Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy merész újító Józsefvárosban

Aba-Novák-kiállítással nyílt meg a legendás kortárs kiállítóhely

2013. szeptember 26. csütörtök

Aba-Novák Vilmos – kiállítással nyitotta meg kapuit a csaknem 27 millió forintból felújított Józsefvárosi Galéria. A megnyitón Kocsis Máté, Józsefváros polgármester azt mondta, a Galéria felújításával nem csupán egy kiállítóhelyet hoztak létre, hanem egy olyan találkozási pontot, ahol együtt lehetünk.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a megnyitón elsőként arra tért ki, hogy a kerület vezetése nem tett mást, mint amit megígért, hogy újjáépíti a kerületet. A kiemelt feladatok között pedig a kultúra, a kulturális helyek és találkozási pontok megújítása is szerepelt.

A józsefvárosiak iránt érzett szeretetünk és tiszteletünk sarkallt arra minket, hogy ne csak egy kiállítóteret hozzunk létre, hanem egy találkozási pontot, ahol feleleveníthetjük Józsefváros kultúráját, múltját, tanulhatunk és művelődhetünk – mondta a kerület első embere.

A megnyitón jelen volt L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, aki megköszönte a kerület vezetésének, hogy kiemelt figyelmet fordít a magyar kortárs kultúrára. A bizottsági elnök hangsúlyozta, az önkormányzat felismerte annak jelenőségét, hogy ezzel a beruházással a helyi identitást is erősíti.

Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő köszöntőjében jelezte, a felújításnak köszönhetően a Józsefvárosi Galéria új funkciókkal gazdagodott. Ma már nem csak kiállítóhely, hanem ötvözete mindannak, amit művészetnek nevezünk utalva többek között az ingyenes múzeumpedagógia foglalkozásokra, valamint a zenei és irodalmi előadásokra.

A felújítás csaknem 27 millió forintból valósult meg, melyet Józsefváros Önkormányzata saját forrásából fedezett, továbbá vállalta az intézmény fenntartását is.

A tárlat az Egy merész újító címet viseli, múzeumokból és magángyűjteményekből érkezett Józsefvárosba.

A kiállítás része volt a Magyarország szeretlek! hétvége programsorozatnak, amelyhez Józsefváros Önkormányzata is csatlakozott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben