Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fagylaltgyár nyílt Józsefvárosban

A bevételből rászoruló családok mehetnek a Balatonra

2013. augusztus 01. csütörtök

A magyarok majdnem fele évek óta nem volt sehol nyaralni. Józsefváros Önkormányzata azért tartotta fontosnak az Első Jótékonysági Fagylaltgyár megvalósulását, mert a kerületben sok nehéz sorsú család él. A karitatív akció lényege, hogy a hűsítő édességek árából a rászoruló gyerekek és szüleik eljussanak a Balatonra vakációzni.

 A Jótékonysági Fagylaltgyár nem csak azért jó kezdeményezés, mert nehéz sorsú gyerekek és szüleik hagyhatják maguk mögött néhány napra a mindennapi gondokat, hanem azért is, mert a gyár józsefvárosi „üzemében” a kerületben lakó, álláskereső diákok kaptak munkát - mondta Sántha Péter, a humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester az Első Jótékonysági Fagylaltgyár sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester hozzátette: sok nehézsorsú család él Józsefvárosban, ezért az önkormányzata több kedvezményes nyaralási lehetőséget is biztosít a kerületieknek. Többek között az önkormányzat fenntartásában működő káptalanfüredi táborban és a Kesztyűgyár Közösségi Házban, ahol a gyerekek ingyen táborozhatnak a vakáció alatt amellett, hogy a kormányzati programnak köszönhetően az étkezésük is biztosított, tette hozzá Sántha Péterné.

fagylaltgyár ötletgazdája a megnyitón.

Hozzátette: Józsefvárosban a Blaha Lujza tér és a Márkus Emília utca kereszteződésénél, Óbudán a békásmegyeri piacon, vidéken a Sárvári Gyógy- és Wellness fürdőben, valamint a Balatonlellei Rendezvényparkban várják a vásárlókat.

Egy gombóc fagyi ára 180 forint, amelynek felét fordítják jótékony célra. A karitatív akcióban összegyűlt bevételből a józsefvárosi gyerekek Balatonlellén, míg a balatoni fiatalok Sárváron és a fővárosban nyaralhatnak augusztus 20. és szeptember 1. között.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben