Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Visszatértek a rongálók a Losonci térre

Augusztustól éjjel-nappal őrzi a teret a közterület-felügyelet

2013. július 29. hétfő

Visszatértek a rongálók a Losonci térre. A párakapu és a gumiburkolat után az ivókutat és a játszótér melletti padokat sem kímélték. A Józsefvárosi Közterület-felügyelet ezért augusztus 1-jétől 0-24 órában őrzi a teret.

Már a harmadfokú hőségriadó első napján, néhány órával a felállítása után megrongálták a párakaput a Losonci téren. A hűsölésre alkalmas eszközt annyira tönkretették, hogy a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat már nem tudta helyreállítani. Pótlása sem egyszerű, a párakapu jelenleg ugyanis hiánycikk az országban.

A rongálóknak nem csak a kapu volt útban, a frissen felújított játszóteret sem kímélték.  Felszedték a gumiburkolatot és az új kerítés egyik elemét is megbontották. Másnap visszatértek, tönkretették az ivókutat és a padokat is.

A Józsefvárosi Közterület-felügylet ezért augusztus 1-jétől 0-24 órában látja el a tér őrzését. Mindemellett Józsefváros Önkormányzata az ősszel két hangos térfigyelő kamerát is telepít a térre, amelynek segítségével a térfigyelő központban szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő, illetve rendőr azonnal felszólítja a szabálytalankodót, hogy fejezze be a cselekvést. Ha a felszólítás nem éri el a kívánt hatást, a járőrök perceken belül a helyszínre érkeznek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben