Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elindult a lakossági fórumsorozat a Magdolna negyedben

2013. október 15. kedd

Október 9-én a Kesztyűgyár Közösségi Házban elindult az a fél éven át tartó lakossági fórumsorozat, melyen a környék lakói a Magdolna Negyed Program (MNP) harmadik szakasza kapcsán felmerülő kérdéseikre kaphatnak választ.

Az első alkalom az MNP második szakaszának értékeléséről, illetve a harmadik szakasz során hasznosítható tanulságok összegzéséről szólt. Egry Attila alpolgármester hangsúlyozta, számítanak a lakosság kérdéseire és visszajelzéseire akár a fórumokon akár a fogadóórák keretében, akár e-mailben teszik azt. Az MNP kapcsán kiemelte, hogy már a 2.2 milliárd forintos összköltségű második szakaszban is szép eredményeket értek el, azonban a harmadik szakasz ­– amely a közel 4 milliárdos összköltségét tekintve is nagyobb jelentőségű a korábbiaknál ­– még nagyobb fejlesztésekre nyújt lehetőséget. Alföldi György, a program kivitelezésért felelős Rév8 Zrt. képviseletében arról számolt be, hogy az MNP második szakaszában számos önkormányzati lakás, társasház és közterület újult meg, s kezdetét vette több szociális és bűnmegelőzési program. Az MNP3 keretében még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az esélyegyenlőség megteremtésére, a képzésekre, illetve arra, hogy minél több itt élőnek segítsenek állást találni. De szélesebb teret kívánnak biztosítani a lakossággal való kommunikációnak is – ennek egyik eszköze ez a fórumsorozat.

A negyedben élők előzetesen, hozzászólási jegyeken tehettek fel kérdéseket. Többek között felmerült, hogy mi lesz az MNP2 keretében létrehozott sportudvarokkal a Dankó utca 18-ban, illetve a Homok utca 7-ben. Egry Attila elmondta, hogy az önkormányzat vállalja a fejlesztésüket és fenntartásukat. Szakemberek véleményét kérték a sportudvarok minél jobb kihasználása érdekében. Több hozzászóló nehezményezte, hogy a megújult épületeket, köztereket sokan megrongálják, összekoszolják. Az alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat rengeteg pénzt fordít nemcsak a felújításokra, de a rongálások nyomainak eltüntetésére is. A járőrökkel, a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel közösen minden tőlük telhetőt megtesznek az épületek, közterek biztonságáért. A Teleki teret és a Kálvária teret is elkerítik, és egy rendfenntartó folyamatosan jelen lesz ezeken a közterületeken.

A következő lakossági fórum – melynek témája a bérházak és társasházak felújítása – november 13-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Kesztyűgyárban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben