Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendvédelmi nap 2012.

Kocsis Máté: Nem csak jól szolgálnak, de példát is mutatnak

2012. november 23. péntek

Eredményes a kerületben tevékenykedő rendvédelmi szervek és a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködése- mondta Kocsis Máté az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetés átadásán. A polgármester hangsúlyozta, a rendvédelmi munkatársak nem csak jól szolgálják a józsefvárosi polgárok védelmét, hanem jó példát is mutatnak.

Érezzék magukat józsefvárosinak, mert kiemelkedő és példamutató az a munka, amit végeznek a kerületért- mondta beszédében Kocsis Máté polgármester az átadáson. A polgármester Szerencsés István tűzoltó főtörzszászlósnak, Litauszki László hadnagynak és Veizer György kerületőrnek adta át az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa kitüntetést.

Szerencsés István tűzoltó főtörzszászlós hivatásos szolgálatát 25 évvel ezelőtt kezdte meg a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság VIII. kerületi Tűzoltóparancsnokságán, ahol azóta is töretlen lelkesedéssel végzi feladatát.

Az eltelt idő alatt számos beosztásban bizonyította rátermettségét és hivatása iránti elkötelezettségét. Azon kevesek közé tartozik, aki ténylegesen, negyed évszázadot eltöltött nemcsak ugyanannál a szervezetnél, de ugyanazon a szolgálati helyen is. Középfokú állami és szakmai iskolai végzettséggel rendelkezik, melynek köszönhetően szerparancsnokként, irányítói és vezetői képességét kihasználva, hosszú időn keresztül kimagasló színvonalon koordinálta a rábízott személyi állományt és annak munkáját.

Jelenleg különleges szerkezelőként darus gépjármű vezetését és kezelését látja el. Kitűnő helyismeretének és tájékozódó képességének köszönhetően rövid idő alatt képes Józsefváros és a főváros bármely pontjára eljutni ezzel a több tonnás szerrel, mely által a segítség gyorsan megérkezik a bajbajutott állampolgárokhoz.

Litauszki László 2002-ben került a VIII. kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti osztályára r. őrmesterként, majd sikeres államvizsgája után 2002. július 1-jétől r. hadnagyként teljesít szolgálatot. Munkaviszonya alatt kiemelkedő és precíz munkát végez a szabálysértési munkaterületen, az ügyek feldolgozása során szakmai ismereteit kiválóan alkalmazza, az utasítások és a határidők betartása jellemzi. Igényes és pontos munkájával, aktivitásával és a többletmunkák vállalásával nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az Igazgatásrendészeti Osztályon a növekvő munkaterhek ellenére sincs lemaradás.

Saját munkaterületén kívül mások munkájába is besegít, aktívan kiveszi részét az új kollegák betanításában is. Kiemelt főelőadóként az osztályon folyó szabálysértési ügyek közül a bonyolult, kiemelt ügyeket is jól kezeli és a jogvitás ügyekben előadótársainak is maximális segítséget nyújt. 

Veizer György 2010 januárjától tagja a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetének. Munkatársai csendes, becsületes, őszinte fiatalemberként ismerik. Magáénak érzi a szervezet céljait, vezetői építhetnek rá, a munka alól sohasem keres kibúvót, legyen szó bármilyen rendkívüli feladatról. Éjjel nappal hadra fogható, ugyanakkor kollégájával is jól kijön, diszkrét, önzetlen, kedvelt járőrtárs. Nem forrófejű, higgadtsága gyakran hasznosul az ingerültebb polgárokkal szembeni intézkedéseknél. Lehet rá számítani, mellé áll, bármilyen helyzetbe kerül is a társa.

A munkahelyen kívül is „egy igazi jó fej srác”. Motor őrült. Mindent megbütyköl, megszerel, főleg ami benzinnel működik. Testfelépítése nem csak Józsefvárosban jelent számára előnyt, gigászi erejét a civil életben is értelmes célokra, jól hasznosítja. Esetében nem kell, kompromisszumot kössön a jó fizikai adottság a szellemi képességekkel. Ismeretei széles körűek. Tájékozott informatikai, munkaszervezési, logisztikai téren is. Szorgalmas, takarékos, ritka, normális fiú, akire vezetői is okkal lehetnek büszkék.

 

Boros István közterület-felügyelő a katonai főiskolai diploma megszerzése, majd hivatásos tisztképző iskolai tanárként eltöltött néhány év után a civil életben próbált szerencsét.  Ekkor még nem sejtette, de végül életútjának meghatározó elemévé mégis a szolgálattétel vált. 2003-tól a kerületőrség vezetője, majd közterület-felügyelő.

Maximalizmusának köszönhetően nem tud félre fordított fejjel elmenni szabálysértés mellett, semmit nem hagy szó nélkül. Járőr társainak gyorsan telik mellette az éjszakai szolgálat, unalom, bóbiskolás szóba sem jöhet. A rendőrök is szívesen dolgoznak vele együtt, jó a kapcsolatuk, gyakorlottan biztosítja intézkedésüket. Kapcsolatteremtő képessége, jogszabályok terén való jártassága, szorgalma, becsületessége mind megmutatkozik munkája minőségében, eredményességében. Testét katonásan karban tartja, ragyogó idővel futja a 10 kilométeres távot. Megjelenése, ruházata mindig kifogástalan, otthon van a gasztronómia és a világtörténelem terén is.

 

A kitüntetések átadását követően a Józsefvárosi Polgárőrség vezetője, Kaiser József mondott pohárköszöntőt. Az önkormányzati képviselő kiemelte, a Magdolna utcában nemrég megroggyant ház eseténél kiderült, a kerületben működő rendvédelmi szervek a lehető legjobb színvonalon végzik munkájukat Józsefváros érdekében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben