Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Térzene

Indul a Roma Zenei Projekt

2013. június 07. péntek

6 különböző helyszínen, de egyszerre kezdenek el muzsikálni a józsefvárosi roma zenészek a kerület közterein és vendéglátó helyein. A Józsefváros- Zeneváros- Zenenyár egyik legszínesebb programsorozata az úgynevezett Roma Zenei Projekt. Lényege, hogy a klasszikus, magyar cigányzenét játszó művészek előadásai bárki számára elérhetőek legyenek.

A Józsefváros- Zeneváros- Zenenyár 250 programja közül az egyik legizgalmasabb a kerület közterein és vendéglátó helyein muzsikáló roma zenészek előadásai. A klasszikus cigány zenét játszó prímások és zenekaraik június 7-én, pénteken lépnek színre először 6 különböző helyszínen, de egy időben. Este 6 órától 9 óráig a Muzikum Bisztró (Kossuth Klub) teraszán, a STEX vendéglő teraszán, az Építész udvarban, a Mikszáth Kálmán téren, a Fecske presszó teraszán valamint a Napházban találkozhatnak velük. Illetve másnap, június 8-án, szombaton ismét.

olyan neves zenészek vannak, mint Tabányi Antal, Birkás László, Farkas Jenő, Kőhalmi Dezső, Márton Róbert; Farkas Jenő; Márton Róbert prímások és zenekaraik, valamint az Oláh Krisztián trió.

A 250 programot magába foglaló Józsefváros- Zeneváros- Zenenyár című rendezvénysorozatot azért indította el Józsefváros Önkormányzat, hogy visszaállítsa a történelmi Belső-Józsefváros, a Palotanegyed egykori pezsgő, kulturális életét. Az önkormányzat jóvoltából a programok mindegyike ingyenes.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben