Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

Ne váljunk áldozattá az ünnepek alatt sem!

2012. október 30. kedd

Mindenszentekkor és Halottak Napján a rendőrségi statisztikák szerint megszaporodnak a bűncselekmények a temetők területén. Gyakoriak az autófeltörések vagy a kisebb-nagyobb lopások. A Budapesti Rendőrfőkapitányság pontokba szedte azokat a tanulságokat, amelyeket a bűnelkövetők kihasználnak ezekben a napokban.

Budapest rendőrfőkapitánya Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok a következőkre hívja fel a polgárok figyelmét:

- Mielőtt a temetőbe indulnak ellenőrizzék, hogy a gépjárművüket, kerékpárjukat biztosan lezárták-e!

- Ne hagyják a személyes irataikat, bankkártyájukat, kulcsaikat az autóban! Sőt, lehetőleg még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak a kocsi utasterében!

- Okmányaikat, értékeiket mindig a táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben!

- Értéket, pénzt, bankkártyát feleslegesen ne tartsanak maguknál.

- Ha tehetik, a mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, hiszen akadnak olyan elkövetők, akik kifejezetten ezek eltulajdonítására specializálódtak.

- A nagy csomagokkal, vidékről tömegközlekedési eszközökkel a fővárosba érkezők, ha tehetik, használják ki a pályaudvarok érték- és csomagmegőrzőit.

- Amennyiben mégis észlelték, hogy feltörték, vagy ellopták járművüket, úgy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívó számokon!

- A bűncselekmény helyszínét ne változtassák meg! Ha a helyszín megváltoztatása elkerülhetetlen (pl.: elsősegélynyújtás, közveszély elhárítás stb.) azt a kiérkező rendőrjárőrnek, illetve a helyszíni szemle bizottság vezetőjének jelezni kell.

A VIII. kerületi Rendőrkapitányság elérhetősége 06 1- 477- 3700 Rendőrőrs Keleti Pályaudvar elérhetősége 06 1- 477- 3726

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben