Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Információs táblák a társasházakban

Hasznos nevek és telefonszámok a falakon

2013. április 29. hétfő

Karcolás - és ütésálló információs táblákat helyezett ki Józsefváros Önkormányzata a kerületben lévő társasházakba. Az elsőt tábla felszerelése előtt Zentai Oszkár, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke kiemelte, a széleskörű tájékoztatás nem merül ki a döntések megismertetésében. Ezek a táblák olyan információkat tartalmaznak, amelyek minden egyes kerületi lakosnak hasznára válnak.

A Képviselő-testület tavaly, lakossági kérésre döntött úgy, hogy a kerület közel 1200 társasházába egységes arculatú és tartalmú információs táblát helyez ki.

Az elsőt Zentai Oszkár függesztette ki a Rákóczi út 65. számú társasházban. A Humánszolgáltatási Bizottság elnöke elmondta, az önkormányzatnak éppúgy kötelessége tájékoztatni a lakosokat a Képviselő-testület döntéseiről, mint arról, hogy ki képviseli őket az önkormányzat döntéseiben, mikor tud vele találkozni és hol. Az önkormányzat és a polgármesteri hivatal nem egy elefántcsonttorony, ahol az emberek csak aktákat tologatnak.  Azért dolgozunk nap, mint nap, hogy épületeink és köztereink megújítása mellett az itt lakók valóban azt érezzék, hogy Józsefváros újjáépül” – tette hozzá Zentai Oszkár.

A táblák egységes arculatúak és tartalmúak, vagyis megtalálható rajta a polgármesteri hivatal elérhetősége és ügyfélfogadási rendje, a polgármester, az önkormányzati képviselő, a családsegítő és gyermekjóléti központ, a felnőtt és gyermek háziorvos, a városüzemeltetési szolgálat és a közterület-felügyelet, valamint az általános segélyhívó telefonszáma. A táblákat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálatnál lehet megigényelni, felszerelésükről az önkormányzati tulajdonban álló lakóépületekben a Kisfalu Kft., a többi társasházban a közös képviselő gondoskodik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben