Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megemlékezés a Corvin-közben

Az ötvenhatodik évforduló

2012. október 24. szerda

Ne féljünk kimondani, hogy itt dobogott a forradalom és szabadságharc szíve. A kádárista hatalom évtizedekig büntette ezért kerületünket, ám a tősgyökeres józsefvárosiak mégsem tagadták meg mártírjaikat- – mondta ünnepi beszédében Kocsis Máté polgármester a Corvin közben.

Józsefváros központi megemlékezését a Corvin közben rendezték meg, ahol a polgármester kiemelte, bár mi, magyarok sokszor levertük már magunkról a béklyót, nem tehetünk mást ma sem, hiszen Magyarország csak autonóm, független és szabad nemzetként tud létezni.

Hozzátette, Józsefváros ma újjáépül. „Ez nem politikai klisé, hanem a mindennapokban testet öltő valóság.” A kerület vezetése ugyanis azon dolgozik, hogy modern, békés, barátságos és 21. századi egyetemvárossá váljon Józsefváros.

„A hazáért” feliratú 1956-os emlékművet az önkormányzata nevében a polgármester koszorúzta meg, de a pártok kerületi képviselői is elhelyezték a megemlékezés virágait.

Az ünnepségen a Kőris utcai református egyházközség rézfúvós együttesének muzsikusai közreműködtek, továbbá a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán férfikar, amely három részletet adott elő Erkel Ferenc Bánk bán című operájából.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben