Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zökkenőmentes

Több mint kétszer annyi kátyú van idén

2013. április 30. kedd

A Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat szerint 60-70%-kal több kátyú van Józsefvárosban a tavalyihoz képest. Az idei évre kátyúzásra elkülönített összeg harmadát már felemésztették a tátongó gödrök, ezért terepellenőrök járják a kerületet és rangsorolják az úthibákat. A JVSZ munkatársai most azt várják, hogy megérkezzen az a műszer, amivel gyorsabban és hatékonyabban tudják pótolni az aszfaltot.

A tengerentúlról érkezik az az új berendezés, ami nem csak halkabb, de gyorsabb is, mint a jelenleg Józsefvárosban használt technika. A Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat közleménye szerint egy 1 négyzetméteres kátyú foltozása 20-30 percet vesz majd igénybe. A közel 7 millió forintos technológia mindemellett környezetbarát, mert nem keletkezik törmelék a munka során. Az eljárás lényege, hogy az aszfalt környezetének felmelegítésével és meleg aszfalt pótlásával az eredeti anyag kerül vissza a lyukba. A szolgálat számításai szerint, ha május közepére megérkezik a gép, akkor szűk 2 hónapon belül sikerül befoltozni a most még tátongó lyukakat.

Kátyúzás az Asztalos Sándor utcában

Évtizedek óta nem volt olyan hosszú tél, mint idén. A terepellenőrök jelentései alapján idén 60-70%-al több kátyú keletkezett Józsefvárosban az előző évhez képest.  Az idei költségvetési évre 64 tonna aszfalt vásárlását tervezte be a Józsefvárosi városüzemeltetési Szolgálat 1.664.000 forint értékben. Ennek harmadát azonban már felhasználták.  A szolgálat az új gép bevetésétől azt reméli, hogy csökkenni fog a felhasznált anyag mennyisége, így elegendő lesz az idei évre elkülönített pénz, vagyis a kátyúk eltűnnek Józsefváros útjairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben