába költözik a szakrendelés

1,5 milliárd forintból korszerűsítik a pulmonológiai klinikát

Új helyszínen, a külső klinikai tömb Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája. Az épület felújítására és az eszközpark fejlesztésére 1,5 milliárd forintot biztosított a kormány.

Véget ért a tanév

Elbúcsúztak iskolájuktól a kerületi nyolcadikosok

Idén is elérkezett a nap, amikor több száz józsefvárosi diák életének egyik fontos állomásaként búcsút mondott az általános iskolának. Június 14-én, pénteken befejeződött a 2018/19-es tanév, utoljára csengettek ki a nyolcadik osztályosoknak. A végzősök virágcsokrokkal és lufikkal a kezükben végigsétáltak az ünneplőbe öltöztetett termeken, folyosókon, elköszöntek tanáraiktól és fiatalabb társaiktól, hogy a nyári szünet után új céljaik felé induljanak.

A Kertvárosban rejtőzött el

Újra őrizetben a kórházból megszökött fogoly

A rendőrök elfogták azt a letartóztatásban lévő 19 éves nőt, aki június 17-én szökött meg egy VIII. kerületi kórházból.

 

Köztér.

Nem jutott messze a zsákmánnyal

Hét perc alatt elfogták a rablót

Százhuszonkétezer forintot rabolt egy dohányboltból, zsákmányának azonban nem sokáig örülhetett. A józsefvárosi járőrök állampolgári segítséggel, a bejelentéstől számított hét percen belül elfogták a tettest.

Közös élmények az árnyat adó fák alatt

Családi piknik a Kálvária téren

A nagy melegben igazi oázis volt a kerületi családok számára a június 15-én megrendezett Kálvária téri piknik. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett programon minden gyermek megtalálhatta a számára legkedvesebb elfoglaltságot: ügyességi és labdajátékok, színes lufik, buborékfújók, baba ugrálóvár, színezők és sok más érdekesség várta őket. A hangulatot a Handabanda Zenekar műsora tette tökéletessé, Szabó Zselyke duruzsoló hangja hol elringatta, hol mozgásra buzdította a kicsiket.

Két társaság szólalkozott össze

A rendőrök előállították a Kálvária téren verekedőket

Június 11-én kora este érkezett a rendőrségre egy bejelentés, miszerint a Kálvária téren két társaság összeverekedett. A józsefvárosi rendőrök hét személyt állítottak elő felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt.

Józsefvárosban fogták el a nyaklánctolvajt

A térfigyelő kamerák buktatták le a férfit

A ferencvárosi rendőrök a Práter utcában fogták el azt a férfit, aki a IX. kerületben egy nő nyakából kitépett egy nyakláncot, és elmenekült a helyszínről - adta hírül a police.hu

A rovat további hírei

 

Közélet.

A hazaszeretet a nemzet közös nevezője kell legyen

Honvédelmi családi nap az Orczy-parkban

Lövészet, íjászat, vívás, evezés, birkózás… csak néhány azok közül a honvédelmi sportok közül, amelyeket június 16-án lehetett kipróbálni az Orczy-parkban megtartott családi napon. A Honvédelmi Sportszövetség rendezvényén emellett darus tűzoltókocsi, állatsimogató, koncertek és hagyományőrzők várták az érdeklődőket. A magyar zászlót és a szövetség lobogóját ejtőernyősök juttatták el a helyszínre.

170 lovas érkezik Józsefvárosba

Nemzetközi díjugrató verseny a Nemzeti Lovardában

A Józsefvárosban található Nemzeti Lovarda ad otthont az idei évben – a Közép-Európa és Közép- Ázsia országait tömörítő olimpiai C csoport számára kiírt – a 2020-ban Tokióban megrendezésre kerülő nyári Olimpiai Játékokra kvalifikáló díjugrató versenynek június 27. és 30. között. A négynapos megmérettetés során tizenhárom versenyszámban mérik össze tudásukat a díjugrató lovasok. A CSI***-W Nemzetközi Díjugrató és Olimpiai Kvalifikációs Csapatversenyre mintegy 22 nemzet 170 lovasa érkezik majd, és 10 csapat nevezett az olimpiai kvalifikációra.

Élményszerű művészeti oktatás

Ősszel folytatódik az OkosMozi program

A következő tanévben is folytatódik az OkosMozi program, amely Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmjéhez kapcsolódva a középiskolás korosztály élményszerű művészeti oktatását célozza – jelentették be csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Új tetővel, kívül-belül megszépülve

Felújítási munkálatok a Lőrinc pap téri Jézus Szíve templomban

A palotanegyedi városkép elképzelhetetlen a jezsuiták Lőrinc pap téri temploma nélkül, amely tetőhéjazatának cseréje ezekben a hetekben zajlik. A munkálatok befejezte a nyár végére várható, mikortól is új palaborítás óvja a barátságos épületet, hogy a kerületbeliek és a nálunk megforduló turisták még sokáig gyönyörködhessenek szépségében, és a hívők kényelmesebb körülmények között járhassanak a szentmisékre.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

A Magyar Nemzeti Múzeum is a helyszínek között

Zenélő Budapest: minikoncertek fővárosszerte

Immáron ötödik alkalommal indult útjára a Zenélő Budapest programsorozat, amely ez évtől már 16 helyszínen – köztük a Magyar Nemzeti Múzeumban is –, közel 600 minikoncerttel várja az érdeklődőket majd’ egész nyáron.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Táskalopás miatt keresnek egy férfit

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki táskát lopott - adta hírül a police.hu.

Felhívás

Nyári diákmunka Józsefvárosban

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási, valamint kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

Egy halhatatlan szerelem története

Dido és Aeneas operaelőadás a Deák Diákban

A Deák Diák Általános Iskola és a Budapesti Énekes Iskola egy újabb közös produkciót mutatott be a II. János Pál pápa téren található iskola tornatermében, május 31-én este. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját Dr. Bubnó Tamás karnagy rendezésében, Szengyel István koreográfiájával, Mezei Katalinnal és Mezei Andrással a címszerepekben láthatta a közönség.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2019/20

Aki látta, értesítse a rendőröket

Kórházból szökött meg egy fogvatartott

Fogolyszökés miatt keresik a 19 éves Varga Gabriella Nórát, aki június 17-én egy VIII. kerületi kórházból szökött meg. A rendőrök azt kérik, hogy aki a fényképen látható nőt felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Indulnak a vágányfelújítási munkálatok

Június 14-től változik a nagykörúti villamos forgalmi rendje

Villamosvágány-felújítási munkák miatt pótlóbusz jár a 4-es és a 6-os villamos vonalának több szakaszán is a nyári tanítási szünetben. Június 15-től, szombattól a villamosok rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pedig pótlóbuszra kell szállni. A pótlóbuszok gördülékeny haladását buszsáv és további forgalomtechnikai intézkedések segítik majd. A villamospótlás feltételeinek kiépítése miatt már június 14-én este változik a villamosközlekedés.

Még négy eltűntet keresnek

Kiemelték a hajóbalesetben elsüllyedt Hableányt

A Clark Ádám úszódaru segítségével emelték ki a Dunából a Hableány turistahajót kedden. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azt követően további tizenhárom áldozatot találtak meg és azonosítottak. A kiemelés során további négy holttestet találtak a mentési munkálatokban részt vevő személyek.

A rovat további hírei

 .