Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ovi- Foci Program

Aláírták a szerződést, nemsokára elkészül a műfüves pálya

2013. május 23. csütörtök

Sportpálya épül a Koszorú Óvoda udvarán a legendás Aranycsapat játékosa, Buzánszky Jenő által alapított Ovi- Foci Közhasznú Alapítvány támogatásának és Józsefváros Önkormányzatának köszönhetően.

Aláírták a támogatási szerződést, vagyis nemsokára elkezdődik a Koszorú Óvoda udvarában az úgynevezett Ovi- Foci Program megvalósítása.  A 6 x 12 m- es, multifunkcionális, műfüves sportpálya kifejezetten a legkisebbek számára nyújt majd lehetőséget a mozgásra, legyen szó akár focizásról, akár kézi-vagy kosárlabdázásról.

A szerződést az Aranycsapat hátvédjén, Buzánszky Jenőn kívül Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté és az Ovi- Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Molnár Andrea írták alá. A rendezvényen részt vett A humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester, Sántha Péterné és a Koszorú Óvoda vezetője, Bukovicsné Nagy Judit.

A program a legendás Aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő általalapította Ovi- Foci Közhasznú Alapítványnak köszönhetően indulhatott hódító útjára. Az aláíráson a 49-szeres válogatott labdarúgó elmondta, a cél az, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a mozgás örömével és fontosságával. A lényeg tehát az egészséges életre nevelés– tette hozzá. 

A szerzősé szerint az alapítvány vállalta, hogy az önkormányzat fenntartásában működő óvoda udvarára műfüves sportpályát telepít, illetve biztosítja a futballfoglalkozások megtartásához szükséges eszközöket – bójakészletet, rúdkészletet, koordinációs karikákat, koordinációs létrákat, mini kapukat, labdákat –, valamint megfelelő képzést nyújt az óvodapedagógusok számára a foglalkozások megtartásához. Józsefváros önkormányzata 2,85 millió forint önrésszel járult hozzá a sportpálya megvalósításához.

 

 2012-ben összesen 33 óvodában valósult meg a program, közel 260 millió forintból. Kezdetben négy budapesti kerületben: Újbudán, Kőbányán, Zuglóban és Újpesten indult el a program, amelyhez mostanra a vidéki települések mellett, ötödik budapesti kerületként Józsefváros is csatlakozott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben