Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Esély a józsefvárosi diákoknak a szakmaszerzésére

2010. március 18. csütörtök

OKJ-s szakmákat szerezhetnek a józsefvárosi tanulók a kerületben működő Esély Kövessi Erzsébet Szakképző Iskola és Gimnáziumban - az önkormányzat és az iskola között létrejövő együttműködési megállapodás értelmében. Erről március 17-én döntött a képviselő-testület.

Az intézmény célja az iskolarendszerű szakképzésen, és az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésen keresztül az elsősorban hátrányos helyzetű társadalmi csoportok elsődleges munkaerőpiacra történő segítése. 

Az iskolában kézműves és szolgáltató szakmák oktatása folyik, nappali iskolarendszerű, és iskolarendszeren kívüli felnőttképzés keretében, OKJ besorolás szerinti képzés szerint. Megszerezhető szakképzések például: bolti eladó, bútorasztalos, kosárfonó és fonottbútor-készítő, számítógép- szerelő-karbantartó, női ruhakészítő, szakács, szőnyegszövő, zománcműves, pincér, virágkötő, festő, mázoló, hegesztő, könyvkötő.

A népi kismesterségek oktatása mellett a szolgáltató szakmák közül is választhatnak a 10. évfolyamot elvégzett tanulók. A szakmai képzés az Oktatási Minisztérium megbízása alapján a Nemzeti Szakképzési Intézetben, és más országos szervek által kidolgozott tantárgyi programok alapján folyik. Céljuk, hogy minden szakterületen a lehetőségekhez képest a legfelkészültebb, megalapozott szakmai ismeretekkel rendelkező fiatalokat bocsássanak ki az iskolából.

Az iskola és az önkormányzat között létrejövő megállapodás szerint az intézmény vállalja, hogy a józsefvárosi diákok ugyanolyan feltételekkel vehessenek részt szakköri foglalkozásaikon, mint az intézmény tanulói, valamint pályaorientációs foglalkozásokat fognak tartani az önkormányzat fenntartásában működő iskolák tanulóinak és segítik a kerületi gyengébb képességű diákok felvételét, mint az utolsó „esélyt” biztosító iskola. 

A Józsefvárosi Önkormányzat vállalta, hogy segítséget nyújt az iskola szakképzéseinek gyakorlati képzéseiben, valamint az intézmény környékén a közbiztonság megszilárdításában.

ESÉLY KÖVESSI ERZSÉBET Szakképző Iskola és Gimnázium 1089 Budapest, Dugonics u. 17-21. Honlap: www.esely-szakkepzo.hu Email: esely@neteverest.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben