Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ünnepélyes aláírás

Együttműködési megállapodás a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával

2013. május 02. csütörtök

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Krisztina körúti székházában Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a BKIK helyi tagszervezetével. Az együttműködés célja a Józsefváros területén lévő kamarai tagvállalkozások működési feltételeinek javítása, az induló vállalkozások támogatása.

Józsefváros mellett aznap Kőbánya és Csepel is aláírta az együttműködési megállapodást, így immár 21 budapesti kerület önkormányzata működik együtt a BKIK-val a helyi vállalkozások támogatásában. A rendezvényen Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a Kamara számára mindig is fontos volt a vállalkozások fejlesztése, támogatása. A kormány jóvoltából ehhez most megfelelő anyagi kerettel is rendelkeznek, azonban a maximális hatékonyság érdekében fontosnak tartják, hogy az önkormányzatokkal közösen dolgozzák ki a vállalkozások számára leginkább hasznos stratégiákat, hiszen csak ők tudják, hogy helyi szinten mire van leginkább igény. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás része annak a józsefvárosiak érdekeit szolgáló, a kis- és középvállalkozások fejlesztését segítő folyamatnak, amely a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ megnyitásával vette kezdetét, és bízik benne, hogy közösen sikerül megtalálni a mindenki számára gyümölcsöző és előre vezető utat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködés ­várhatóan a lokális gazdaság fejlődését és a józsefvárosi vállalkozások általános érdekeinek magasabb szintű képviseletét eredményezi majd. A megállapodás értelmében a BKIK VIII. kerületi Tagszervezete a kamarai nyilvántartásban szereplő helyi gazdálkodó szervezetek részére térítésmentesen biztosít olyan alapszolgáltatásokat, mint a pénzügyi, gazdasági és hitelfelvételt érintő kérdésekben történő tanácsadás, üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés. Elősegíti a kerületi gazdálkodó szervezetek részére a kamarai nyilvántartásba vételt, és a rendelkezésére álló eszközökkel fellép az illegális kereskedelmi és ipari tevékenységek ellen. Az együttműködés során a hangsúlyt a kölcsönös párbeszédre helyezik: az Önkormányzat a kerületi vállalkozásokat érintő rendeleteket, határozatokat elektronikus úton eljuttatja a Kamara számára, és ezekben az ügyekben döntés előtt kikéri a Kamara véleményét, illetve havi egy alkalommal biztosítja a helyszínt tanácskozások, vállalkozói konferenciák rendezéséhez. Cserében a Kamara közreműködik az Önkormányzat gazdasági vonatkozású döntéseinek és gazdaságpolitikájának megismertetésében.

Együtt a vállalkozásokért. Sára Botond alpolgármester, Bonyhády Elek, a BKIK józsefvárosi tagcsoportjának elnöke, és Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke (balról jobbra) az aláírás után

Együtt a vállalkozásokért. Sára Botond alpolgármester, Bonyhády Elek, a BKIK józsefvárosi tagcsoportjának elnöke, és Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke (balról jobbra) az aláírás után

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben