Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Épül Budapest 15 kilométernyi új csatornája

Csatornahálózat-fejlesztési munkák

2010. március 02. kedd

Budapest hat kerületében (VI., VIII., IX., X., XI., XIV.) 15 kilométer hosszúságban épülnek, újulnak meg tehermentesítő csatornák. Az ÉlőDuna projekt kiegészítő beruházásaként zajló csatornafejlesztések célja a helyenként túlterhelt budapesti szennyvízvezeték-hálózat terhelésének csökkentése.

A munkálatok a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházás keretében, az eddig ott keletkezett megtakarításokból, valamint kiegészítő uniós forrásokból rendelkezésre álló 62 millió eurós keretből valósulnak meg. A kiegészítő beruházások 2010 végére – a teljes projekt lezárásáig – az utolsó helyszínen is befejeződnek.

A VIII. kerületben jelenleg is zajlanak kivitelezési munkák, a Szigony utcában és a Baross utcában a munkálatok várhatóan nyár végén fejeződnek be.

Az ÉlőDuna projekt megvalósítása során további csatorna-korszerűsítésekre,hálózatfejlesztésekre nyílik lehetőség a Duna vízminőségének fokozottabb védelme érdekében. A lakosság és a közlekedők nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja a jelenlegi csatornázás, ugyanis a főváros kerületeinek legtöbbjében a nagy forgalmú közlekedési csomópontokban a kivitelezők egy ún. csősajtolásos technológiát használnak, melynek köszönhetően a földfelszín megbontása nélkül fektethetőek le a csövek a talajba, s így nagyobb közlekedési fennakadások nélkül vezethetők át a nagy forgalmú utak alatt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben