Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Állásbörze a Corvinban

Több mint 1000 állás egy helyen

2013. április 19. péntek

A fővárosi kerületek közül Józsefváros a kezdete óta élen jár a közfoglalkoztatási programban - mondta dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere a Corvin bevásárlóközpontban megrendezett Pályaorientációs és Állásbörzén. Hozzátette, Józsefváros a fejlesztések és beruházások mellett csak akkor épülhet újjá, ha a kerület lakói létbiztonságban élnek.

 A Pályaorientációs és Állásbörzét a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala közösen szervezete a Corvin bevásárlóközpontba. 66 kiállító várta az érdeklődőket, köztük 41 cég több mint 1000 pozíciójával.   

A megnyitó sajtótájékoztatóján Józsefváros alpolgármestere, dr. Sára Botond elmondta, a kerület vezetése amellett, hogy Józsefváros épületeit és köztereit megújítja, azon dolgozik, hogy tovább nőjön a foglalkoztatottság a kerületben. Józsefváros Önkormányzata ennek érdekében számos lépést tett az elmúlt két évben. A Magdolna Negyed Program III. ütemére elnyert közel 4 milliárd forintból közel 200 milliót képzésre és foglalkoztatást élénkítő programokra fordít. Az alpolgármester hozzátette, a kerület gazdaságának felpezsdítéséért is határozott lépéseket tett az önkormányzat, amikor megnyitotta diák és vállalkozásfejlesztési központját, a H13-at, ahol a fiatalok és a pályakezdők ötleteiből vállalkozás fejlődhet.

Dr. Sára Botond kiemelte, a Kereskedelmi és Iparkamarával való nemrég megkötött együttműködés is a helyi kis-és közepes vállalkozások támogatására irányul. A Nemzeti Munkaügyi Hivatallal pedig éppen most tárgyalnak annak érdekében, hogy a kormányzati programok elsősorban Józsefvárosban valósuljanak meg. Hozzátette, az önkormányzat egy nagyszabású állásbörzét szervez április 25-én a fenntartásában működő Kesztyűgyár Közösségi Házba, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja szerint Magyarország sikeréhez az kell, hogy minél többen dolgozzanak, és felmérések szerint az emberek is elsősorban a munkahelyek létrehozását, megtartását várják a kormánytól. Az ország 2010-ben elindult egy olyan úton, aminek az volt a célja, hogy minden embernek legyen munkahelye. 2012. második fele óta már érezhető a gazdasági fellendülés. A sajtótájékoztatón kiemelte, az Európai Unió tagállamai közül csupán nyolcban nőtt a foglalkoztatás tavaly, Magyarországon volt a negyedik legnagyobb a bővülés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkahelymegőrző támogatásra - amelyre a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban 10 milliárd forint áll rendelkezésre 2013-ra - március végéig 50 pályázat érkezett, míg tavaly egész évben csak 18.

Harmadszor tartanak pályaorientációs és állásbörzét a Corvin bevásárlóközpontban- mondta Komáromi Róbert. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója hozzátette, 10 hiányszakma van Budapesten, amelyet elsajátítva könnyen lehet állást találni. Ezek az ács, az asztalos, a műszerész, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a hidegburkoló, az ipari gépész, a villanyszerelő, a víz- és csatornaszerelő és a női szabó.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben