Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Példakép

Átvette kitüntetését Szabó Nikolett

2013. április 15. hétfő

Átvette kitüntetését Szabó Nikolett. A paralimpiai bronzérmes dzsúdós betegsége miatt nem tudott részt venni azon az átadó ünnepségen, amit a hagyományok szerint március 19-én, József napon tart a Józsefvárosi Önkormányzat. Többi közt ekkor kerül átadásra a Jó Sport kitüntetés, amelyet idén Szabó Nikolettnek szavazott meg a Képviselő-testület.

A magyar női cselgáncssport világklasszisa – aki születési rendellenesség következtében látássérült - a díjat Sántha Péterné alpolgármestertől és Zentai Oszkártól, a Humánszolgáltatási Bizottság elnökétől vette át az Önkormányzat házasságkötő termében.

A bizottság elnöke kiemelte, a közösségnek szüksége van olyan emberekre, akiket példaként állíthatnak maguk elé, és az is fontos, hogy a józsefvárosiak tudják és érezzék: ha valami kiemelkedőt visznek véghez, azt a közösség elismeri és díjazza.

A humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester is példaként állította Nikoletett a polgárok elé. Egy versenyzőnek nemcsak az ellenfeleit kell legyőznie, hanem saját magát is, és ez az igazán emberfeletti teljesítmény- mondta Sántha Péterné.

A Jó Sport kitüntetést Józsefváros Képviselő-testülete 1999-ben alapította, annak érdekében, hogy a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végző személyeket és szerveket méltó elismerésben részesíthesse.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben