Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkéntesek számíthatnak Józsefvárosra

Kocsis Máté oktatási központot adott a katasztrófavédőknek

2013. július 25. csütörtök

Oktatási és kiképzési központot alakított ki Józsefváros Önkormányzata a Fővárosi Katasztrófavédelem Közép-pesti kirendeltségének. A padokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatóiból alakult önkéntes polgári védelmi szervezet tagjai ülnek majd. A megközelítőleg 9 millió forintos beruházás krízishelyzetben 12 főnek biztosít férőhelyet.

Nem csak a katasztrófavédők, de a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói és az önkéntesek is számíthat Józsefváros Önkormányzatára - folytatta Kocsis Máté. A polgármester azt reméli, hogy más önkormányzatok is követni fogják Józsefváros példáját. Kocsis Máté megköszönte a katasztrófavédelem eredményes és példamutató árvízi védekezését nemcsak polgármesterként, hanem a kerület országgyűlési képviselőjeként is. Kiemelte: a legtöbb egyetem Józsefvárosban található, és itt épül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is a Ludovika projekt keretében.

Az átadáson az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, dr. Bakondi György altábornagy elmondta: egy olyan központot sikerült létrehoznunk a Józsefvárosi Önkormányzat, a Közszolgálati Egyetem és a Katasztrófavédelem együttműködésének köszönhetően, amely oktatási, képzési és felkészülési lehetőséget biztosít a jövő katasztrófavédelmi tisztjeinek. A főigazgató hozzátette: az épület arra is alkalmas, hogy a bajba kerülő, átmeneti elhelyezésre szoruló józsefvárosiaknak férőhelyet biztosítsanak. A 88 négyzetméter alapterületű ingatlan két család, legfeljebb 12 főnek biztosít férőhelyet. dr. Bakondi György altábornagy kiemelte: példaértékű és máshol is követendő szervezeti és fejlesztési lépést tettünk, amely jól fogja szolgálni a képzést és a kerület biztonsági feladatait.

A központ átadásán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Kovács Gábor r. dandártábornok elmondta: a padokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatóiból alakult önkéntes polgári védelmi szervezet tagjai fognak ülni. Hangsúlyozta: veszélyhelyzetben a siker záloga a szakértelem, a szervezettség és a társadalmi összefogás. Erre jó példa hallgatóink tevékenysége – jegyezte meg. A rektorhelyettes kiemelte: az önkormányzat és az országos katasztrófavédelem támogatásának nem csak az egyetem lehet hálás, hanem minden magyar állampolgár.

A "ház kulcsát" Kocsis Máté adta át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatóiból alakult önkéntes polgári védelmi szervezet egyik tagjának.

Józsefváros Önkormányzata megközelítőleg 9 millió forintból újította fel a Bezerédi utca 3-5. szám alatti földszinti ingatlant, ahol egy tanterem, vizes helyiségek és irodák kerültek kialakításra. A központ gyülekezőhelyként is funkciónál majd 50 fő részére.

Az átadásról hamarosan videót is közlünk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben