Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rezsiháború

Több mint félmillió támogató

2013. április 17. szerda

2 hónap ellenségeskedés után, a baloldal mára támogatandó ügynek tartja a rezsicsökkentés, ám csak abban az esetben, ha nem 10, hanem 15%-os lesz a mértéke. A szocialista Kommásy Ákos mégsem írta alá az aláírásokat gyűjtő ívet, ellent mondva ezzel pártja állásfoglalásának. Mindeközben az aláírásgyűjtési akció példátlan sikereket ért el, országszerte több mint 550 ezer aláírás gyűlt össze.

Még csak felkeresnie sem kellett egyik aláírásgyűjtő pontot sem a szocialista Komássy Ákosnak, miután a lakóhelye szerint megválasztott önkormányzati képviselője, Soós György személyesen vitte el számára az aláírásokat gyűjtő ívet. A Józsefvárosi Képviselő-testület áprilisi első, rendes ülése végén Soós arra kérte Komássyt, hogy aláírásával támogassa a magyar családok ügyét. Az ellenzéki képviselő azonban nem írta alá a 10%-os rezsicsökkentésről szóló ívet. Azzal próbálta magyarázni tartózkodását, hogy nem ért egyet az aláírásgyűjtő lap alján található pontokkal. Többek között például azzal, hogy az energetikai multicégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken.

Komássy Ákos, szocialista képviselő elutasítja az ív aláírását

Bajnai Gordon az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője egyenesen szélhámosságnak nevezte a rezsicsökkentést. A Fidesz nemrég kinevezett szóvivője, Zsigó Róbert szerint ez felháborító, de „ez a meccs még nincs lejátszva”- tette hozzá a Gutenberg téren újságíróknak. Kiemelte, eddig 3.400 panasz érkezett az energiahivatalhoz, amelyek mind arról szólnak, hogy a szolgáltatók megpróbálják megakadályozni a rezsicsökkentést, veszélybe sodorva ezzel a magyar családok szociális biztonságát.

Zsigó Róbert sajtótájékoztató tart a Gutenberg téren a rezsicsökkents sikereiről

Kocsis Máté ezért arra kéri a józsefvárosiakat, hogy aláírásukkal támogassák a rezsicsökkentést.

Az első aláírókat dr. Kocsis Máté fogadta a Kálvin téren

Aláírásgyűjtő pontok Józsefvárosban:

http://www.fidesz.hu/index.php?APkeres=&telepules=860

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben