Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Üldözésnek beállított gondoskodás

Szabó Máté belátta, Józsefváros megtesz mindent a hajléktalanok érdekében

2013. április 29. hétfő

A korábbi bírálatokkal szemben Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa elismerte Józsefváros törekvéseit a hajléktalanok ellátása és rehabilitása érdekében. Továbbá szükségesnek tartja, hogy Józsefvároshoz hasonlóan készítsenek ellátási tervet a kerületi önkormányzatok a krízishelyzetek kezelésére.

Az ideiglenes melegedősátor kialakítását önként vállalta az Önkormányzat, a hajléktalan- ellátás ugyanis azoknak az intézményeknek a feladata, amelyek állami normatívát kapnak ezért. Az önkormányzat segítségnyújtásának köszönhető továbbá az is, hogy azok a józsefvárosiak sem fagytak meg a télen, akiknek a lakásában nincs fűtés. Az alapjogok biztosa jelentésében arra kérte Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjét, hogy kezdeményezze az önkormányzatoknál az ehhez hasonló krízis helyzetekben történő ellátási terv kidolgozását.

Az ombudsman jelentésében továbbá megállapította, Józsefváros Önkormányzata arra törekszik, hogy a munkaképes hajléktalanokat a fenntartásában működő gazdasági társaságaiban foglalkoztassa. Józsefváros Önkormányzata mindemellett azon dolgozik, hogy a LÉLEK- Ház lakói a helyi vállalkozásoknál helyezkedjenek el és kezdjenek új életet. Továbbá tárgyalásokat folytat a Munkaügyi Hivatallal és a kerületi szakképző iskolákkal a rehabilitált fedél nélküliek képzése és átképzése érekében.

Józsefváros Önkormányzata tehát megtesz minden tőle telhetőt a kerület hajléktalanjainak ellátása és rehabilitálása érdekében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben