Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csendrendelet helyett

2013. május 06. hétfő

Csendrendelet nélkül oldja meg a nyári időszakban megnövekedett zajhatást Józsefváros Önkormányzata. A döntés értelmében a hét második felétől este 10 és reggel 6 óra között egy közterület felügyelő és egy rendőr felügyeli a rendet a vendéglátóhelyek környékén. Hajnalban pedig megkezdődik a takarítás, hogy a reggel ébredők semmit se vegyenek észre az éjszakai szórakozásból. A kép illusztráció.

 A nyári szezon beköszöntével és a turisták megérkezésével egy időben a belvárosi szórakozóhelyek teraszokat alakítanak ki a közterületeken. A megnövekedett vendégforgalom azonban nagyobb zajjal is jár, ami a környéken élő lakosságot zavarja. A felháborodott polgárok az önkormányzatoktól várják a segítséget.

Józsefváros Önkormányzata sem bújt ki a felelősség alól, de csendrendelet sem alkotott emiatt. A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a kerület legfrekventáltabb részén, az úgynevezett Palotanegyedben egy mintaprojektet vezet be. Május 1-jétől október 6-ig minden egyes szerda-csütörtök-péntek és szombat este 10 órától másnap reggel 6-ig egy közterület-felügyelő és egy rendőr közösen vigyázza a csendet, különös tekintettel a Mikszáth térre és a Krúdy Gyula utcára. A projekt része az is, hogy az éjszakai mulatozás maradványait reggel 6-tól 8 óráig két takarító és egy járművezető felszámolja, a szemetet pedig elszállítsa. Józsefváros Önkormányzata minderre 3 millió forintot különítette el idei költségvetéséből remélve, hogy így csendesebb, tisztább és biztonságosabb negyeddé válik Józsefváros. Ha az akció beváltja hozzá fűzött reményeket, akkor bevezetésre kerül Józsefváros teljes területén.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben