Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Projektindító: Magdolna Negyed Program III

Csaknem 4 milliárd forintból folytatódik a szociális városrehabilitáció

2013. február 05. kedd

12 ezer embert érint közvetve a Magdolna Negyed Program III. üteme. A városrész 3,8 milliárd forint támogatást nyert el az Új Széchenyi-tervből. A projektindító sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán példaértékűnek nevezte a beruházást. Azt mondta, Józsefváros jó úton halad az újjáépülés felé.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter az akcióterület bejárását követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ha nem fejlesztik a humánerőforrást, nem teszik képessé a közösségeket, hogy használni tudják a megújult környezetüket, akkor ugyanúgy leromlik az épületek állaga. Mint mondta, a programnak van szociális, kulturális, sport, oktatási, egészségügyi és romakérdéssel összefüggő vonatkozása is, vagyis éppen lefedi tárcája szakterületeit. Hozzátette: szívesen támogatja a hasonló összetett projekteket, amelyben a területek egymást erősítik. A humántárca vezetője szerint a városrehabilitációval együtt induló képzési programok növelik az ott élők elhelyezkedési esélyeit és a VIII. kerületet úgy lehet majd bemutatni, mint a nagyvárosi városrehabilitáció jó példája.

Kocsis Máté azt is elmondta, hogy a program március 1-jén indul és bízik abban, hogy jövő tavaszra már látható lesz a változás. A társadalmi elemek 2015-ben, a fejlesztési elemek pedig 2014 augusztusában zárulnak. A polgármester kiemelte, a mostani támogatással Józsefváros Budapest legeredményesebben pályázó kerülete, ebben a ciklusban közel 40 milliárd forint fejlesztési forrás jut a városrészbe.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben