Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

2013-ban megépül az új piac

Újrapályáztatás, túl drágán dolgoznának a kivitelezők

2012. október 19. péntek

Új közbeszerzési eljárást ír ki Józsefváros Önkormányzata az új Teleki téri piac megépítésére. A beérkezett ajánlatok közül a legolcsóbb is 50 millió forinttal haladta meg a rendelkezésre álló büdzsét, ezért a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság érvénytelennek nyilvánította az eljárást. Ez volt a kormánypárti és ellenzéki képviselők által delegált, szakemberekből álló fórum egybehangzó javaslata is.

Tervezői költségvetés szerint nettó 435 millió forintból épülhetne meg az új Teleki téri piac és az önkormányzat is ekkor összeget különített el a fejlesztésre. Az érvényes pályázatot benyújtott cégek azonban jóval drágábban valósítanák meg a beruházást. A legolcsóbb árajánlat 50 millió forinttal, a legdrágább 100 millió forinttal kerülne többe, mint a beszerzés becsült értéke. Így a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság - elfogadva a szakmai bíráló bizottság javaslatát- érvénytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást.  

Kocsis Máté hangsúlyozta, Józsefváros vezetése elkötelezett a Teleki tér újjáépítésében, ezért fontos, hogy olyan döntés szülessen, amely mindenki számára megnyugtató feltételek mellett garantálja, hogy 2013-ban megépül az új piac.  

A Képviselő- testület döntése szerint az önkormányzat rövid időn belül újra kiírja a Teleki téri piac megépítésére szóló közbeszerzési eljárást. A beruházás tehát a korábban vállaltaknak megfelelően - némi csúszással -, de 2013-ban megépül. Nemcsak a piac lesz új, hanem az egész környezete megújul. A tér átépítése az új élelmiszerüzlet megépítésével kezdődött. A Józsefvárosi Önkormányzat ezen túl, a tér tágabb környezetének teljes rendezését, közterület-fejlesztését is tervezi, az ezt tartalmazó pályázat már az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség asztalán van.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben